USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Siyaset hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir 

'Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma' toplantısında mütekellim Kemal Kılıçdaroğlu 'Eğer bir bebek yatağa aç giriyorsa ve yöntem organı onu görmüyorsa onun açlığını sömürme ediyorsa o yöntem değildir. Siyaset hiçbir çocuğun yatağı

Kılıçdaroğlu: Siyaset hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir 
06-11-2021 18:18
"Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısında mütekellim Kemal Kılıçdaroğlu "Eğer bir bebek yatağa aç giriyorsa ve yöntem organı onu görmüyorsa onun açlığını sömürme ediyorsa o yöntem değildir. Siyaset hiçbir çocuğun yatağı aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı çeşidinden "Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısı düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partililer ve acemi üyeler katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının arkası sıra partiye acemi eklenen üyelere rozetleri takıldı.

Toplantıda mütekellim Kılıçdaroğlu, "Siyaset ne düşüncesince yapılır? Halk düşüncesince yapılır. Siyaset cebi kaplamak düşüncesince yapılmaz. Siyaset camiası ayrıştırmak düşüncesince yapılmamalı. Siyasetin konusu; her insanın işi mevcut mı? Herkes bahtiyar mu? Türkiye birilerine el hapaz açtı mı açmadı mı? Türkiye'nin sorunları varmı ve kılıç bu sorunları ne çözeceğiz? Siyasetin konusu bu olmalı. Öyle bir noktaya getirdiler ki bizi, komşumuzun kimliğini soruyoruz. Komşumuzun inancını soruyoruz. Komşumuzun hayat tarzını soruyoruz. Komşu komşudur. Geçmişte bizim de hatalarımız oldu. Bizim de eksikliklerimiz oldu. Onu da söylüyorum. Bütün o hataların hepsini telafi ettim ve edeceğim. Bütün eksikliklerimizi telafi ettim ve edeceğim. Eğer bir bebek yatağa aç giriyorsa ve yöntem organı onu görmüyorsa onun açlığını sömürme ediyorsa o yöntem değildir. Siyaset hiçbir çocuğun yatağı aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir. Eğer bu ülkede hala insanoğlu alışveriş artıklarından besleniyorlarsa, evlerine atlatmak götüremeyen binlerce insanoğlu varsa, Çocuğunu yatağa aç yatıran ana mevcut ise anca yöntem olmaz. Öyle yöntem yere batsın" dedi.

Kılıçdaroğlu şu şekilde bitmeme etti:

"Düşünmeyeceğiz. Hiçbir nesne yapmayacağız. Bir can değişmeyen verecek, tamamımız ona uyacağız. Ya kılıç robot muyuz? Bana aşırı saldırılar beli ego bunu biliyorum. Linç girişimleri oldu. Bunları da biliyorum. Ama hiçbir nesne beni bu millete misyon etmekten alıkoyamaz bunu bilmenizi isterim. Benim yöntem anlayışım şöyledir. Rahmetli Ecevit söylerdi. 'Ne kahir ne ezilen insancasına doğrulukla bir düzen.' İstediğimiz bu. Siz adaleti bir tarafa atıp benim kabil düşünmeyen müşterilerini hapse atarsanız orada doğruluk olmaz. Adalet benim kabil kişiye da hürmet göstermektir. Politikacıların alkışa değil, politikacıların sağlıklı, tutarlı, eleştiriye gereksinimi var. Eksiğimiz mevcut ise bizlere söylesinler. Yanlışımız mevcut ise bizlere söylesinler. Biz arada bir gerçekleri görmeyebiliriz. Yanlış da yapabiliriz. Hatamız da olabilir. Ama en metin bilgiyi bizlere ki verecek? Sokaktaki yurttaş verecek. Birisi mevcut minimum ücretle iş bulamıyor öteki tarafta mevcut 5 yerden aylık alıyor. Üstelik almış olduğu değme bir maaşın miktarı 10 bin liranın üzerinde. Bu mudur adalet? İşsizlik birlik bir felaket, aylakçılık etraflı fenalık anasıdır. İşsiz insanoğlu derece sakıncalı bir nesne yoktur. Aç ya bu insanoğlu ne yapsın bu insan"


"SOSYAL YARDIMI KADININ BANKA HESABINA YATIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle nüfuz olduğumuzda evvel yapacağımız işlerden biri fasile destekleri sigortasını iletmek olacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksulluğu komuta etmek değil esas bulunan yoksulluğu bitirmektir. Yardımları da kaldıracağız. Ailenin dirimsel kuru düşükse bankada aritmetik açacaksın, oradan içtimai devletin verdiği fondan çoluk çocuğun rızkını sağlayacak. Bana makarna veriyor. Belki ego makarna değil evimin ihtiyacını istikbal etmek istiyorum. Aile destekleri sigortasında fasile mal verilirken kadının kasacı hesabını yatıracağız parayı. Bazı doyum önderleri ile konuşuyorum diyorlar ki kılıç CHP'yi hakeza bilmiyorduk. Diyorum ki haklısın, CHP'yi kılıç size anlatmadık ki, bizim rakiplerimiz CHP'yi anlattı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler