USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, asayiş garantileri dair müzakereye amade olduklarını bildirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın düzenlilik garantileri dair Amerika ve NATO ile etüt alternatifini izlemeye anık olduklarını bildirdi.

Putin, asayiş garantileri dair müzakereye amade olduklarını bildirdi
18-02-2022 20:29
Moskova

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştükten sonradan Kremlin Sarayı’nda planlı kuma matbuat toplantısında konuştu.

Güvenlik garantileri dair Amerika ve NATO’nun, Moskova’nın en ehemmiyetli isteklerine ağırbaşlı yaklaşmadığını tamlayan Putin, bu taleplerin birlikte Avrupa’nın güvenliği, çelimsiz ve ölçülü menzilli füzeler, askeri saydamlık denli mevzuları münakaşaya erinç olmadıklarını dile getirdi.

Putin, “Uygulanması bizim düşüncesince şartsız müşterek evleviyet bulunan Rus tekliflerinden ayrılmadan, hepsi konuların müşterek karmaşa içre ele katılması şartıyla, araştırma alternatifini izlemeye hazırız." dedi.

Lukaşenko ile NATO'nun aut sınırlarda küsurat faaliyetleri ışığında askeri iş birliğini geliştirmeye bitmeme ika dair anlaştığını kail Putin, "NATO ülkelerinin Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin sınırlarında küsurat askeri faaliyetleri ışığında dü ülkenin güvenliğini gelmek düşüncesince şişko namına muktezi hepsi önlemleri almaya bitmeme etmeye değişmeyen verdik." niteleyerek konuştu.

Putin, Kiev yönetiminin Minsk Anlaşmalarının uygulanmasını baltalama ettiğini savundu.

Normandiya Formatı'nda politik danışmanlar düzeyindeki hepsi gayretler ve istişarelere karşın hal döneminin durumunda saydığını dile getiren Putin, “Kiev, Minsk Anlaşmalarını uygulamıyor ve ilkin Donetsk ve Lugansk ile direkt diyaloğu reddediyor, Minsk Anlaşmalarının halis muhlis anahtar konularının uygulanmasını baltalama ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Kiev yönetimi, Donbas temsilcileriyle masaya oturmalı”

Putin, Donbas’taki durumla ilişik namına barışı baştan sağlamanın garantisinin Minsk Anlaşmalarının uygulanması bulunduğunu vurgulayarak, "Kiev'in yapması müstelzim biricik şey, Donbas temsilcileriyle araştırma masasına göçmek ve çatışmayı sona erdirmek düşüncesince siyasi, askeri, hesaplı ve insanca önlemler üstünde anlaşmak." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgali ile ilişik iddiaları ve gelişmeleri umursamadığını tamlayan Putin, “Sağa sola yayılan bu haberlere sonsuz reaksiyon özgülemek hâlâ pahalı.” dedi.

Putin, herhangi müşterek halükarda Rusya’ya yaptırımlar uygulanacağını dile getirerek, “Örneğin zaman Ukrayna'daki vakalarla irtibatlı yahut değil, hakeza müşterek etken bulunacaktır. Çünkü erek farklı, erek Rusya ve Belarus’un gelişmemizi engellemek.” yorumunu yaptı.

Batı’nın yaptırımları karşısında Rusya ve Belarus’un kendiliğinden iane etmesi icap ettiğini anlatım fail Putin, bu yaptırımların diğer yasal bulunduğunu ve arsıulusal hususiyet kurallarını ihlal ettiğini kaydetti.

Lukaşenko: Hiç kimesne harp istemiyor

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ise on paralık kimsenin harp ve ayrıca çatışmaların artmasını istemediğini belirterek, “Bu, bize, Ruslara ve Belaruslulara geçişsiz değil. Bu, komşumuz Ukrayna’ya ilişkin müşterek şey. Bunun sınırlarımızdaki huzursuzluğun arttırılmasıyla ilişkin bulunduğu oldukça açık.” ifadelerini kullandı.

Batılı politikacıların mantığa makul sıfır tavırlar ve izahat bünyesinde bulunduğunu özetleyen Lukaşenko, bu politikacıların etrafındakiler ve en önemlisi özlük halkları düşüncesince işlemeyen namına kazalı oldukları izlenimi verdiğini söyledi.

Lukaşenko, Donbas’taki tahliyelere uyanıklık çekerek, şahısların o bölgeden kaçmaya müheyya bulunduğunu ve kaçtığını belirtti.

Ülkesine Batı kabilinden makbul yaptırımları hatırlatan Lukaşenko, "Bu haydutluk, bizlere hesaplı müşterek harp dayatma girişimidir. Bu bizlere erinç uygulanıyor ve bizlere pahalıya patladı. Tabii ki bu yaptırımlara direnmeyi çoktan öğrendik, güçlendik.” dedi.

Lukaşenko, müşterek gazetecinin “Batı’nın ülkesine müteveccih eylemlerinden vazgeçmemesi biçiminde sonsuza denli cumhur reisi olacağına” müteveccih ifadesini sorması üzerine, “Cumhurbaşkanlığım meselesiyle ilişik namına ağabeyime (Putin) danışıp değişmeyen vereceğiz. Niçin endişeleniyorsun? Her nesne alışılagelen olacak.” niteleyerek karşılık verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler