USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kremlin: ABD ve NATO ile planlı müzakerelerde anlaşmazlıklar var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD ve NATO ile yürüttüğü müzakerelerde esas mevzularda anlaşmazlıklar bulunduğunu bildirdi.

Kremlin: ABD ve NATO ile planlı müzakerelerde anlaşmazlıklar var
13-01-2022 15:59
Moskova

Peskov, Rusya ile NATO arasındaki düzenlilik garantileri mevzusundaki görüşmelere bağlı gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

NATO’nun, Rusya’ya kişi toprakları içinde kişi ordusunu ne ve nereye akım ettirmesini yazdırım etmesinin benzer olmayacağını vurgulayan Peskov, "Rusya silahlı kuvvetlerini apayrı ülkelerin topraklarında akım ettirmiyor." dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya davetine tepki

Peskov, NATO’nun tevessü tehdidini sürdürdüğüne ayraç ederek, "ABD’li yetkililerin NATO’ya acemi üyeleri, doğrusu Finlandiya ve İsveç’i çağırma fail açıklamalarını duyuyoruz. Bazı NATO ülkelerinden, doğrusu bazısı Baltık ülkelerinden topraklarındaki er sayısının arttırılmasını istem fail izahat duyuyoruz. Bütün bunlar olurken gerilimi dökmek düşüncesince neye ihtiyacımız var?" sanarak konuştu.

Rusya’nın ABD ve NATO ile Cenevre ve Brüksel’de düzenlilik garantileri ile alakalı icra ettiği müzakerelerin esas hikayelerinde anlaşmazlıkların bulunduğuna dikkati çekici Peskov, "Müzakereler belli esas sorulara belli konkre yanıtlar onama geçirmek düşüncesince başlatıldı. Bu esas mevzularda anlaşmazlıklar kaydedildi. Bu kötü. Bu, gerçekleşen dü cevelan düşüncesince hoppadak müşterek nakıs sayılabilir." ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın ABD ile müzakereleri bitmeme geçirmek düşüncesince politik iradeden tek devir mahrum kalmadığını aktararak, dört dörtlük tersine, muhatapların müzakereleri icra ait isteksizlikleriyle karşılaştıklarını dile getirdi. Peskov, müzakerelerin mütalaa gerçekleştirmek düşüncesince değil, konkre son ve konkre yanıt yoluna sürmesi gerektiğine özen çekti.

Kuzey Akım-2 Doğal Gaz Boru hattı projesinin ticari bulunduğunu tamlayan Peskov, bunu Avrupa’nın güvenliğiyle irtibatlı bir vaziyete getirmenin "saçma" bulunduğunu söyledi.

Peskov, ABD Kongresinin Rusya karşıtı hazırladığı müeyyide taslağıyla alakalı de yorumda bulunarak, müzakerelerin sürdüğü müşterek çağda müeyyide taslağının açıklanmasını "olumsuz" ve "Moskova’ya bası girişimi" yerine nitelendirdi.

"Diplomasiye müşterek kader verilmelidir"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rus RTVI kanalına verdiği röportajda, Rusya, ABD ve NATO ortada düzenlilik garantilerine bağlı görüşmelere müteallik değerlendirmelerde bulundu.

Batılı diplomatların, mutlak kişi menfaatlerini ait düzenlilik hikayelerinde mülaki olmak istediklerini tamlayan Ryabkov, "Görüşmelerde ‘hayır’ kelimesi söyleniş edilmedi fakat Batı'ya şimdi akıllıca mevzularda bahsetmek bizim düşüncesince müşterek alternatif değil zira kılıç dört dörtlük tersi mevzularla ilgileniyoruz." ifadesini kullandı.

Ryabkov, ABD ve müttefiklerinin, Rusya’nın tekliflerindeki en açacak mevzulara itiraz ettiklerini anlatarak, "NATO’nun genişlemesi mevzusuna nazaran şimdi az ehemmiyetli mevzularda ise arttırma görüşmeler yapmayı onama ediyorlar. Yeni müşterek cevelan düzenlilik görüşmesi hazırlamaya icap bulunduğunu düşünmüyorum zira bu müşterek bakıma düşünce ayrılıkları dolayısıyla görüşmelerin tıkandığı anlamına gelir." sanarak konuştu.

ABD ve NATO’nun, Rusya’nın taleplerini görmezden gelmesi şeklinde değişik "önlemler ve yöntemler" deneyeceğine ayraç fail Ryabkov, çevre arasındaki görüşmelerin değişik kanallar üstünden bitmeme edeceğinin altını çizdi.

Ryabkov, ABD ve NATO’nun, Rusya’nın düzenlilik garantileri ait ölçülü noktada buluşmaya apiko olmadıklarını vurgulayarak, "Askeri uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e (Ukrayna konusunda) daima türlü tercihler sunuyor. Bu, güç müşterek madde ve kamuoyunda ön plana çıkartılmamalıdır zira bu fark durumun tırmanmasına kez açar. Diplomasiye müşterek kader verilmelidir." görüşünü dile getirdi.

Rusya’nın Küba ve Venezuela’daki askeri varlığını açık açık çoğaltma konusunu değerlendirip değerlendirmediğine müteveccih müşterek suali da cevaplayan Ryabkov, "Bunu doğrulama geçirmek yahut belki dışı tasarruf geçirmek istemiyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler