USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Medicana International Ankara Hastanesi’ne ‘Sağlıkta Akreditasyon Standartları’ belgesi verildi

Medicana International Ankara Hastanesi’ne, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve The International Society for Quality in Health Care (ISQua)'nın sağlıkta nitelik dalında hastalanmış güvenliği, nitelik iyileştirme, hastalanmış ve fariza kullanıcı odaklılığı, kurumsal planlama ve

Medicana International Ankara Hastanesi’ne ‘Sağlıkta Akreditasyon Standartları’ belgesi verildi
20-10-2021 13:03

Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdür ve Başhekimi Dr. Gülçin Sarıyıldız, "Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesini, düzen bağı müşterek denetimin peşi sıra aldık. Türkiye'de müsavat belgesini 100 puanla meydan yegâne şifahane adına elleme müşterek gösteriş modellikle yola başladık. Bundan ahir hedefimizde müsavat belgesinin bizlere getirmiş olduğu sorumlulukları hesabına getirmek" dedi.

"TAKIM OYUNU İÇİNDE 100 PUANI ALDIK"

Medicana International Ankara Hastanesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve The International Society for Quality in Health Care (ISQua)'nın sağlıkta nitelik dalında marazlı güvenliği, nitelik iyileştirme, marazlı ve misyon kullanıcı odaklılığı, kurumsal planlama ve başarım prensipleri çerçevesinde minimal risk, mütenasip değer kalite, azami asayiş esasına akla yatkın adına yapılandırılan ‘Sağlıkta Akreditasyon Standartları’ belgesi aldı. Konuyla ilişik mütekellim Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Gülçin Sarıyıldız, ‘Sağlıkta Akreditasyon Belgesi'nin alıntı sürecine değinerek, "Medicana Ankara Hastanesi bundan sonra geleceğe hazırlanıyor. Bu geleceğe tedbir yolculuğunda da sağlığın geleceğinde evvela hasta, enformatik ve uygulayım bilimi ve sevinme dair odaklanmaya çalışıyoruz. Bütün bunları hesaplayarak çıktığımız önemli planlamayla bu yola müsavat belgemizi alarak başlatabilirdik. Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA)'ya başvurarak SAS belgesi düşüncesince başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun peşi sıra 'Sağlıkta Akreditasyon Belgesi'ni kadro adına baş döndürücü elleme müşterek denetleme peşi sıra gülerek, eğlenerek, çalışarak, öğrenerek, öğreterek elleme müşterek neticeyle taçlandırarak aldık. Türkiye'de evvel ve yegâne şifahane adına müsavat belgesini 100 puanla, elleme müşterek gösteriş manken adına yolumuza başladık. Bundan ahir misyonumuz de müsavat belgesinin bizlere getirmiş olduğu sorumlulukları hesabına getirmek, marazlı memnuniyetini ön planda tuttuğumuz, insanı önceleyerek merhameti fevk koyduğumuz ve güvenliği ön plana aldığımız müşterek sürece akilane defa almaya bitmeme edeceğiz. Çok elleme müşterek ekipman oyunuyla bu süreci her daim beraberce el ele tamamladık. Profesör hocamızdan, temizlikçi arkadaşımıza, valemizden yemekhanedeki aşçımıza derece her daim beraberce müşterek ekipman oyunu içre 100 puanı aldık” niteleyerek konuştu.

‘GELECEĞİN SAĞLIĞI İÇİN ÇOK KIYMETLİ’

Sarıyıldız, hedeflerine marazlı güvenliğini ve marazlı sağlığını korumayı eklediklerini tabir ederek, “Bunu deneyimleyip hâlâ da elleme bölgelere iletmek düşüncesince çalışacağız. Dijitalisazyonu da devreye sokmaya ihtiyacımız var. Dijitalisazyon bizim ve geleceğin sağlığı düşüncesince baş döndürücü kıymetli. Hangi misyon sunucusu memnuniyeti ön plana koyup dijitalisazyonu başarabiliyorsa bu yolda değerli olacaktır. Biz de hedefimize bunu koyarak topu topu ekipman arkadaşlarımızla, fevk yönetimimizle, merkezimizle, aut paydaşlarımızla bu sürece dil verip ele ele tutuşarak yolumuza bitmeme ediyoruz. 100 puanı almış olmanın DOĞRU gururuyla, 'Medicana Ankara Ailesi'ne teşekkürname ediyorum. Akreditasyon eyitmek kalite, verimlilik, etkinlik, marazlı güvenliği ve sevinme eyitmek ve keyif camiamıza da bu yolda yürümekten vazgeçmemelerini öneriyorum” dedi.

‘RİSK DÜZEYİNİ İNDİRGEYECEK ÇALIŞMALAR HEDEFLENİYOR’

Medicana International Ankara Hastanesi kaliteden mesul Başhekim Yardımcısı Aykut Arslan da, sağlıkta müsavat standartlarını sıralayarak denetleme periyodunu anlattı. Arslan şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Sağlık Kalite Derneği (The International Society for Quality in Health Care) (ISQua), musaddak bulunan bu standartlarda asliye ilkeler minimal riziko ve azami asayiş esası ile oluşturulmuştur. 'Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS)' 7 boyutta 33 kısımda ve kestirmece 250'nin üstünde kıymetlendirme ölçütü ile dört başı mamur hastaneler bu denetimden geçmektedir. Denetimi muvaffakiyet ile tamamlayıp 100 puanla değerlendirilen hastanelere 'Sağlıkta Akreditasyon Belgesi' verilmektedir. Hastanemiz de bu belgeyi muvaffakiyet ile almıştır. Sağlıkta Akreditasyon Standartları'nın asliye ilkesi marazlı ve marazlı yakınlarının güvenliği, etkin ve kasılma güvenliği ile ilişik alanları kapsar. Bu üç kompenentin aklık müşterek halde işleyip işlemediği denetlenmektedir. Burada marazlı güvenliği ile ilişik değerlendirmeler, etkin güvenliği ve emek vermek ortamı gözden geçirilerek hastanenin muvaffakiyet puanı ortaya çıkmaktadır. Hastalarımıza ve marazlı yakınlarına birinci sınıf müşterek misyon sunumu ile arsıulusal kurda tasdikli standartlarla kendimize acemi müşterek çıta belirlemiş olduk. Çalışan güvenliği yönünde Medicana Sağlık Grubu'nun asliye misyonunda mevcud standartlar ile SAS eşleşmiş durumda. Tesis güvenliği dair ise hastanede gerçekleşebilecek bulunan tehlikeleri bildirme edilebilmekte riziko düzeyine indirgeyecek icraat gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bu çalışmalara 2020'de canlı adına başladık. Ülkemizin içre bulunmuş olduğu pandemi sürecinde hastanemize başvuran hastalarımızın bu standartlarda hâlâ elleme misyon alabilmesini asliye erek edindik. Başarımızın en şişman temeli çelimli müşterek önderlik yapımızın olmasıdır. Güçlü önderlik yapısıyla beraberce hekimlerimiz, hemşirelerimiz, keyif teknisyenlerimiz, asayiş ve mertlik personellerimizin beraberce çalışmalara bütünleşmiş olması bu şişman başarıya faktör oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler