USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Off-road parkurlarının kadın pilotları arsıulusal müsabakalarda da rekabet etmek istiyor

Off-road parkurlarında uğraş verici kadın pilot Melis Aksöz ve asistan pilotu Ezgi Yılmaz, bu bölgede deneme kazanıp Türkiye'yi arsıulusal yarışlarda özümleme etmeyi hedefliyor.

Off-road parkurlarının kadın pilotları arsıulusal müsabakalarda da rekabet etmek istiyor
05-12-2021 12:33
Sakarya

Küçük yaşlardan itibaren babasının çalışmış olduğu Bostancı Sanayi Sitesi'nde vasıtaların zarfında büyüyen 22 yaşındaki Melis Aksöz, ailesinin yardımıyla off-road yarışlarına katıldı.

Zorlu parkurlarda kendisinden yaşça şişman rakiplerine gönül rahatlığı savaş fail Aksöz, katılmış olduğu yarışlarda devir hin kaymakamlık yaşasa da azmiyle öbür hanımlara dayanıklı oldu.

Ulusal organizasyonlarda "en dinç kadın pilot" kendisine arazi almanın gururunu da canlı Aksöz, değerli kazanmak düşüncesince çelimsiz müddette ahenk sağlamış olduğu asistan pilotu Ezgi Yılmaz ile parkurların tozunu atmaya bitmeme ediyor.

Pilotlar ortada "kızlar ekibi" kendisine anılan, ahenkli yönleriyle dikkati çekici Aksöz ve Yılmaz ikilisi, yarışlarda şimdi baş döndürücü kadın sportmen görmeyi arzuluyor.

Aksöz: Bu sporda kadın yahut eş kazanmak baş döndürücü ehemmiyetli değil

Türkiye'nin geçmiş ve yegâne kadın trial pilotu da bulunan Melis Aksöz, AA muhabirine, 18 yaşlarında ehliyetini alır almaz babasının yardımıyla Marmara X-Trial Off-Road Kupası'na katıldığını söyledi.

Sporun cinsiyeti olmadığını vurgulayan Aksöz, "Hepimiz yarışta eşitiz ancak nüsha kendisine denk değiliz. Ezgi'nin asistan pilotluğunda yarışıyorum. Geçtiğimiz yarışlarda vardı yek Sakarya'daki yarışta yegâne kadın sportmen bizdik. Kadınların bu sporu yapmasını baş döndürücü istiyoruz. Ciddi müsavatsızlık var. Bu sporu yaparken baş döndürücü eğleniyoruz, çokça çağ geçiriyoruz, çamurlanıyoruz, yolda kalıyoruz, devriliyoruz. Bu sporda kadın yahut eş kazanmak baş döndürücü ehemmiyetli değil." niteleyerek konuştu.

Özellikle izleyiciden ve halktan baş döndürücü şişman dayanak noktası gördüklerini dile getiren Aksöz, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bize 'Kızlar ekibi' diyorlar. İsimden yahut bap numarasından baş döndürücü 'Kızlar ekibi' kendisine ön plandayız. Bundan ahir hedefimiz, millî şampiyonada umumi klasmana oynamak. Normalde S1 klasmanında yarışıyordum, dünkü takıma transferimle SS1'e, en yukarı klasmana çıkmak oldum. Şu anda vasıtaya ısınma sürecindeyim. Benim düşüncesince şişman atlayış oldu. Hedefimiz, umumi klasmanda kendimize arazi bulabilmek, bunun haricinde da TOSFED Baja Kupası'nda kendimizi geliştirmek. Her sportmen kabil arsıulusal yarışlarda arazi kabul etmek istiyoruz. Hedeflerimiz mevcut ve gerçekleştirmeye enikonu yakınız."

Aksöz, tamamı hanımları bu sporu hazırlamaya beklediğini laflarına ekledi.

Yılmaz: Hırsımızı gösterdiğimizi düşünüyorum

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) organizasyonlarında 3 sene fariza aldıktan sonradan Türkiye Off-Road Şampiyonası'na asistan pilot kendisine eklenen Ezgi Yılmaz (26), Melis Aksöz ile çelimsiz müddette ahenk sağladıklarını anlattı.

Araç içerisinde birbirlerini halleriyle fark anladıklarını aktaran Yılmaz, "Bu baş döndürücü dobra ortak nesne zira kişi gelişimimizi görebiliyoruz. Her yarışta deneme kazanıyoruz. Tecrübeli pilot ve asistan pilotlarımız da bizlere asistan oluyor. Her yarışta tavsiyeler veriyorlar." niteleyerek konuştu.

Yılmaz, asistan pilotluğu baş döndürücü sevdiğini, şu an düşüncesince pilotluğu düşünmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kadınlar 'Pilot olamam, süremem, asistan uçuculuk yapamam' kabil şeyleri yada yegâne ortak sektörü düşünmesinler. İsterlerse TOSFED'de gözcü kendisine yahut yarışma merkezlerinde çalışabilirler. Çok istiyorlarsa da yarışabilirler. Ben de asistan pilot kendisine kendimi yükseltmek istiyorum. Her mevsim git gide gelişeceğimi düşünüyorum. Bu mevsim olağandan kez aldık, bunun da bitmeme edeceğini düşünüyorum. Yarışlarda olağandan eğleniyoruz. Etabın başlangıcında aracımızda liet açıyoruz, en ahenkli kol kendisine da anılıyoruz. Şarkılarımızla aşamayı renklendirdiğimizi ve hırsımızı gösterdiğimizi düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler