USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: Tek düşüncemiz kazanmak

Sergen Yalçın, “Yarınki maçı kazanamazsak önce 2 düşüncesince maksadımız kalmayacak. Sonrasına bakacağız. İlk 2 şansımız olabilir. Aslında sonrasını baş döndürücü düşünmüyorum. Tek düşüncemiz ferda kazanmak. Kazanıp neler olacağını her daim bu arada göreceğiz

Sergen Yalçın: Tek düşüncemiz kazanmak
18-10-2021 17:14

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3’üncü maçında Beşiktaş ferda bölgesinde Portekiz kadrosu Sporting’i misafir edecek. Mücadele öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Genel birlikte dubara mentalitesine erbap olduklarını ve bu oyundan caymak istemediklerini tamlayan Sergen Yalçın, “Geçen yıl de ayrımsız mentalite ile oynadık. Bu yıl iç sahada bu oyundan ivaz vermemeye çalışıyoruz. Dortmund maçında da önde oynayan, kazanmak düşüncesince riskler düzlük birlikte Beşiktaş vardı. Yarın da tamamımız bu arzuyu değerlendirmek istiyoruz. Yarın elleme oyunla kazanarak 3 benek düzlük birlikte Beşiktaş değerlendirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi havadan değil. Bu yıl yaşadığımız mesail hakkıyla beklediğimiz mesail değildi. Ciddi problemler yaşadık. Sakatlıklar ritmimizi ziyadesiyle bozdu. Sakatlıktan dönüşler baş döndürücü önemli. Oyuncunun dönüşüyle karşılaşma ritmini yakalaması ayrımsız şeyler değil. Sakatlıktan dönen oyuncudan doğrudan ümit süresince olmayalım. Oyunun içerisine girmeleri muhtemelen birlikte müddet alıyor. Bazı aktörleri bekletiyoruz. Belirli süreler veriyoruz. Yavaş ağır katlamak istiyoruz. Bunlar kimi kimi müspet kimi kimi de negatif hasiyet yapıyor. Tek istediğimiz dimdik halde gelişememiş dönüp, alışılagelen seviyeyi yakalamak” niteleyerek konuştu.

“N’SAKALA VE PJANIC 11’DE OLACAK”

N’Sakala’nın ferda fariza yapmış olup yapmayacağı adına mevrut soruya Sergen Yalçın, şöyleki karşılık verdi: "Türkiye’de ecnebi kuralı var. Bazı alanlarda kimi aktörleri kullanmıyoruz. N’Sakala’nın bölgesinde Türk oyuncularımız var. Orası en şen olduğumuz bölge. Ligde Türk aktörleri kullanıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde ferda N’Sakala’yı kullanacağız. Pjanic de oyuna başlayacak. İnşallah rastgele hepyek maslahat yaşamaz. Ciddi birlikte açıklık verdi. 1 haftadır takımla çalışıyor. Yarın karşılaşmaya başlayacak."

“KALECİLER KÖTÜ GOLLER YİYEBİLİR”

Bu çağ kalede icra ettiği rotasyonların sorulması üstünde Yalçın, “Son karşılaşma Mert’i kullandık. 2 adet kalecimiz var. Ersin, umut Milli Takım’da. Mert de şimdi evvela A Milli Takım'da fariza yapıyordu. 3’üncü kalecimiz de adım adım geliyor. Ersin maçtan 1 devir evvela geldi. Mert ile çalışıyorduk, onu düşündük. Kaleci dair maslahat yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz yenilen gollerde kalecilere bakmıyoruz. Bu akilane eseme değil. Kaleci çirkin gol yiyebilir. Savunma ön tarafta başlar. İyi kaleciler sade goller yer. Kaybedilen maçları yahut yenilen golleri kalecilere bağlamıyoruz. 2 kalecimiz de baş döndürücü iyi. Çok ayırt etmiyor. Geçen yıl Ersin ile oynadık, riziko aldınız dediler. Bu yıl de onunla oynuyoruz. Yarın da pik Ersin ile başlayacağız” niteleyerek konuştu.

“ATIBA BİR DAHAKİ MİLLİ ARAYA KADAR YOK”

Takımdaki hastalıklı oyuncular üstünde da bilgiler verici görmüş geçirmiş fen adam, şöyleki konuştu: “Atiba, Başakşehir maçı öncesinde topa vururken ayağını yere vurmuş. Oyuna özlük doğmak istedi. Devrede aldık. Bir dahaki ulusal kol arasına denli olmayacak. N’Koudou ve Mehmet Topal haftaya başlar. Oyuncuların sakatlıktan dönmesi demek, karşılaşma oynayacaklar buyurmak değil. Maç ritmini yakalamaları gerekiyor. Bu proses kimi kimi uzayabiliyor. Bazen inişli yokuşlu başarım olabiliyor. Yargılama yapmamak lazım. Bu yıl sıkkın birlikte süreçten geçtik. Fazla hata yaşadık. Beklemediğimiz birlikte senaryo gerçekleşti. Lig düşüncesince mayısa denli baş döndürücü devir var. Toparlanacağımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde de kazanmak istiyoruz. Özellikle yarın. Tüm konsantremiz ferda oynanacak maç. İnşallah elleme dubara ve skorla ayrılırız.”

“TEK DÜŞÜNCEMİZ YARIN KAZANMAK”

Tek düşüncelerinin ferda kazanmak bulunduğunu tamlayan Yalçın, “Yarın Alex ile başlayacağız. Yeterince dinlendirdik. Yavaş ağır hazırlanıyor. Hedef kendisine şurası söyleyeyim: Yarınki maçı kazanamazsak evvel 2 düşüncesince misyonumuz kalmayacak. Sonrasına bakacağız. İlk 2 şansımız olabilir. Aslında sonrasını baş döndürücü düşünmüyorum. Tek düşüncemiz ferda kazanmak. Kazanıp neler olacağını daim bu arada göreceğiz” dedi.

“ARKA ARKAYA MAÇLAR OLDUĞU ZAMAN DİNLENDİRMEK İÇİN KAMP YAPMIYORUZ”

Takımın dinlenme kampı yapmaması üstünde başağrısı yaşayıp yaşamadığı anlamında mevrut dava üstünde Yalçın, “Böyle şeyleri düşünmüyoruz. Kamp yapmamaya erişince tığ pandemi çağında güçlü dinlenme kampı yaptık. Bazen art arda maçlar bulunduğu devir gölgelendirmek düşüncesince aileleri ile çağ geçirsinler diyoruz. Bugün dinlenme kampı yapıyoruz. Normalde de dinlenme kampı yapıyoruz. hususi hallerde evde dinlensinler niteleyerek dinlenme kampı yapmıyoruz. Böyle şeyler hepyek adet bizde dava oluyor. Başka yerde olmuyor. İyi giderken hakeza mesail olmuyor. İşler sıkıntıya girmiş bulunduğu devir önümüze hakeza şeyler geliyor. 'Hoca tesiste durmuyor mu', 'Yardımcı hocalar orada mı' niteleyerek soruluyor, bunlar yalnızca bizde var. Başka yerde konuşulmuyor hakeza şeyler” cevabını verdi.

“ÜLKEMİZE PUANLAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

"İyi oynamak, savaş etmek, koşturmak istiyoruz" diyen Yalçın, "Yarını ön göremem, hakeza birlikte özelliğim yok. Herkesin istediği bu. Mücadele etmek, koşturmak futbolda uç özellikler değil. Zaten olması müstelzim şeyler. Oyunun ayrıcalığı bu. Avrupa’da sistemler değişti. Koşu mesafeleri, efdal tempolu koşular... Bunlara adapte edinmek zorundayız. Bu istatistiklere yanaşmak zorundayız. Türkiye’de oynadığımız oyunla Şampiyonlar Ligi’nde gıllıgışlı olma şansımız olmayacak. Burada kazanmak, gıllıgışlı edinmek istiyorsak, ligin adına çıkmamız lazım. İstatistik konuşmayı sevmiyorum. Ama Avrupa’da koşun mesafeleri, efdal alevli koşular baş döndürücü şimdi yukarıda. Burada birlikte şeyler gerçekleştirmek düşüncesince bunlara yanaşmak gerekiyor. Dortmund maçında yaklaştık yüzdelik 80 oranında ancak yüzdelik 100 olmadı. Çok efor harcama ettik. Ama istediğimiz seviyenin altında kaldık. Burada baş döndürücü şimdi ayrıksı şeyler olması gerekiyor. Çok elleme başladık ancak sakatlıklar ekibi baş döndürücü böldü. Çok aktör dışarda kaldı. Onların dönmesi düşüncesince uğraşıyoruz. Bunlar muhtemelen süreçler gerektiriyor. Bizim hakeza birlikte sürecimiz yok. Elimizde olanlarla en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Yarın dubara elleme mi, çirkin mü olur, kazanır mıyız, kaybeder miyiz bilmiyorum. Burası ağır birlikte kulvar. Beşiktaş toplumu düşüncesince de, memleketimiz düşüncesince de önemli. Ülkemize puanlar vermek istiyoruz" ifadelerini kullanarak laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler