USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tamer’den 'asgari ücret' yorumu: '4 bin TL’nin altında olmamalı'

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında asgari ücretle ilişik olarak, “Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmamalı diyerek düşünüyorum” dedi. Tamer, Kayseri OSB'de meydana getirilen finansal umumi kurulla ilişik namına da, “Kayseri

Tamer’den 'asgari ücret' yorumu: '4 bin TL’nin altında olmamalı'
13-11-2021 12:48
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, partisinin il başkanlığında matbuat toplantısı düzenledi. Gündeme bağlı açıklamalarda mevcut Tamer, erdemli aceleci trene değinerek, “1 sorunu alıp meclise taşımanın baş döndürücü manası olmadığını burada tekrardan göstermek istiyorum. Bizim kudret partisiyiz ve öğür şekilde da kılıç yakınma organı değil yakınma alıp çözen yan biziz. Dolayısıyla halkın kâffesi dertlerini ve sorunlarını ortadan kaldıracak gene bizleriz. O anlamda Kayseri halkına değme devir yanlarında olduğumuza ve onların emirlerinde olduğumuza da anlatım eylemek istiyorum. Kayseri ile ilgilendiren bulunan yatırımlarımız bitmeme ediyor. Yüksek aceleci trenin görüşmeleri bitmeme ediyor. Orada harcanacak paranın faizleri ile ilgilendiren önemsiz anlaşmazlıklar var, onlar görüşülüyor. İnşallah seçme öncesinde erdemli aceleci trenin temel noktasını atmış oluruz niteleyerek beklenti ediyoruz” dedi.

Kayseri'de familya hekiminin güç yazmadığı düşüncesince müşterek parasız çeşidinden saldırıya uğramasına bağlı mütekellim Tamer, “Doktor arkadaşıma meydana getirilen saldırıyı uçarı kınıyorum. Bunu onama etmemiz beklenen değil. Özellikle pandemi de sağlıkta şiddetin az buçuk hâlâ hafiflediğini gördük. Seviniyorduk ama bunu pandemiyle bulunduğu ortadadır. Hiçbir doktor, tek esenlik personeli hastasına arka oruçlu davranmaz. Hasta yakınları ihtimal hastalarının vermiş bulunduğu sıkıntıyla ruh bilimsel şekilde ihtimal hakeza yapabilirler ama tek obje doktoru zedelenmek eylemek düşüncesince müşterek illet değildir. Bunun altını çizelim. Bunu yapanlar adamla alakası sıfır insanların bulunduğunu anlatım eylemek istiyorum. Sadece Türkiye'de değil kâffesi dünyada müşterek kuvvet uydurma konusudur” biçiminde konuştu.

Erciyes Üniversitesi çeşidinden geliştirilen evcil güneş tacı virüs aşısı Turkovac'ın aceleci kullanıl iznini kabul eylemek düşüncesince başvuruda bulunulacağını dile getiren Milletvekili Tamer, “Bu sene bitmeden inşallah aceleci kullanma iznini kabul eylemek düşüncesince başvurular olacak. Bu bundan hakeza sonuç aşamadır. Son evreye da geldik. Türkiye'de hakeza müşterek aşının yapılıp ortaya çıkması bununla birlikte Kayseri'de olması iri müşterek gururumuz. Başta rektör hocam edinmek neredeyse emeği sabık kâffesi arkadaşlarımı kutluyorum. Sadece Türkiye değil, mazlum ve donsuz ülkeler, aşıyla on paralık tanışmamış devletler uydurma konusu. Cumhurbaşkanımız da anlatım ettiler. İnşallah onlara da güç olacağız ve bu mevzuyla ilgilendiren onlara da iane edeceğiz” niteleyerek konuştu.

Asgari tutara bağlı açıklamalarda da mevcut AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmamalı niteleyerek düşünüyorum. Asgari ücretli kardeşlerimiz her insanın malumu, bildiğimiz şeyler. Şahsi şekilde 4 bin TL'nin altında olmamalı niteleyerek düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

“Kayseri rahatladı”

Dün meydana getirilen Kayseri OSB'nin finansal umumi kuruluyla ilgilendiren de mütekellim Tamer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz aslında data sanayicimizin daima yanı sıra olduk ve olmaya da bitmeme ediyoruz. Hiçbir halde onların vermiş bulunduğu oya müdahalemiz ve yan olmamız beklenen değil. AK Parti şekilde bunu yaptık. Yaklaşık müşterek haftadır bakanımız Mehmet Özhaseki iri efor bünyesinde bu şehre uygun müşterek halde şahısların yekdiğeri ile çekişmesinden çoğalma hâlâ dimdik müşterek alışveriş bünyesinde atmak ortamında elinden geleni yaptı. Dün ki meydana getirilen finansal umumi kurulun bu halde neticelenmesi da Kayseri namına müjdeli müşterek olaydır.

O anlamda iyi olsun diyorum. Bundan ahir seçimlerde gelebilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Biz onların iş problemleri, dış satım problemleri ve materyal temini kabil problemlerinde değme devir onların yanı sıra olduk. Önlerine düşer değme yere de gideriz. Onun dışında de oyunuzu şuna verin kabil müşterek tavsiyemiz olmaz. Nitekim de anca oldu. Kayseri rahatladı. Bunu anlatım eylemek lazım. Böyle olması da lazım. Sadece sanayicilerimizi düşüncesince demiyorum, değme yerde hakeza olması lazım. Diğer partilerdeki milletvekilleri arkadaşlarımızı da daima müspet olmaya çalıştım. ‘Gelsinler, önerileri var ise ellerinden tutayım bakanlıklara götüreyim' demiştim. Ne efsus ki bazı bazı siyaseten ayrımlı halde davranıyorlar. Tasvip etmediğimiz davranışlar. Kavganın galibi olmaz. Birlik ve el birliği bünyesinde akım edersek Kayseri'ye müfit oluruz. Yoksa müfit olamayız.”

Ali Göç

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler