USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3

Omega-3 yağ asidinin başta his haslet rahatsızlıklarından korunmada baş döndürücü ehemmiyetli gösteriş oynadığını tamlayan İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesinden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Omega-3, göze zarının yapısının asliye bileşeni

Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3
01-11-2021 12:14

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) VM Medical Park Florya Hastanesinden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, şita aylarında bağışıklığı pekiştirmek düşüncesince yapılması gerekenler üzerine ehemmiyetli bilgiler verdi. Soğuklarla beraberce fevk teneffüs yolu rahatsızlıkları (sinüzit, farenjit, larenjit), akciğer enfeksiyonları (bronşit, bronşiloit, pnömoni) ve kulak iltihaplarının şimdi kesif görüldüğünü vurgulayan Arğun, başta Covid-19 salgını sonra muafiyet sisteminin donanımlı olmasının şimdi da ehemmiyet kazandığını vurguladı.

Bağışıklık sistemini pekiştirmek düşüncesince en can alıcı yöntemlerden birinin bağışıklığı sponsor gıda öğelerini akıllıcasına ayıklamak ve kesif bezdirmek bulunduğunu bildiren Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Probiyotikler, muhtelif vitamin ve mineraller, Omega-3 yağ asidi, çinko, selenyum, B grubu vitaminler ve beta glukan bu gıda öğelerinden en önemlileridir” dedi.

PORTAKAL, MANDALİNA VE KİVİ YÜKSEK C VİTAMİNİ İÇERİYOR

Sebze ve meyvelerin ensesi kalın vitamin içerikleri sebebi ile kesif tüketilmesi müstelzim gıda gruplarından olduğuna ilgi çekici İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Özellikle şita meyvelerinden portakal, mandalina ve kivi efdal C vitamini içerirler. Her güneş tam C vitamini alımı, çelimli ortak muafiyet sistemi düşüncesince ortak tomar gereklidir. Ayrıca ıspanak, kıvırcık koyun koyun ve benzeşim yeşil yapraklı sebzelerin kesif tüketimi de günce C vitamini ihtiyacımızı karşılamamıza yardım sağlar. Unutulmaması müstelzim ortak öteki ehemmiyetli ortak benek ise C vitamininin vücutta depolanamadığı, fazlasının vücuttan atıldığı, bu sebeple gerekseme denli alınmasının tam olacağıdır. Vitamin ihtiyacını bertaraf etmek düşüncesince ortak tomar kesif ve giriş döndürücü oranda semere suyu bezdirmek gereksiz erke alımına, insülin direncine ve vitamin israfına faktör olmaktadır. Zengin vitamin içerikleri indinde mineral içeriklerinden çevre de sebzeler sağlığımızın korunmasında ortak tomar önemlidir” ifadelerini kullandı.

ÇİNKO VE SELENYUM BAĞIŞIKLIK İÇİN ANAHTAR ROLDE

Yeşil yapraklı sebzelerde mevcut tutya ve selenyum minerallerinin muafiyet sisteminin güçlenmesinde gösteriş oynadığını da laflarına ekleyen Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun; tahıllar, fındık koz vb. besili tohumlar, al ve parafin etin de tutya ve selenyumun öteki kaynakları bulunduğunun altını çizdi.

Probiyotik gıdaların zarfında vücudumuz düşüncesince lüzumlu metin bakterileri içeren yiyecekler bulunduğunu tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Kefir ve probiyotik yoğurtlar ve ev inşası yoğurtlarda efdal oranda mevcut deli dolu bakteriler, bumbar florasında çoğalarak en önce hazım sistemimizin sağlığını destekler, başkaca alerji riskini de düşürürler ve muafiyet sistemimizi güçlendirerek bedenin savunmasında gösteriş alırlar” sanarak konuştu.

HAFTADA 2-3 GÜN BALIK TÜKETİN

Bağışıklığı zait ortak öteki ehemmiyetli gıda öğesinin Omega-3 yağ asidi bulunduğunu aktaran Arğun, “Özellikle balıklarda mevcut Omega-3 yağ asidinin öteki kaynakları koz ve keten tohumudur. Omega-3 yağ asidi başta ihtisas doğa rahatsızlıklarından korunmada ortak tomar ehemmiyetli gösteriş oynar. Bunun yanı esna göze zarının yapısının esas bileşeni bulunduğu düşüncesince hücreleri korur, iyileştirir ve göze devamlılığını sağlar. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde gösteriş alır. Haftada 2-3 güneş balık ve rastgele güneş 2-3 skor koz tüketmek, Omega-3 yağ asidinin tam alımını sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.

YULAF DOĞAL BETA GLUKAN KAYNAĞI

Özellikle şita mevsiminde piyasada satılan muafiyet güçlendirici ilaçlara istem arttığına da ilgi çekici Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Bu ilaçların esas maddesi beta glukandır ve yulaf beta glukan arasında ne bulunduğu enine boyuna ensesi kalın ortak tahıldır. Günlük beslenmemizde yulafa toprak vererek beta glukanı katıksız kaynağından almamızı sağlayabilir ve muafiyet sistemimizi güçlendirebiliriz” dedi.

EKİNEZYA SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUR

Ekinezyanın da dargın algınlığı ve fevk teneffüs yolu rahatsızlıklarından sığınmak hemen hemen en ortak tomar yararlanılan bitkilerden birisi bulunduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, şu şekilde bitmeme etti:

“Yine Goji meyvesi, karoteonit ve polifenolik antioksidan bileşikler itibarıyla zengindir ve bu niteliği sebebiyle beden direncinin artırılması hemen hemen kullanması önerilmektedir. Karanfil dudak ve geçit mukozasını bakterilere huzur korumakta, birtakımı bakteri virüs ve mikroorganizmaların kere açmış bulunduğu dudak ve geçit enfeksiyonlarında antiseptik namına kâr sağlayarak beden direncinin artırılmasında ehemmiyetli gösteriş oynamaktadır. Kuşburnu meyvesi ihtiva ettiği efdal C vitamini ve fenolik bileşikleri dolayısıyla donanımlı ortak antioksidan etkiye sahiptir. Özellikle C vitamini karışımından çevre dargın algınlığından koruyan ve muafiyet sistemini sponsor namına kesif kullanılmaktadır.”

D VİTAMİNİ TAKVİYESİ HEKİM KONTROLÜNDE ALINMALI

Bir öteki ehemmiyetli muafiyet sistemi güçlendirici D vitamini bulunduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “İmmüno-modülatör, anti-inflamatuvar ve antioksidan etkisiyle bildik D vitamini eksikliği, başta fevk ve ast teneffüs yolu enfeksiyonlarının ciddi geçişine faktör olabilir. Bu sebeple doktor kontrolünde D vitamini ölçümü yapılmalı ve lüzumlu takviyeler alınmalıdır” dedi.

UYKU SÜRESİ KISALDIKÇA BAĞIŞIKLIK DA DÜŞER

Sağlıklı beslenmenin yanı esna dobra ortak bağışıklığın yolunun tam uykudan geçtiğini tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, şunları söyledi:

“Araştırmalar hab süresi kısaldıkça muafiyet sisteminin esas taşları aziz katıksız cenkçi acımasız hücrelerin sayısının da azaldığını gösteriyor. Bir çalışmada hemen ortak şeb gürbüz 4 zaman kalık uyumanın, 8 saatlik nitelikli ortak uykusuna nazaran muafiyet sisteminde dolaşan katıksız acımasız hücrelerin az şimdi yüzdelik 70’ini namevcut etmiş bulunduğu gösterilmiş. Kısacası, hab süreniz kısaldıkça muafiyet gücünüzü sağlayıcı savaşçılarınızın (T lenfositler) sayısı da azalıyor. Stres engellenmeli yahut stres ile giriş ika şekilleri bulunmalı. Çünkü vücudunuz ruhsal gerilim ile karşılaştığında harp moduna girer ve muafiyet hücrelerinizi aktive eder. Ama ruhsal gerilim daima bir duruma gelirse, giriş döndürücü küsurat muafiyet uyarısına bedenin yanıtı değişmiş olur ve muafiyet sisteminiz zayıflar. Egzersiz yapılmalı. Eğer mümkünse dobra müvellidülhumuza meydan yerlerde haftada 3 güneş 30-45 zaman çabuk tempolu yapacağınız efdal tempolu yürüyüşler size muafiyet sistemini güçlendirme dair enine boyuna ortak tomar kâr sağlayacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler