USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu arzu topluyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Alpagu'nun baş döndürücü DOĞRU sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve diyar dışından heyetlerle bu arada mühimmatlı testleri gerçekleştirildi, arzu kaydetme aşamasında" dedi.

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu arzu topluyor
22-09-2021 10:50
İstanbul

Yurt içi ve dışındaki kullanıcılar düşüncesince benzeyen sürede mühimmatlı imtihan oluşturan çakılı kanatlı vurucu insansız iklim uzlaştırıcı (İHA) sistemi Alpagu, arzu topluyor.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, emlak süresince ve haricinde nice faaliyete katıldıklarını fakat hiçbirinde TEKNOFEST'teki derece heyecanlanıp esenlik almadıklarını söyledi.

Hem gençlerle, çocuklarla ortak şeyler paylaşmaya tıpkı sürede onların enerjilerinden faydalanmaya çalıştıklarını anlatım fail Güleryüz, "Geleceğimiz onlarda. STM namına gençlerimize ortak şeyler katabilirsek, onlardan ortak halde faydalanabilirsek mevki duyarız. Onlara müteveccih nice etkinlik yapıyoruz. Türkiye Drone Şampiyonası, Dünya Drone Şampiyonası STM sponsorluğunda gerçekleşiyor. Çocuklarımıza drone dizaynı yaptırıyoruz. Onların fikirlerinden ihtimal ilerde baş döndürücü temiz şeyler çıkma ve daima bu arada onları konuşacağız." dedi.

STM'nin yürüttüğü planlara bağlı de bilgiler verici Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin Gölcük Tersanesi'nde sürdürüldüğünü bildirdi.

Takvimi hızlandırabilmek, yerel ve ulusal yardım payını artırabilmek düşüncesince icraat yürüttüklerini özetleyen Güleryüz, akıbet namına tahtelbahir torpil tüplerinin arazi almış olduğu koku alma organı kısmıyla (Section 50) alakalı ehemmiyetli ortak etap attıklarını söyledi. Güleryüz, "İnşa edilmesi ihtimal en ağır kısım... Savunma Sanayii Başkanlığımızın manipülasyon ve destekleriyle, bizim mühendislik katkımızla önceki kere ortak hususi tersanede, bu boyda iri ortak denizaltının koku alma organı bölümü mensur edildi ve sabık hafta teslimatı yapıldı. Milli Denizaltı yapacağız, MİLDEN uğrunda ilerlemeye başlayacağız. Bütün bu çalışmalar, altyapılar Milli Denizaltı imalinde bizlere baş döndürücü ehemmiyetli bilim birikimi kazandırmış olacak. Yerli ve ulusal yardım sağlaması açısından baş döndürücü ciddi ortak proje." diyerek konuştu.

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde tasarımın ecnebi ortak kuruluşa alakalı bulunduğunu anlatım fail Güleryüz, STM namına muhtemel olduğunca Türkiye'de yapılabilecek gelişigüzel parçanın uygulayım şartnamesini almayı, bunu yerel firmalarla değerlendirmeyi ve hal oluşturarak dizayn sahibi kuruluşa sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Güleryüz, "Kendi denizaltılarımıza bu parçaları koyabilmeyi hedefliyoruz. Bugün kişi denizaltımız düşüncesince başlayacak, gitgide bambaşka devletlerde imal edilen denizaltılarda kullanılmaya başlanabilir. Bir halde değerlendireceğiz bunu. Ciddi ortak envestisman yapıldı, baş döndürücü iri boyutlu, dünyada mahdut 5 çizgi ortak tezgah var. Bu derece iri ortak parçayı işleyebilecek ortak enfrastrüktür hazır. Bugün tahtelbahir düşüncesince olur, ferda bambaşka çalışkanlık düşüncesince olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Uzay uzlaştırıcı derece kompleks"

Özgür Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında kullanılmak düşüncesince toy yerel hal arayışlarının da bitmeme ettiğini söyledi.

Milli Gemi Projesi'nin levent boylu müddet konuşulduktan sonradan gerçekleştirildiğine ayraç fail Güleryüz, şunları kaydetti:

"Milli Denizaltı eğer olmazsa olmazımız diyerek düşünüyoruz açıkçası. Bizde, vatanımızda oluşan askeri denizcilik ekosistemiyle Milli Denizaltı'nın gerçekleştirilmesi baş döndürücü şaşırtı olmayacaktır fakat hazırlop ortak iş değil. Bu mevzuda STM namına gelişigüzel çeşitli yardıma hazırız. Derin Arayışlar diyerek konkur programı düzenliyoruz ki üniversitelerimizi karışma edelim, tahtelbahir dair master, doktora tezi olur, onları inceleyelim.

Denizaltı tasarlamak, bina eylemek hazırlop ortak iş değil. Denizaltı dediğiniz alet az daha feza aracıyla ayrımsız halde karambol ortak sistem. Ülkemizde, öbür devletlerde gerekseme var. Bu projelendirilirse STM namına canlı halde fariza alacağız diyerek beklenti ediyoruz."

Yeni dış satım kalemi vurucu İHA

STM Genel Müdürü Güleryüz, Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Alpagu'nun baş döndürücü benzeyen sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve emlak dışından heyetlere bu arada mühimmatlı testlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Güleryüz, "İnşallah baş döndürücü endamsız müddet arasında Alpagu'yu envantere sokacağız." dedi.

Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu ile alakalı önceki ihracatı tamamladıklarını tamlayan Güleryüz, "İmza etabına baş döndürücü benzeyen olduğumuz ansızın ortak tomar dünya var. Kargu kendini ispatladı. Kargu ile de durmayacağız. Mühimmat bırakan versiyonu, ayrımlı cephane başlıkları, RF arayıcı dolambaç bütünleşmiş eylemek kabil nice ayrımlı bölgede faaliyetlerimiz bitmeme ediyor. Yurt dışı müşterilerle ortak araya geldikçe onlardan da arka hizmetçi alıyoruz. Onların gereksinimlerine müteveccih de ayrımlı analizör geliştireceğiz." halinde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler