USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: KHK ile görevlerine akıbet verilenlerin tamamını 1 haftada iade edeceğiz 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, problemlerin çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bulunduğunu belirterek, “Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine sonuç verilenler, tek kimesne düşkünlük etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içre tamamını gör

Kılıçdaroğlu: KHK ile görevlerine akıbet verilenlerin tamamını 1 haftada iade edeceğiz 
02-10-2021 18:03
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastalıkların çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bulunduğunu belirterek, “Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine sonuç verilenler, on paralık kimesne alçalma etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içre tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin kıygın olmasını istemiyoruz" dedi. 

Bolu'da meydana getirilen CHP TBMM Grubu 27'nci Dönem 4'üncü Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'na dahil olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, sorunlara isteyen olduklarını belirterek, "Ben gittiğim yerde, vatandaşlarla yaptığım toplantılarda 'Ben sizin oyunuza değil, sorununuza talibim' diyorum. Gittiğiniz herhangi birlikte yerde bunu tabir edin. Biz sizin oyunuza değil, sizin sorunlarınıza talibiz deyin zira bu ciddi yükü ortadan kaldıracağım. Sağlıklı ve insicamlı politikacılara ortaya koyacak partinin ismi Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve kılıç bunu yapacağız. Yapmak zorundayız. Tarihin bizlere yüklediği hakeza zamanı birlikte hata var. Evet etraflı sorunlara talibiz. Onlar sorunlardan kaçıyorlar. Sorunların dillendirilmesini istemezler ama kılıç hastalıkların tamamına talibiz ve çözeceğiz zira kılıç ülkemizi seviyoruz. İnsanlarımızı seviyoruz. Daha kaslı birlikte ülkede hayatta olmak istiyoruz" dedi.

‘HALKIMIZI TÜKETİMİ DURDURMAYA ÇAĞIRACAĞIZ’

Elektrik tasarruf fiyatlarının efdal bulunduğunu söyleyerek, cazibe tevzi şirketlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Buradan cazibe şirketlerine de dü sözüm var. Zam hazırlığı yapıyorlar. Onları anımsatmak benim ve bizim kuma görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe bindirim hazırlamaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Emeklinin almış olduğu mahiye 1500- 2 bin lira. 250 liralık cazibe faturası geliyor. Ya sizde vicdan bulunmayan mu? Bu muhakkak elektrik? Daha piyasaya gitmedi. Zam yaparlarsa icabında aşamalı yerine halkımızı tüketimi durdurmaya çağıracağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Yapmaya kalkarlarsa ferda kuvvet olduğumuzda bunun hesabını banko soracağız. Oturursun kafana göre bindirim yaparsın. Kim ödeyecek onu? En fiyatlı elektriği kullanıyoruz. Sadece evde oturanlar değil kuyudan su çekip tarlasını sulayan yurttaş düşüncesince de bire birlikte ağrı var. O cazibe düğmesine bastıkları devir 5 tür ihsan ödüyor vatandaş. O sebeple cazibe tevzi şirketlerinin titiz aşama atması lazım" sanarak konuştu.

‘KİM NE KADAR ÇOK PRİM ÖDERSE O KADAR YÜKSEK EMEKLİ AYLIĞI ALACAK’

İktidara geldiklerinde halkın kâffesi sorunlarıyla ilgilendiren hata üstleneceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çocukların eğitiminde de hata üstleneceğiz. Onların da sorumluluğunu üstleneceğiz. Anne babanın sofrasına bakın. Her evde huzurun olmasının mesuliyeti bizim sırtımızda. Biz o mesuliyeti da üstleneceğiz. Her evde bereketin, huzurun olması bizim sırtımızda. Biz o mesuliyeti alacağız. Emeklilerin aldıkları aylıklardan, haklarını arayan memurlara denli her insanın sorumluluğunu alacağız. Emekli kardeşlerim unutmasınlar. 2 mahiye ikramiyeyi söke söke aldık. Şimdi anca birlikte değinme getirmişler ki ne denli prim öderseniz o denli az tekaüt maaşı alıyorsunuz. Bu mesuliyeti da alıyoruz. Kim ne denli baş döndürücü prim öderse o denli efdal tekaüt maaşı alacak. Düzenin ne denli elverişsiz işlediğini ne denli kusur çalıştığını özlük aylıklarınızdan öğrenebilirsiniz" dedi.

‘İLK SEÇİMDE İNŞALLAH İKTİDARIZ’

CHP önderi Kılıçdaroğlu, KHK ile görevlerine sonuç verilenlerle ilgilendiren ise "Onurlu birlikte aut siyaset izleyeceğiz. Pinpon hepsi üzere gidip mevrut birlikte dalavere tarzını katiyen ikrar etmiyoruz. Yurtta barışı, dünyada barışı kuruluş edeceğiz. Her problemi çözeceğiz. Sorunların çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi var. Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine sonuç verilenler on paralık kimesne alçalma etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içre tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin kıygın olmasını istemiyoruz. İlk seçimde inşallah iktidarız ve bu arada bu mücadeleyi yapacağız" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler