USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İYİ Partili Dervişoğlu: Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan için mebus dokunulmazlığının kaldırılması isteğiyle Meclis'e gönderilen fezlekeye ilişkin, 'Sayın Türkkan'ın yargılanmasını sağlayabilirler. Bundan rahatsızlığımız yok. O

İYİ Partili Dervişoğlu: Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var
12-11-2021 18:48
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan karşı saylav dokunulmazlığının kaldırılması isteğiyle Meclis'e gönderilen fezlekeye ilişkin, "Sayın Türkkan'ın yargılanmasını sağlayabilirler. Bundan rahatsızlığımız yok. O usa vurma sırasında iktidarın ne murdar pazarlıklarla partimize hile kurduğunu da mahkemede dile getirmekten arka durmayacağız. Onların kuşkusuz hazırlığı varsa bizim de o mevzuyla ilgilendiren hazırlıklarımız var" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) matbuat toplantısı düzenledi. Gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'üncü sene dönümünde icra ettiği konuşmayı hatırlatarak, "İbret donör bulduk. 10 Kasım haset caba hem Cumhuriyetimizin banisi üstünden milleti ayrıştırmaktan bununla birlikte siyasal getirim ardında koşmaktan arka durmadılar. Neymiş? Gazi Mustafa Kemal; Suriye, Libya, Irak ve Kafkasya'da fariza yapmış ve AK Parti iktidarı da bu yüzden o alanlarda aktiflik sağlamaya çalışıyormuş. Sayın Cumhurbaşkanının musahabe metinlerini kimler yazıyor bilmiyorum fakat kendisinin durumunda olsam bu gün cahili ve milletin aklıyla küçümseme fail zevatı sorgularım. Biz Türkiye'nin menfaati ve güvenliği bahis konusu bulunduğu müddetçe dünyanın gelişigüzel durumunda olmaya tabii 'evet' deriz. Ancak Mustafa Kemal'in ismi üstünden sevgili coğrafyalar, o senelerde Osmanlı toprağıydı. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri bulunduğu imparatorluğun topraklarında birlikte bambaşka deyişle kısaca toprağında fariza yapıyordu" dedi.

'İKTİDAR GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR'

Dervişoğlu, nüfuz partisinin Lütfü Türkkan üstünden gündemi değiştirmeye çalıştığını, başlıca gündemin ise iktisat bulunduğunu savunarak, "Milletin meselesi belli; aylaklık üstün dereceli kırıyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Yabancı yatırımcı Türkiye'yi ayrılma ediyor. Mutfaklar yangına teyit olmuş. İktidar bambaşka mevzuları konuşturmaya çalışıyor. İYİ Parti yerine ruzname oyunlarına düşmeyecek ve milletin başlıca problemlerini dile getirmeye iktidarı yaşamın ve milletin gerçekleriyle tanıştırmaya bitmeme edeceğiz" diyerek konuştu.

'BASKIN SEÇİM HAVASI SEZİYORUZ'

İktidarın er intihap hazırlığında bulunduğunu doğacak devam eden Dervişoğlu, "Hem iktidarın dilinden bununla birlikte ortakların uslu oldukça manevralara başlamış olmalarından kurnaz birlikte dominant intihap havası seziyoruz. Buradan haykırmak istiyorum ki, Türkiye bundan sonra birlikte er seçime kullanmak mecburiyetindedir. Çünkü o seçimde biliyoruz ki birlikte bilinçlilik değişecek fakat Türkiye'de gelişigüzel bilinçlilik değişecek. Milletimiz; refahı, huzuru, zenginliği bu değişimle bulacak. Sinsi adımlar atmaya tek lazım yok, neticede kapısı çalınacak bulunan millettir. Her şeyi açık açık ve dürüstçe yönetin. Biz milletimizin İYİ Parti'yi göreve çağırdığını duyuyoruz, bu sesin AK Parti'nin kulaklarında çınladığını ve iktidarı yitirme korkusu yarattığını da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİZİM DE HAZIRLIKLARIMIZ VAR'

Toplantıda matbuat çalışanlarının sorularını da cevap veren Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan karşı saylav dokunulmazlığının kaldırılması isteğiyle Meclis'e gönderilen fezlekeye bağlı ise "Bu genişliğinde endamsız sürede hem yargının akıntı geçmesi bununla birlikte TBMM ve nüfuz partisinin bu genişliğinde durum almasını Sayın Cumhurbaşkanının talimatlarıyla ilişkilendiriyorum. İktidara söylüyorum; yargılamadan rahatsızlığımız yok, anca anlaşılıyor ki, fezlekeyi Meclis gündemine getirecekler, çoğunlukları yeterlidir. Sayın Türkkan'ın yargılanmasını da sağlayabilirler. Bundan rahatsızlığımız yok, o usa vurma sırasında iktidarın ne murdar pazarlıklarla partimize hile kurduğunu da mahkemede dile getirmekten arka durmayacağız. Onların kuşkusuz hazırlığı varsa bizim de o mevzuyla ilgilendiren hazırlıklarımız var. Mahkemede gelişigüzel bilinçlilik anlaşılan olur" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler