USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Koronavirüs aşısı ile grip aşısı arasında 14 gün önerisi

Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yıl, sabık yıla mucibince şimdi çok grip vakalarının görüleceği anlamında nezdinde açıklaması bulunduğunu tamlayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, koronavirüs aşılarının gripten, grip aşısını

Koronavirüs aşısı ile grip aşısı arasında 14 gün önerisi
25-09-2021 11:16
Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yıl, sabık yıla gereğince şimdi müşterek tomar grip vakalarının görüleceği anlamında müşterek açıklaması bulunduğunu tamlayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, koronavirüs aşılarının gripten, grip aşısının da koronavirüsten korumayacağını söyledi. Koçak, "İkisi de inaktif aşı kısaca beraberce yapılabilir. Aşı uygulandıktan sonradan taraf etkinin ne aşıya ilgilendiren bulunduğunu şimdi dobra tespit etmek düşüncesince tercihen 14 gün arayla aşı yapılması gerekiyor" dedi.

Havaların soğumasıyla beraberce grip mevsimi geldi. Koronavirüs aşısının sezonluk gribi korumaması dolayısıyla ilkin 65 gözyaşı üstü ve süreğen rahatsızlığı bulunan insanların bu aşıları yaptırması icap ettiğini özetleyen Medicana Çamlıca Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, ehemmiyetli bilgiler paylaştı.

"DAHA FAZLA GRİP VAKALARININ GÖRÜLECEĞİ YÖNÜNDE BİR AÇIKLAMASI VAR"

Geçtiğimiz sene Dünya Sağlık Örgütü, icra ettiği açıklamada iri grip salgınını beklediğini dile getirmişti fakat hakeza müşterek evolüsyon olmadı diyen Doç. Dr. Nafiz Koçak, "Bu sene süresince Dünya Sağlık Örgütü'nün sabık yıla gereğince şimdi müşterek tomar grip vakalarının görüleceği anlamında müşterek açıklaması var. Dünya Sağlık Örgütü'nün sabık sene icra ettiği açıklamada muhtemel olmadı. Griple alakadar bilgilerin bütünü değme sene dünyada akredite 6 laboratuvardan geliyor. Bu laboratuvarların değerlendirmeleri ilkgüz kocaoğlan sonuna derece alakadar çıkar yol üreticilerine veriliyor. Bu evreden sonradan grip aşısı üretiliyor. Aşı üreten ülkeler, Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği bilgiler kapsamında bu aşıları hazırlıyor" niteleyerek konuştu.

İKİ AŞININ DA BİRBİRİNE ETKİSİ YOK

Dünya Sağlık Örgütü'nün grip vakalarının sabık yıla gereğince şimdi müşterek tomar görüleceği anlamında müşterek izah yapması dolayısıyla hem koronavirüs hem grip aşısının beraberce yapılmasının gündeme geldiğini kail Doç. Dr. Nafiz Koçak, şu şekilde bitmeme etti:

"Ancak şimdi eski aşı faaliyetlerinden elde ettiğimiz bilgiler kapsamında koronavirüs aşısının akıbet 1.5 senedir gündemde olması dolayısıyla değme dü aşının beraberce yapıldığında nasıl sonuçlanacağı dair kanıta mebni bilgimiz yok. Ancak umumi döllenme ilkelerini delik önüne aldığımızda ikisi de inaktif aşı kısaca beraberce yapılabilir. Ancak aşı yapıldıktan ahir taraf etkinin ne aşıya ilgilendiren bulunduğunu şimdi dobra tespit etmek düşüncesince 7 gün, tercihen ise 14 gün arayla aşı yapılması gerekiyor. Koronavirüs aşısı gribi önlemez grip aşısı da koronavirüsü önlemez. Bununla alakadar ayrımlı icraat var. Yapılan değerlendirmelerde grip aşısı olanlarda koronavirüs PCR pozitifliği yüzdelik 25 şimdi düşük. Bunun tersini yayınlayan rastgele müşterek tesiri olmadığını tamlayan yayınlar var. Grip aşısı koronavirüsü önlemeyeceği derece koronavirüs aşısı da gribi önlemiyor fakat insanların aşılara duyarlılığına ilişkin namına sağlığına özen fail insanların neticeleri da şimdi dobra oluyor."

TOPLUMUN AŞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMESİ ÖNEMLİ

Grip aşısı yaptırması müstelzim rüçhan takım üzerine bilim verici Doç. Dr. Koçak, "Öncelikle 65 gözyaşı kimlik muafiyet durumunun bağan olmasından dolayı, esenlik çalışanları, süreğen rahatsızlığı bulunan insanların grip aşısı yaptırmasını öneriyoruz. Ülkemizde de bulunduğu derece bütün dünyada müşterek aşı karşıtları müşterek de aşı kararsızları var. Aşı kararsızları baş döndürücü şimdi yüksek. Toplumun aşı dair akıllıcasına bilgilendirilmesi önemli" değerlendirmesinde bulundu.

mRNA aşıları ile alakadar İngiltere'de meydana getirilen çalışmalara da özen çekici Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, "Kendi kendini ziyade mRNA aşısı 20 derece denek üstünde denenmeye başlandı. Bunların hipotezleri ise mRNA aşısının daim vücutta kalmasını sağlayarak temelli müşterek antikor üretimi sağlamak. Sonuçlarını baştan sona beraberce göreceğiz. Çalışmanın hipotezinde düşünceleri antijenin levent boylu müddet vücutta kalmasını sağlayarak şimdi baş döndürücü ve daim antikor inşası sağlanması amaçlanmış" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler