USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan 'sandığa gidin' çağrısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mebusluk er umumi tarzı düşüncesince oyunu kullandıktan sonradan meydana getirdiği açıklamada, halkı sandığa gitmeye çağırdı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan 'sandığa gidin' çağrısı
23-01-2022 17:38

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mebusluk er umumi tarzı düşüncesince benzeri Sibel Tatar ile beraberce başşehir Lefkoşa'da arazi düzlük Şehit Tuncer İlkokulu'ndaki 145 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy ita işleminin peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamada mevcut Tatar, “Pandemi çağında Covid-19 koşullarına karşın akıbet 2 senedir Kıbrıs Türk halkı iri müşterek savaş vermiştir. Bu bağlamda eksiksiz bu süreçlerde tabii ehemmiyetli teessürat yaşadık. Ama her daim beraberce savaş ettik” dedi.

Covid-19 koşullarına ilişkin adına seçime katılımda teessürat olabileceğini tabir fail Tatar, “Ben müşterek el şimdi halkımıza müşterek çağrıda mevcut olmak istiyorum, bu baş döndürücü ehemmiyetli müşterek seçim. Mümkün olduğunca hepsi maskesini taksın, mesafeli müşterek halde ve alınacak tedbirlerle oyunu kullansın. Çünkü hazırlop hafif müşterek seçme yapılmaz. Seçimin yapılabilmesi düşüncesince iri müşterek devir dilimi gereklidir" sanarak konuştu.

“Dileğimiz ve dileğimiz sandıktan müşterek iradenin çıkmasıdır” halinde mütekellim Tatar, “Herkes sandığa gitsin oyunu kullansın asıl kâm ortaya çıksın. Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Kıbrıs Türk halkının zat demokrasisi içerisinde, burada dayanıklı müşterek davranışla eksiksiz dünyaya vereceğimiz mesajdır" dedi.

Yurt haricinde on binlerce Kıbrıslı Türkün yaşadığını anımsatan Tatar, “Keşke hukuklar düzenlenebilse de bu yurttaşlarımız da oylarını kullanabilse” dedi. Tatar, demokratik seçme sürecine katılanlara ve matbuat mensuplarına teşekkürname ederek, seçme sonuçlarının KKTC halkına yararlı olmasını da diledi.

Emir Abdurrahman Bulut
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler