USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Fakirliğimizi satmaya çalışan iktidarla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye tarihinde önce kere ortak iktidar, güçlü isteye halkımızı hâlâ da fakirleştiriyor. Bu karnı aç evlatların ana ve babalarının alın terini hâlâ da değersizleştirerek ehven çalışma namına emperyalistlere satacağını belir

Kılıçdaroğlu: Fakirliğimizi satmaya çalışan iktidarla karşı karşıyayız
28-11-2021 08:02
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye tarihinde ön kat müşterek iktidar, güçlü isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç evlatların ana ve babalarının alın terini daha da değersizleştirerek ehven iş yerine emperyalistlere satacağını bariz müşterek dille bağırarak herhangi müşterek yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya çalışan iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı videoteyp ile vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, evinde çekmiş olduğu videoda "Sevgili halkım, sizi gene evimde ağırlıyorum. Konuşmamız müstelzim birtakımı meseleler var" ifadeleriyle vatandaşlara seslenme etti. Türkiye'nin koyu müşterek iktisadi bunalım süresince bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Derin müşterek iktisadi krizin içindeyiz. Gidiyoruz daim bu arada müşterek kıyamete. Ancak kanımca halkımız esasen olup biteni daha mükemmel yerine algı etmiş değil. Amacım bu videoyla olup biteni anlaşılır müşterek biçimde anlatabilmek. Sizden ricam tamamı ön yargılarınızı biraz dakikalığına müşterek kenara bırakmanız ve beni kulağınızla değil, kalpten dinlemenizdir. Dinleyin zira yoksulluğumuzu, yaşatılan koyu yoksulluğu konuşmamız lazım. Bu topraklar yoksulluğa hiçbir ecnebi olmadı maalesef. Yeni müşterek nesne değil ki bizlerin yoksulluğu. Hükümetler geldi gitti seneler boyu, ne muktedirler görmüş oldu bu topraklar fakat kaderimiz hiçbir değişmedi. Bu topraklarda hiçbir değişmedi müşterek şerha mobilyasız ekmeğin kavgası. Söyledim, gene söylüyorum; iktidar iktisap etmek bana yetmiyor. Hayatımın bu etabında ardımda bırakacağım mirası düşünüyorum geceleri. Bu fukaralığı, bu mobilyasız aş kavgasını bitiremiyorsam ne yapayım ego iktidarı? Sevgili gazeteciler, lütfen bundan böyle izlem falanca demeyin. Strateji bizim işimiz değil, o gençlerin işi. Ben milletimle hellaleşme evresine eski müşterek siyasetçiyim. Benim stratejilerle falanca işim olmaz" ifademerini kullandı.

'MİLYONLARCA ÇOCUĞUMUZ DERİN BİR YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYOR'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ülkedeki müşterek devre şahısların fukaralık süresince yaşadığını tabir ederek, "Sevgili dostlarım, Allah biliyor ya ego hiçbir sevmedim bu çağı. Bu namına çağcıl dediğimiz hakkaniyetsiz dönemde anca müşterek egoistlik seviyesine mevrut durumdayız ki, milyonlarca çocuğumuz koyu müşterek fukaralık süresince yaşıyor bilincinde güçlü değiliz. Soğuk odalarda uyuyor yavrularımız, aç karınlarına ibret çalışıyorlar, okula gidemiyor müşterek kısmı, ehliyetsiz tagaddi parasız ediyor onları. Biliyor musunuz bu evlatların boyları uzamıyor. Kimse duvara boylarının ölçüsünü de yazmıyor zaten. Hastalıklar bu evlatlarımızın zihensel kapasitesini ve fiziki gelişimini içten etkiliyor. Çocuklarımız hayatları süresince bu yoksulluğun izlerini, yaralarını çekmek mecburiyetinde kalıyorlar. Bu evlatların bahtiyar müşterek hayat rastık hakkını tanışıklık hem iktidarların ahlaki müşterek yükümlülüğüdür aynı zamanda iktisadi müşterek zorunluluktur. Bunu getirmek bu evlatların Kemal Dedesinin de en ehemmiyetli maksadı olacak. Nefsine yenilen iskele babası liderler ve iktidarlarının yapamadığını ego gerçekleştirmek istiyorum. Hayatımın bu etabında neyleyim ego sarayları, paraları. Ben nefsimi körelteli baş döndürücü etraflıca seneler oldu. Tek müşterek muradım mevcut benim, o da milletimin gelecekte bana afsun etmesindir o kadar" ifadelerini kaydetti.

'İKTİDAR, BİLE İSTEYE HALKIMIZI DAHA DA FAKİRLEŞTİRİYOR'

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda iktidarın halkı daha da fakirleştirdiğini söyleyerek, "Gelelim bu gaye ekonomide akıbet yaşananlara. Bugüne kadarki iktidarlar nefislerini köreltemediler dedim. Ancak bu saray hükümeti farklı, Türkiye tarihinde ön kat müşterek iktidar kısaca saray hükümeti, güçlü isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç evlatların ana ve babalarının alın terini daha da değersizleştirerek, ehven iş yerine emperyalistlere satacağını bariz müşterek dille, bağırarak herhangi müşterek yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya çalışan iktidarla karşı karşıyayız. Emeğinizin kıymeti ucuzlayacak ki Batılının dolarına peşkeş çekilebilsin. Sarayın doğacak düşüncesince ülkemize bundan böyle biricik müşterek vaadi mevcut o da emekçinin sömürüsü. Siz çalışacaksınız sayın halkım, Batı'nın refahı daha da artacak. Peki ego neye inanıyorum? Ben iktisadi büyümeye inanıyorum elbette. Ama benim düşüncesince denktaş müşterek dirimsel dağılımı, hakkaniyetsiz ve fakirleştiren müşterek büyümeden daha önemli. Benim amacım fukaralık oranını baş döndürücü aceleci müşterek biçimde ıskat etmek ve toplumsal adaleti sağlamak. Ben hem büyümenin aynı zamanda daha müşterek tomar eşitliğin kabil olduğuna inanıyorum. Ben kimsesiz fukaranın müşterek güzel fakirleştirilmesi üstünden ihracatçıların daha müşterek tomar dolar kazanmasına katiyyen karşıyım. Ben serseri kesimlerin en azından ılımlı dirimsel düzeyine taşınması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, videonun devamında şunları tabir etti:

"Ben toplumsal demokratım arkadaşlar, CHP de toplumsal demokrat müşterek partidir. Ben toplumsal devlete inanırım. Ben fakirliği söküp atarsam bu topraklardan halkımın duasını alırım, aha o da bana yeter. Açık ve kupkuru yerine müşterek kat daha söyleyim. Bu fakirleştirme süreci onama edilebilmekte müşterek nesne değildir. Sırf 'Nasıl olsa iktidar buradan oy kaybedecek' diyerek oturup arkama yaslanıp bu olanı biteni izleyemem. Oy değildir iş çocuklarımızdır. Hiçbir çocuğumuzun aç girmemesidir. İşte bundan dolayı bu düzenli kötülükle gürültü edeceğim, gürültü edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler