USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'

Fenerbahçeli topçu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray derbisiyle ilgilendiren meydana getirdiği açıklamada, "Önümüzde topluluğun ve Türkiye'nin en şişman maçlarından bir tanesi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'
18-11-2021 14:34
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında piyasa haset Galatasaray ile deplasmanda oynayacağı derbinin hazırlıklarına icra ettiği antrenmanla bitmeme etti. Antrenmanın peşi sıra sarı-lacivertli topçu Mert Hakan Yandaş matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Galatasaray derbisiyle ilişik mütekellim değerli futbolcu, "Türkiye'nin en ehemmiyetli ve en iri maçlarından birine çıkacağız. Camia ve bizim düşüncesince aşırı iri ehemmiyet taşıyor. Milli arada iyi çalıştık, evvel günden buyana bu maçı yaşıyoruz. İnşallah bizim düşüncesince dobra beraberinde güneş olabilir ve piyasa haset bahtiyar adına evimize döneriz" niteleyerek konuştu.

"Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok"

UEFA maçının peşi sıra kırılgan devri geride bıraktıklarını tabir fail 27 yaşındaki futbolcu, "Kayserispor karşısında talihsiz beraberinde karşılaşma geçirdik, direkten dönen toplarımız oldu, ceza vuruşu kaçırdık. Bunlar futbolun içre mevcut ve bunlara sığınmamak lazım. Önümüzde toplumun ve Türkiye'nin en iri maçlarından birisi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Geçmişi unuttuk diyebilirim. Kaybedilmiş beraberinde bilinçlilik yok. Herkes biçimsiz şeyler yazıyor fakat yitik beraberinde bilinçlilik yok. İnandığımız sürece yapamayacağımız beraberinde bilinçlilik bulunduğunu düşünmüyorum" halinde konuştu.

"Kulübümüzün büyüklüğünden ilişkin mevrut edisyon şimdi fazla"

Fenerbahçe'nin büyüklüğü zımnında biçimsiz çağda baskının şimdi beraberinde tomar oluşturulduğunu aktaran Mert Hakan Yandaş, "Bizler doğrusu işlerin iyi yada biçimsiz gittiğinin farkındayız. İşler müspet gitmedi oldu fakat bu denli abartılacak beraberinde bilinçlilik bulunduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin ilişkin şimdi beraberinde tomar geliniyor. Kulübümüzün büyüklüğünden ilişkin mevrut edisyon şimdi fazla. Bunu içeride kendimiz halletmemiz lazım. Taraftarlarımız üzülüp sitem edebilir bu alışılagelen fakat futbolun doğasında bunlar da var. Olumlu eleştirileri alıp önümüze bakıp iyi neticeler almamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Takım adına odaklandığımız yegâne bilinçlilik kazanıp taraftarlarımızı bahtiyar etmek"

Deplasmanda oynayacakları Galatasaray derbisinde taraftarları rastgele devir yanlarında hissedeceklerini kail sarı-lacivertli futbolcu, "Biz daima birlikteyiz. Takım adına odaklandığımız yegâne bilinçlilik kazanıp onları bahtiyar etmek. İnşallah kazanmak istiyoruz. Sezon başı 2 kez günah yaşadım. Şu anda da şimdi hâlâ iyi başarım sergilediğimi bildirmek düşüncesince erken. Süreklilik gerekiyor. Her sabık güneş performansımın ilişkin koyarak Fenerbahçe'ye işlev geçirmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Golün futbolun meyvesi olduğunu, her insanın derbide gol alaşağı geçirmek istediğini de vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, kâffesi takımın golden ilkin galibiyeti istediğini ve bu nedenle her insanın birbirini gol düşüncesince motive ettiğini söyledi.

"Milli takıma çağrılmayı bekliyorum"

FIFA Dünya Kupası elemelerinde play-off'a artan A Milli Futbol Takımı'nı kutlama fail Mert Hakan Yandaş, "Kardeşlerimizin ayaklarına sağlık. İnşallah Dünya Kupası'na derece derece bu başarıyı taçlandırırlar. Ben de ulusal armaya işlev geçirmek isterim. Ben de çağrılmayı bekliyorum" dedi.

Orta alan futbolcularının ligde şu anne denli yeteri kadar sayı yardımı sağlamadığıyla ilişik beraberinde soruya değerli futbolcu, "Şu anda anca gözüküyor fakat bu beraberinde kol oyunu. Elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz. Bizler de gole ulama hasretmek isteriz inşallah bunu fevk seviyeye çıkarırız. Bence adım adım oraya akilane gidiyor aldatmaca adına ve kol olarak. Çizilen biçimsiz senaryo derece beraberinde senaryo yok. Evet akıbet alamadık fakat abartıldığı denli biçimsiz beraberinde başarım yok" niteleyerek karşılık verdi.

Derbi evveliyat kol içindeki havayla ilişik adına ise Mert Hakan, "İlk günden bugüne baş başa cereyan etmeyi, baş başa yukarıda ligi bitirmeyi konuştuk. Kötü günlerde birbirimize sarılırsak bizi kimesne yıkamaz dedik. İlk günden bugüne bu maçı kazanmaktan başka menfaat olmadığını düşünüyoruz" halinde konuştu.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler