USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık personellerinin dört gözle beklediği ek ödemelerle ilgili Bakan Koca’dan önemli açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, esenlik çalışanlarını yakından ilişik ek ödemeler mevzusuna değinerek, “Toplu sözleşmede çakılı ek ödemenin artırılmasına baş başa efor gösterdik. Bu hususta dayanaklık etmek sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanl

Sağlık personellerinin dört gözle beklediği ek ödemelerle ilgili Bakan Koca’dan önemli açıklama!
09-10-2021 15:24
Bakan Koca, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın iştirakı ile Afyonkarahisar'da meydana gelen Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısına online yerine katıldı. Çok sayıda sendika mümessili ve üyesinin katılmış olduğu görüşmede mütekellim Bakan Koca, ülkenin değme noktasına karışmış afiyet kurumlarındaki iştirakçi ve memuru ile 1 milyonu aşan çalışan sayısıyla bölüt en kalifiye hizmeti sunmanın gayreti ortamında olduklarını tabir etti.

Konuşmasında, pandemi devrinde afiyet alanındaki Türkiye'nin ortaya koyduğu başarıya da nazarıitibar çekici Bakan Koca, “Bu afiyet ordumuzun gayretini ve fedakarlığını pandemi devrinde kâffesi halkımız müşterek el hâlâ görmüş oldu ve ölçüm etti. Gerçekten, kâffesi dünyanın giriş etmekte beceriksizlik kalmış olduğu yüzyılın en şişman tehdidi karşısında, afiyet ordumuz, yüksek müşterek himmet sarfiyat etti.

Salgının kökeninden bugüne şişman müşterek çabayla, gerektiğinde bölük halkından yoksun olarak, gerektiğinde izinleri bozma ederek, fasılasız okunabilen müşterek biçimde yoğunluğun üstesinden geldiler ve afiyet kurumlarımızı ayakta tutmayı başardılar. Birçok ümranlı ülkenin tersine övünç edeceğimiz müşterek muvaffakiyet gösterdiler. Biz afiyet çalışanlarımızı müşterek eksiksiz yerine gördük. Aşılamada önceliği afiyet çalışanlarımıza verdik. Bu emeğin ve başarının paydaşı bulunan iştirakçi kardeşlerimizi, onları temessül fail siz değerli üyelerimizin şahsında müşterek el hâlâ kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Her yönüyle dosdoğru müşterek maşer düz yazı edeceğiz”

Pandeminin endamsız müddette atlatılıp alışılagelen günlere dönüleceğine inandığını tamlayan Bakan Koca konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Bu güç günleri inşallah en endamsız müddette geride bırakacağız. Hayat normale döndüğünde de, afiyet hizmetlerimizi ve emeğimizi geleceğe hâlâ çelimli biçimde giymek düşüncesince giriş başa minval alacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde akıbet 20 senedir istikrarla sürdürdüğümüz sağlıkta inkılap gösterimi sebebiyle giriş döndürücü önemli mesafeler aldık. Önümüzde ise giriş döndürücü şişman hedeflerimiz var. Ülkemizi çare ve tıbbi uygulayım bilimi engelleme peyda etmek gibi değme evrede öz afiyet gereksinimlerini karşılayabilen ve ihraç fail müşterek noktaya taşıyacağız. Sadece çağdaş afiyet tesisleri düz yazı etmekle yetinmeyeceğiz. Vatandaşımızın kâffesi afiyet gereksinimlerini karşılayacak, değme yönüyle dosdoğru müşterek maşer düz yazı edeceğiz.”

“Daha adaletli müşterek ek ödeme düşüncesince himmet gösteriyoruz”

Konuşmasının böylece 1 milyondan müşterek tomar afiyet çalışanını yakından ilgili ek ödemeler mevzusuna da yer veren ve önemli açıklamalarda mevcut Bakan Koca, “Bu amaca değme yaştan, değme sınıftan mefkûre sahibi afiyet çalışanlarımızla birlikte, çiğin omuza fiilen ilerleyeceğiz. Sistemimizin en şişman gücü afiyet çalışanlarımızdır. Hedeflerimize akıllıca hâlâ ileriye gidebilmek düşüncesince afiyet ordumuzu hâlâ donanımlı, hâlâ motive ve hâlâ çelimli düzeye taşımamız icap ettiğini giriş döndürücü güzel biliyoruz.

Toplu sözleşmede çakılı ek ödemenin artırılmasına giriş başa efor gösterdik. Bu hususta dayanak verici Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlığımıza da başkaca müteşekkirim. Bu çakılı ödemenin umumi ödeme gücüne aktarılması düşüncesince çalışmalarımız bitmeme ediyor. Daha adaletli müşterek ek ödeme düşüncesince himmet gösteriyoruz. Sadece bugün düşüncesince değil, çalışanlarımızın ferda emeklilikte de bolluk düzeyini koruyabilmenin düşkü içindeyiz. Çalışma koşullarımızı adalet ve vebal temelinde en adaletli düzeye giymek düşüncesince daim giriş başa çalışacağız” sanarak konuştu.

“Bu ülkeyi yönetenlerin indinde bozulmamış tutacağız”

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Türkiye'nin dalında güç müşterek iklim bulunduğunu tabir ederek şu biçimde konuştu;

“İçerde de dışarda da çevrilmiş bu ülkenin ümmetin akıbet kalesi olduğuna inanılmış olduğu bu ülkenin istikrarlaştırılması düşüncesince uğraştığı içerde de dışarda da hainler gereksiz durmuyor. O devir tığ de bire müşterek biçimde duygun olacağız, gereksiz durmayacağız. Bu hainlik şebekelerinin karşısında milletimizin indinde arazi alacağız. Bu ülkeyi yönetenlerin aristokrat mücadelelerinin indinde bozulmamış tutacağız.”

Mevlüt Tınas

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ HABER
Bakan Koca: “Covid-19a dirlik en giriş döndürücü telkih meydana getirilen devletler ortada kâffesi dünyada 7. sıradayız” Bakan Koca: “Covid-19’a dirlik en giriş döndürücü telkih meydana getirilen devletler ortada kâffesi dünyada 7. sıradayız”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler