USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Prof. Dr. Bilge: Vaka sayılarının azaltılmasında en güçlü silahımız aşılar

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Covid-19 ve enflüanza aşılarının sağlığın devamlılığı açısından aşırı ehemmiyetli bulunduğunu tabir ederek, “Özellikle enflüanza dolayısıyla derin hizmet yatağı gereksinimi olabilecek hastalar, Covid-19 sebepli der

Prof. Dr. Bilge: Vaka sayılarının azaltılmasında en güçlü silahımız aşılar
26-10-2021 16:43

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Covid-19 ve enflüanza aşısı olmanın ağırbaşlı rahatsızlıkları ve ölümleri önlemede en çalışan hal bulunduğunu söyledi. Covıd-19 aşılarının virüsün şu anda dolaşımda bulunan kâffesi mutasyonlarına huzur can alıcı bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Uğur Bilge, “Grip aşıları ise herhangi müşterek sene dolaşacağı belirlenen enflüanza türlerini engel temdit etmek düşüncesince yapılmıştır. Bu sebeple herhangi müşterek toy sene müşterek aşı geliştirilir. Elimizde ki bilgilere layıkıyla bu aşıları peyda etmek ağırbaşlı hastalıklardan korunmayı ve hastalığa yakalandığı devir da ferdin geniş atlatmasını sağlamaktadır. Bu aşıları peyda etmek esenlik sisteminin devamlılığına ağırbaşlı yardım sağlayacaktır” dedi.

DÜNYADA GRİP VE COVİD-19 HASTALARININ YOĞUNLAŞACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Bu sene dünyada Covid-19 ve enflüanza zımnında baş döndürücü müşterek tomar ferdin hastalanmış olabileceğinin kestirim edildiğini tamlayan Bilge, esenlik sisteminin henüz müşterek tomar yoğunlaşacağını ve bu yüzden de koronavirüs tedbirlerinin yanı esna aşıların da ehemmiyetli bulunduğunu tabir etti. Bilge, şunları söyledi:

“Özellikle enflüanza zımnında koyu hizmet yatağı gereksinimi olabilecek hastalar Covid-19 sebepli koyu hizmet yatışları ile baş başa esenlik sistemine ek ağırlık getirecektir. Uzmanlar başta bu sene gribin güçlü müşterek arka devir yapabileceği dair endişeliler. Tüm esenlik çalışanlarımız ve hastanelerimiz bundan böyle pandemi dalgalanmalarını elbette yöneteceklerini öğrendiler ancak hikâye sayılarının azalmasına ihtiyacımız mevcut ve bunun düşüncesince aşılar en güçlü silahımız. Aşılanarak, maske, açıklık ve hıfzıssıhha kurallarına uyarak olayları azaltabilir ve toy değişke oluşumunu önleyebiliriz. Bu kurallara uymayanlar hem rahatsızlıkların yayılmasına bununla beraber toy varyantların oluşmasına sebep olabilirler. Bu sebeple aşı hakkı tanımlanan insanları kusursuz düze Covid-19 aşısı ve enflüanza aşısını olmaya çağırma ediyorum. Endişe yok, tedarik var.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler