USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

O bir öğretmen daha fazlası, engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor

Elazığ'da bir beldede dershane öğretmenliği fail Erhan Arslanbaş, fiziki engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor. Ailesi getiremediği devir öğrencisini evinden alarak kucağında okula getiren Arslanbaş, onunla evladı kadar ilgileniyor.

O bir öğretmen daha fazlası, engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor
23-11-2021 10:59

Elazığ'ın Arıcak ilçesine ilişkin Erimli beldesinde Demir ailesinin ikizleri Mustafa ve Muhammet, erkendoğan yerine dünyaya geldi. Doktorların yaşamaz söylediği ikizler yaşama tutundu ancak Mustafa'da (7) adale güçsüzlüğü oluştu. İkiziyle okula başlamış bulunan Mustafa'nın umutlarını ise dershane öğretmeni Erhan Arslanbaş yeşertti. Onunla özlük evladı kabilinden ilgilenen öğretmen Arslanbaş, her teneffüs Mustafa'yı kucağına alarak bahçede oyunlar oynatıyor.

Ailesinin getiremediği devir öğrencisini evinden alarak kucağında okula getiren esirgemez öğretmen Arslanbaş, dershane tahtasında da gine kucağına alarak ibret çalıştırıyor. Bu yıl geçirdiği ameliyat, hikmet otama ve öğretmeninin hevesi ile ayaklarının üstünde duran Mustafa, evvel adımlarını atmaya başladı. Neşe içinde arkadaşları kabilinden yürümenin keyfini çıkartan Mustafa, yorulduğu devir gine kendisini bir an olsun bekâr bırakmayan öğretmeninin kucağında buluyor.

Okulu ve öğretmenini baş döndürücü sevdiğini tabir fail Mustafa Demir, okula gidemeyen öğrenciler ıslah etmek düşüncesince büyüyünce bebek doktoru peyda etmek istediğini dile getirdi.

"Bunu elden Mustafa düşüncesince değil, her öğrenci düşüncesince yapıyordum"

Elazığ'ın en ırak ilçesi Arıcak'ta çalıştığını tamlayan Öğretmen Erhan Arslanbaş, “Eğitimde okazyon eşitliğinin olması gerekiyor. Aynı sürede ilçeler ve okullar arası okazyon eşitliğinin birlikte her öğrencinin dershane içinde okazyon eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Tabi ki 5 parmağın 5'i bir değil. Herkesin ortada ferdî farklılıklar var. Biz de elimizden geldiği genişliğinde sınıfımızda öğrencilerin ortada eşitliği sağlamayı çalışıyoruz. Her öğrencim genişliğinde baş döndürücü giranbaha öğrencim Mustafa Demir. Mustafa bir numara sınıfa başladığı devir babası ile konuştuk. Geçen yıl az buçuk sıkıntılarımız vardı. Bu teessürat Mustafa'nın fiziki özelliklerinde kaynaklanıyordu. Rahat yürüyemiyordu, oturamıyordu, merdivenlerden çıkamıyordu. Bunun sonucunda ruh bilimsel yerine kendisini az buçuk geride eksik hissediyordu. Bizde elimizden geldiği genişliğinde hem öğretmen bununla birlikte insanı vazifemiz yerine iane etmeye çalıştık. Mustafa'mda esen olsun kâffesi duygularını bizlere açtı. Sahip bulunduğu kabiliyetleri bizlere göstermeye başladı. Şu an kendisinden baş döndürücü memnunuz. Son aşama çalışkan ve başarılı. Mustafa cerrahi müdahale oldu. Ameliyattan sonradan ayağının dair kusursuz basması gerekiyordu. Bu mevzuda az buçuk çekinceleri vardı. Daha sonradan adım adım basmaya başladı. Artık kendisi yürümeye başladı. Artık elden dengeyi sağlaması gerekiyor. Mustafa evinden ayrılamamıştı. Herhangi bir toplumsal etkinlik katılamıyordu. Yeni bir ortama girmesi iri bir sıkıntıydı. Ben de bir öğretmen yerine daha geçmiş tecrübelerimden de faydalanarak bir numara sınıfta evladı kazanmanın önemini ayırt ediyorum. Bunu elden Mustafa düşüncesince değil, her öğrenci düşüncesince yapıyordum. Ağlayan, kendisini bekâr yahut talihsiz hisseden evlatları kucağımıza alıyoruz. Bunu elden ego değil her öğretmen yapıyordur. Yapmıyorlarsa da yapmaları gerekiyor” dedi.

“Böyle öğretmen arkadaşlarımızla çalıştığım düşüncesince alım çalım duyuyorum, öğretmenlerimiz hakkıyla burada epope yazıyor"

Arıcak'ın pozisyonu ve gelişmişlik kuru ile baş döndürücü geride bulunan bir kaza bulunduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Kılınç, “Eğitim açısından da yetersizlikleri vardı. Biz burada yetersizlikleri gidermeye çalışıyoruz. Burada öğrencilerimizin bir tane şansı var, o da öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz hakkıyla burada epope yazıyor. Tüm buradaki eksikliklere karşın noktayı ulaştığında öğrencimizi evinden alıyor, teneffüste gezdiriyor ve dayanaklık etmek çıkıyor. Bu bizi baş döndürücü onurlandırıyor. Böyle öğretmen arkadaşlarımızla çalıştığım düşüncesince alım çalım duyuyorum. Mustafa'nın gelişimini gözlemledim. Her fert baş döndürücü önemlidir. Ben öğrenime şöyleki bakıyorum. Her insanoğlu bir dünyadır. O dünyanı ne genişliğinde dobra bir duruma getirebilirsek, o şahıslara ne genişliğinde dokunabilirsek eğitimciler açısından ehemmiyetli bir kardır” sanarak konuştu.

“Okulda oğluma her muhtelif katkısı sağlıyor”

Mustafa ve ikizinin erkendoğan doğduğunu aktaran ata Yahya Demir, ”Doğduklarında umudumuz yoktu. Doktorlar her şeye amade olun dedi. O anda dünyam yıkılmıştı. İkizi Muhammet 45 güneş Mustafa ise 55 güneş kuvözde kaldı. Ben getiremediğim yıllarda kendisi gelip götürüyordu. Okulda oğluma her muhtelif katkısı sağlıyor. Teneffüste gezdiriyor. Kucağına alıp sınıfta tahtada ibret çalıştırıyor. İlk öncelerde inç uçlarında yürüyordu. 2 kere botoks yaptık. İlerleme kusursuz salah olmadı. Ameliyat ettikten sonradan demincek şen basıyor. Tam dengesi namevcut yalnız ilerleyici sürede kusursuz salah olur” biçiminde konuştu.

Kamil Can Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler