USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kartal Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yerini aldı

Kartal Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin katılmış olduğu ve Türkiye’nin ekincilik politikalarının masaya yatırılmış olduğu ‘Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı.

Kartal Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yerini aldı
01-10-2021 12:00

Belediyelerin çalışmalarını görünür eylemek düşüncesince Üreten Belediye’ ve ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışının öne çıkan örneklerinin sergilenmesinin hedeflendiği ‘Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde meydana gelen zirveye; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşırı sayıda CHP Milletvekili ve yöneticisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve aşırı sayıda CHP’li il ve kaymakamlık şehremaneti reisi katıldı.

Kartal Belediyesi, açtığı stantta, 12 yıldan buyana yer ve ahali sağlığına katkıda bulunmak, kimyevi gübreye seçenek kendisine pazarlardan çıkan sebze-meyve atıklarının ve aş damı atıklarının Kırmızı Kaliforniya Solucanları desteğiyle örgensel gübreye dönüştürülmesini sağlamış bulunduğu ‘Kaliforniya Solucan Gübresi Projesi’ kazanmak üzere; tüketiciler ve Buğday Derneği ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden mevrut örgensel ekincilik üreticilerini buluşturduğu Kartal Ekolojik Pazarı’nda satışa verilen mamüllerin yanı esna Kültür Merkezlerinde bitmeme fail el sanatları kurslarında meydana getirilen emek harcamaları da sergiledi.

PROJELERİN AYRINTILARINI DİNLEDİLER

Açılış töreninin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyelerin stantlarını gezdi. Kartal Belediyesi standını görüşme fail Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Başkan Gökhan Yüksel’den, Kartal Belediyesi kabilinden domestik üreticiye dayanaklık etmek gayeli kurulan ‘Ekolojik Pazar’ ve ‘Kırmızı Solucan Gübresi’ denli uygulamaya konulmuş olan planların ayrıntılarını dinleyip bilim aldılar.

"ÇİFTÇİNİN TARIM KOOPERATİFİNDEN ALDIĞI KREDİNİN FAİZİNİ SİLECEĞİZ"

Açılış töreninde mütekellim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin erk olması yerinde yapacağı geçmiş işlerinden birinin çiftçilerin ekincilik kooperatiflerinden almış bulunduğu kredilerin faizini kaldırmak olacağını kaydederek, şunları söyledi;

“İlk yapacağımız iş; çiftçinin icap bankalardan icap ekincilik güven kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini geçmiş yanında haftada sileceğiz. Bitti. Faiz yok. Anaparayı da akıllıca biçimde alacağız. İki; tek çiftçinin istihsal araçları katiyen ve katiyen borcu ne olursa olsun, haczedilmeyecek. Yata mazotu ne fiyattanı veriliyorsa, çiftçinin de traktörüne de mazotu ayrımsız fiyattan vereceğiz. Hiç ortası namevcut bunun. ‘Kardeşim ötekisi tatile gidiyor, eğleniyor vesaire. E dikici de tarlaya gidiyor, ekiyor, biçiyor. ÖTV’yi kaldıracağız. Bu mevzuda da kararlıyız. Bunun da gereğini yapacağız.”

“BEN BİR TARIM ÇOCUĞUYUM”

Açılış töreninde konuşan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocukluğunun ve gençliğinin tarımla iç içe geçtiğini söyleyerek; “Ben yanında ekincilik çocuğuyum anca doğdum, liseye denli anca büyüdüm. 2024-2028 ekincilik politikalarıyla ilgilendiren icraat sorunlara hal üretecek. Burada komple kırcı 3 devir geçireceğiz. Belediyelerimiz ve uzmanlarımız birbirleriyle plan alışverişi yapacaklar. Yerelden genele revan kez taşlarını döşemeye bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, zirvenin üreticilerin ve belediyelerin beraberce çalışmış oldukları biçimde aşırı dobra planlara imza attığını kanıtladığını belirterek, şunları söyledi;

“Zirvenin, sonuç zamanlarda evcil dümen anlayışlarında yaşanmış olan aşırı ehemmiyetli yanında değişimin en kesin ifadesidir. Tarımsal Kalkınma Zirvesi, bu belediyelerin ve üreticilerin beraberce neler başardıklarını ve neler başarabileceklerini bu dobra buluşmada ortaya koyacak. Bu zirvede paylaşılacak gelişigüzel düşün Türkiye’nin istikbaline ekilen mıhlı tohumlardır.”

Zirveye dahil olan 160 şehremaneti ve 300 birleşke ekincilik çalışmalarını tanıtırken, CHP’li belediyelerin çiftçilere ve kooperatiflere müteveccih dayanaklık etmek emek harcamaları anlatıldı.

Tarımsal Kalkınma Zirvesi, 2 Ekim gününe denli İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler