USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis'te asimilasyon edilecek partilerin başkanlarını bildirme etti

KKTC'de 23 Ocak'ta meydana getirilen er umumi seçimin arkası sıra Cumhuriyet Meclisi'nde temessül edilmeye doğruluk elde eden 5 siyasal partinin başkanı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile intihap neticelerini değerlendirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis'te asimilasyon edilecek partilerin başkanlarını bildirme etti
25-01-2022 17:40
Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sırası ile Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi (HP), Demokrat Parti (DP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) liderleri ve temsilcilerini makamında bildirme etti.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, müzakere sonrası icra ettiği açıklamada, Meclis'teki ant töreninin arkası esna Cumhurbaşkanı Tatar'ın dünkü hükümet düşüncesince görevlendirme yapacağına ayraç ederek ülkeyi dayanıklı birlikte sürecin beklediğini söyledi. Şu an düşüncesince muhalefette kalmayı istek etmelerine karşın eğer birlikte öneri gelirse yurt düşüncesince ellerini taşın dibine sokmaya anık olduklarını tamlayan Arıklı, şu halde bitmeme etti:

"Karar vermesi müstelzim UBP ve Genel Başkanı Faiz Bey’dir. Türkiye ile imzalanan protokolün maddelerini uygulamada, cezrî önlemler düşüncesince hamle atmada azimli olursa tığ namına araştırma görevlisi olmaktan izzetinefis duyarız ancak işi oyalayıp öteleyerek hastalıkların altında duracak birlikte hükümetin de süresince olmayız, o nedenden göreceğiz, tarihi bekleyeceğiz."

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da bugünkü görüşmenin konkre birlikte yönde değil hemen düşünce alışverişi biçiminde geçtiğini anlattı. Görüşmede kendilerinin rastgele birlikte konum ortaya koymadıklarını kail anlatan, yasalı sürecin milletvekillerinin yemini sonrası başlayacağına ayraç etti ve bugün meydana getirilen görüşmelerin gayriresmi bulunduğunu tabir etti.

"Biz elhak DP şekilde sorumluluktan tek devir kaçmadık"

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise yurt insanının beklentilerine aceleci halde karşılık verilmesinin birlikte sıkıntıların giderilmesi düşüncesince nelerin ne yapılabileceğini ele aldıklarını dile getirdi. Ataoğlu, "Bizlere sakıt vebal aşırı aceleci birlikte halde muntazır sıkıntıların giderilmesine yöneliş düzentileme yapmaktır. Biz elhak DP şekilde sorumluluktan tek devir kaçmadık. Önümüzdeki süreçte de bizlere rastgele birlikte fariza düşerse sorumluluğumuzun bilinci arasında akıntı edeceğiz." dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı ile hükümeti ihdas dair umumi birlikte müzakere yaptıklarını aktararak birlikte an evvela amacın seçimden birlikte numara parti çıkan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'na verilmesini ilettiklerini söyledi. Erhürman, ülkede ağır birlikte başağrısı olduğuna dikkati çekerek hükümet ihdas görevinin birlikte an evvela verilmesi ve aritmetiği mahsus bulunan hükümetin aceleci halde kurulması icap ettiğini vurguladı.

"6-7 Şubat'ta Sayın Cumhurbaşkanı yetkiyi verecek"

Cumhurbaşkanı Tatar'ın akıbet şekilde bildirme etmiş olduğu UBP Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, Tatar’la intihap neticeleri ve hükümetin kurulmasına bağlı düşünce alışverişinde bulunduklarını belirterek "Görüşlerimizi, seçimin değerlendirmesi ve ülkenin umumi konuşu halini açık çerçevede konuştuk. Gayet doğurgan birlikte toplantımız oldu." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu seçimin resmi sonuçların Resmi Gazete'de yayımlandıktan 10 gündüz sonradan Meclis'te birlikte ant töreni olacağını ve elan sonradan resmi temasların başlatılacağını hatırlatan Sucuoğlu, bu müddette gereksiz durmayacaklarını, halihazırda ön temasları başlattıkları partilerle görüşmelere bitmeme edeceklerini bildirdi.

Sucuoğlu, resmi görevlendirmeden sonradan da aceleci halde hükümeti ihdas çalışmalarına başlayacaklarını anlatarak "6-7 Şubat'ta ant töreni sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı yetkiyi verecek. İnşallah şubatın evvel ½ si Bakanlar Kurulu da Meclis'e sunulmuş olabilir ve aceleci halde çalışmalara bitmeme ederiz." biçiminde konuştu.

Sucuoğlu, kurulacak hükümette istikrarın araç bulunduğunu ve 5 salname birlikte hükümet oluşturmayı hedeflediklerini, seçilme çabası olmadan, istek edilen konuşu adımları atacak birlikte hükümet ihdas etmek istediklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler