USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Sağlık turizminin baş aktörü saç ekimi birçok sektörü destekliyor”

Sağlık Yönetimi Uzmanı Songül Alcı, Türkiye’de evren standartlarının çok üzerinde saç ekimi hizmetleri verildiğini belirterek, “Binlerce gezmen ülkemize gelmiş olarak saç ekimi yaptırıyor. Ayrıca, zamanı ve gezinsel bölgeleri dolaşarak döviz bırakıyorlar. Bu anlamda bak?

“Sağlık turizminin baş aktörü saç ekimi birçok sektörü destekliyor”
15-11-2021 13:59

Sağlık Yönetimi ve Saç Ekimi Uzmanı Songül Alcı, İstanbul Kadıköy’deki kliniği aracılığıyla afiyet turizmine ulama sunduklarını belirterek afiyet turizminde saç ekimi operasyonlarının önceki sıralarda arazi aldığına uyanıklık çekici Alcı, saç prosedürleri düşüncesince Türkiye’nin yeğleme edilmesinin sebeplerini şu laflarla anlattı:

“Türkiye, afiyet turizminde birçok anlamda avantajlar sunuyor. Saç ekimi kalitesi bundan sonraları en ilkin mevrut avantajımız. Artık ehven edinmek tek ölçüt değil. Uygulama çeşitliliği, uzman personel, gezinsel ameliyat ve ek afiyet hizmetlerine bire bir anda hal bulabilme üzere faktörler dolayısıyla Türkiye, saç ektirmek isteyenlerin rüçhan tercihleri ortada arazi alıyor.”

“TÜRKLER SAYESİNDE ARTIK AVRUPA DA UCUZ”

Songül Alcı, “Saç ekimi işlemleri bundan sonraları Türkler nedeniyle Avrupa’da gelişigüzel kentte Türkiye’den hâlâ ucuza yapılmaya başlandı. Saç ekim kliniklerinde yetişek düzlük personeller, dünyanın gelişigüzel tarafında saç ekimi düşüncesince taşınmazlar dışına çıkıyor. Yurt dışındaki bu klinikler, bizim çalışanlarımız nedeniyle tecrübeleniyor. Pandemide gayret kesen bu iri sorun, şu an baştan çabucak devreye girdi. Bu düzene ‘dur’ denilmesini bekliyoruz. Saç ekimi işlemlerini bilici afiyet mensubunun ulusal gelire ehil çıkmalarını bekliyoruz. Sağlık turizmi turistlerinin ülkeye gelişine bariyer oluyorlar” dedi.

“BİLİNÇLİ KİŞİLER TÜRKİYE’DE ANA KLİNİKLERİ TERCİH EDİYOR”

Alcı, “Bilinçli eşhas Türkiye’de anne klinikleri yeğleme ediyor” diyerek, ecnebi hastalar düşüncesince verdikleri hizmetleri şöyleki anlattı:

“Örneğin; Fransa’da bir marazlı ile görüşüyoruz. Bize genel ağ ağımız üstünden başvuran eşhas zat dillerinde mütekellim tercümanlarla iletişimde oluyorlar. Kendilerinin karşılaşacakları kâffesi bağlam tekerlek tekerlek yazılarak kendilerine bildiriliyor. Hastanecilik hizmetlerinden sonraları turizm işimiz başlıyor. Otel transferi, ayrıntılar ve eşlerle gezilecek yerler, ihtimal bedii operasyonlar veya ek muayeneler.”

Alcı mevzuya bağlı açıklamasının devamında, “Misafirimiz İstanbul’a vardığında havaalanında karşılıyoruz. VIP araçlarla konaklama hesabına transferini sağlıyoruz. Ameliyat evveliyat ve sonrası saç ekimi prosedürlerinin peşi sıra lüzumlu saç bakım hizmetlerini de veriyoruz. Hastamız istem ederse hususi rehberimiz eşliğinde İstanbul turuna çıkarıyoruz. Tüm bu süreçte dilmaç desteği de sağlıyoruz. Son adına konaklama yerinden alarak, havaalanı aktarma hizmeti ile misafirimizi ülkesine uğurluyoruz. Ta ki hastamız memnuniyetini dile getirip, işlemden akıbet alıncaya derece online adına destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Songül Alcı, “Hastalarımız bizlere başvurduğu andan itibaren online muayeneden sonraları İstanbul’da en güzel hastanecilik ve otelcilik hizmetlerini ikrar etmek zorunda, bu alanlar ayıp ikrar etmiyor. Bu zinciri müdür her insanın tam tecrübeye ehil olması gerekiyor” dedi.

“SAÇ EKİMİ SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR EKONOMİ KAYNAĞI HALİNE GELDİ”

Alcı, sözlerinin devamında şu detayları paylaştı:

“Türkiye’de hassaten saç ekimi dalında çok uzman bedii cerrahlar ve saç ekimi uzmanları misyon veriyor. Biz de klinik adına Türkiye’nin stratejik saç ekimi uzmanları ile misyon veriyoruz. Saç ekiminde evren standartlarının çok üzerinde bir misyon yapımız var. Binlerce gezmen ülkemize gelmiş şekilde saç ekimi yaptırıyor. Ayrıca, zamanı ve gezinsel bölgeleri dolaşarak döviz bırakıyorlar. Bu anlamda bakılınca saç ekimi organizasyonları, tayyare biletinden taksicilere, gezinsel mekanlardan canlılık merkezlerine derece birçok sektörü destekliyor.”

Saç ekimi uzmanı Alcı, 2015 senesinde saç ekimi dalında Türkiye’ye kısaca 100 bin turistin saç ektirmek düşüncesince geldiğini fehva ederek, “Turizm Bakanlığı, 2023 senesinde afiyet turizminde 2 milyon marazlı ve 20 bilyon dolar afiyet hedefliyor. Bu rakamların yarıdan dahası saç ekimi ve öteki bedii cerrahi işlemlerde gerçekleşecek. Dolayısıyla saç ekimi sektörü, türkiye düşüncesince ehemmiyetli bir iktisat deposu durumuna geldi” ifadelerini kullandı.

“SAÇ EKİMİ MUTLAKA DONANIMLI BİR HASTANE ORTAMI YAPILMADIR”

Yaptıkları saç ekimi operasyonlarının bire bir sürede bir lansman bulunduğu tamlayan Songül Alcı, “Bir saç ekimi operasyonu yaptıktan sonraları misafirimiz ülkesine dönüyor ve etrafına bizi anlatıyor. Daha sonraları hastalarımızın referansı ile toy misafirlerimizi ağırlıyoruz. Saç ekimi kliniğimiz, bu anlamda birinci sınıf uygulamaları ve alıcı memnuniyeti odaklı misyon anlayışı ile hem Türkiye’den hem de dünyanın ciharıyek yanından birçok marazlı ağırlıyor” niteleyerek konuştu.

Saç ekiminin bir eksperlik piyasası olduğuna ayraç ederek, uzmanlığı sıfır şahısların icra ettikleri hata işlemlerin, afiyet turizmine iri dokunca verdiğini vurgulayan Alcı, “Saç ekimi behemehâl kuvvetli bir şifahane zarfında yapılmadır. Saç ekimi prosedürü sonrası türlü komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bunun üzere birçok nedenle saç ekimi, kuvvetli bir klinik zarfında yapılmalıdır. Hasta ile muhatap bulunan personelin afiyet turizmi ve muamelat tecrübesi olmalı, ecnebi gönül bilmeli, bu işlemlerde uzman olmalı. Saç ekimi yaptıracak kişilere, görü onayı olmayan, ‘merdiven altı’ adına fehva edilen yerlerde saç ekimi yaptırmamalarını öneriyorum” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler