USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İnsan sıcaklığı sağlayan konuşma yapıtı 'reborn bebekler' gerçeğinden fark edilemiyor

Yurt dışındaki heykeltıraşlar kabilinden meydana getirilen rastgele müşterek parçası, güzel müşterek ustanın ellerinde zanaat eserine dönüşen reborn bebekler, oldukça gerçekliğe eş görünümleriyle nazarıitibar çekiyor.

İnsan sıcaklığı sağlayan konuşma yapıtı 'reborn bebekler' gerçeğinden fark edilemiyor
29-09-2021 11:54
İstanbul

Dünyada ilk evvela koleksiyoncuların uyanıklık dalında bulunan bu bebekler ayrımsız sürede dizi, film ve reklam çekimlerinde, alzaymırlı hastaların menfaatlerini elan dobra hissetmeleri amacıyla, bebeğini kaybeden veya bebeği sıfır birtakımı ana ve ana adayları kabilinden kullanılıyor.

Bebek sanatıyla ilgilenen sanatçılar ortada tamamı dünyada inşası yaygınlaşmaya başlamış bulunan reborn bebekler, Türkiye'de de iri uyanıklık görüyor.

Bu konuşma alanıyla ilgili, Türkiye'nin evvel reborn stüdyosu bulunan Kadıköy'deki Nara Fine Arts Studio'da terbiye veriliyor.

Kursiyerler, 6 devir devam eden koyu terbiye kapsamında demonte vaziyetteki bebekleri evvela boyamayı, peşi sıra fırınlamayı, sonrasında hatlarını çizmeyi, saçlarını ve kaşlarını kurmayı öğreniyor.

Eğitim böylecene her insanoğlunun el becerisi ve tasarımına layıkıyla birbirinden değişik yenidoğan görünümlü bebekler ortaya çıkıyor.

Bu oyuncak bebeklerin en ehemmiyetli niteliği insanoğlu ısısının bebeğe, bebeğin ısısının kişiye geçiyor olması. Bu özelliğiyle de reborn bebeklerin asıl hissi elan da artıyor.

Usta ortak sanatçının elinden çıkan reborn bebekler, erdemli pahalı ortak konuşma eserine dönüşüyor. Fiyatları 2 bin liradan 10 bin dolara denli çıkabilen bebeklerin sanatçıları, bu bebekleri evlatların oynayacağı ortak oyuncak şekilde onama etmiyor.

"Genellikle koleksiyonerler yeğleme ediyor"

Reborn sanatçısı Elena Redneva, AA muhabirine sanatının niteliklerini ve inceliklerini anlattı.

"Newborn"un yenidoğan, "Reborn"un baştan zade anlamına geldiğini, şu demek oluyor ki ortak bebeği ortak macun üstünden icra ettikleri düşüncesince baştan yaşama getiriyormuş kabil tabir ettiklerini tamlayan Redneva, bu sanatın evvel şekilde 1960'lı zamanlarda Amerika'da doğduğunu söyledi.

Bu sanatı yürütme ederken ortak heykelci ile çalıştığını tamlayan Redneva, "Heykeltraş, reborn bebekleri tasarlıyor, kalıplarını çıkarıyor. Bu kalıplar hudutlu sayıda bulunduğu düşüncesince gelişigüzel birinin ortak sertifikası var. Benim kabil reborn sanatçıları bu kalıpları almaktadır ve üstünde animasyon işlemi yapıyor. hususi ortak boya ile pentür işlemi yapılıyor. Her pentür evresinden sonraları kesinlikle fırın kullanıyoruz. Bu pentür 50 kıvrım da olabilir, 100 kıvrım da olabilir. Her artist kişi arzusuna layıkıyla boyuyor bebeği. Boyama evresi bittikten sonraları keçeden bebeğin saçlarını ve kirpiklerini yapıyoruz. En böylecene bebek, kollar, bacaklar ve bellek şekilde ortak gövdeye sabitleniyor." dedi.

Reborn bebek ile oyuncak bebek arasındaki farkları özetleyen Redneva, "Bir oyuncak bebek fabrikada üretiliyor. Reborn ise evvel evresinden itibaren el inşası bulunduğu düşüncesince bebek oyuncağı değil, derlem bebeği şekilde biliniyor. Ben ayrımsız heykeltıraşın ayrımsız kiti üstünden 10 parça bebek caba yapsam gelişigüzel bir tanesi değişik oluyor. Çünkü gelişigüzel birine değişik nitelik saç, değişik müjgân uygulanıyor. Reborn bebekleri çoğu kez koleksiyonerler yeğleme ediyor." niteleyerek konuştu.

Bebeğin ısısı insana, insanoğlunun ısısı bebeğe geçiyor

Reborn bebek vinil bazlı bulunduğu için, zarfında kimyevi maddelerin bulunmadığını, insanoğlu temasında da ısıdan çevre yumuşadığını, kişi ısısının insana, insanoğlunun ısısının bebeğe geçtiğini aktaran Redneva, bu sayede kişiye yenidoğan hissini verdiğini söyledi.

Redneva, bebeklerini özellikle koleksiyoncular edinmek üzere, alzaymır hastası yakınlarını veya bebeğini kaybeden yahut bebeği sıfır ana ve ana adayları kabilinden aldığını anlattı.

Koleksiyoncuların gerçeğinden fark edilemeyen bu bebekleri yakından izlem ettiğini tamlayan Redneva, reborn bebeklerin fiyatının ise sanatçıya layıkıyla değiştiğini belirtti.

Sipariş ilişkin değil içerisinden mevrut ilhamla bebeklerini tasarladığını özetleyen Redneva, "Aynı anda ortak birçok bebek yaptığım düşüncesince en er ne bebek gelecek bilemiyorum. Bebek yapımının en sevdiğim bölümü pentür kısmıdır. Bebekleri bitirdikten sonraları saç ekimine geçiyorum. Bu departman bebek yapımının ehemmiyetli ortak kısmıdır. Bu düzentileme 7-14 devir sürebilir." dedi.

Bebek hazırlamaya evvel başladığında, onlara bağlanmamak düşüncesince kıymak üzere tasarladığını namına onama ettirdiğini dile getiren Redneva, icra ettiği etraflı bebekleri aşırı sevdiğini, elinden geldiğince ruhunu da kattığını laflarına ekledi.

"Kucağıma alınca dobra ortak kalp veriyor"

Kursiyerlerden çaput bebek sanatçısı Şeyda Muhammed Yari, 7 senedir çaput bebek ilişkin icraat yaptığını ve kendisini yükseltmek düşüncesince reborn bebek kursuna katıldığını söyledi.

Bu bebekleri esas bebek hissi verdiği düşüncesince aşırı sevdiğini özetleyen Yari, "Kucağıma alınca dobra ortak kalp veriyor. Bedenimin sıcaklığını alıyor, geçim veriyor. İnsanlar da aşırı seviyor. Çünkü hakkıyla acemi doğan bebeğe benziyor." dedi.

Oyuncak tasarımcısı Atefeh Beikzadeh de sanayi dizaynı ve oyuncak dizaynı eğitimi aldığını, İran'da 5 sene süresince ortak hastanede kanserli hastalarla çalıştığını söyledi.

Kurs ilanını görür görmez aşırı sevindiğini dile getiren Beikzadeh, "Fotoğraflarda görüyordum, esas bebek kabil sarılıyorlar. Çünkü esas bebeğe aşırı benziyor. Kendim de bu duyguları istihbar etmek düşüncesince bu kursa katıldım. Bu sanatı belletmek üzere kendim de bellemek istedim." niteleyerek konuştu.

Hollanda'da oyuncak şirketi mevcut İranlı Elham Khanjari de, İran'daki ev kadınlarına bu sanatı belletmek ve onların dünyalık kazanmasını beslemek üzere kursa katıldığını söyledi.

Gerekli malzemeleri satın aldıktan sonraları İranlı hanımlara ulaştıracağını, bebeklerin saçlarını ortak kişinin, yüzünü apayrı ortak ferdin yapacağını aktaran Khanjari, bu bebekleri elan sonraları Hollanda'daki oyuncak firmasında satışa sunacağını tabir etti.

"Çok incelikli ortak iş, gevşemek lazım"

Bebek sanatçısı Şengül Karaoğlu da kursun aşırı sevinçli geçtiğini dile getirdi.

Bez bebek, çadır bebek, waldorf bebek türlerini yaptığını ve reborn bebek sanatını da bellemek istediğini özetleyen Karaoğlu, "Resim yeteneğim olmamasına karşın Elena beni bu etaba getirdi. Çok incelikli ortak iş. Sevmek ve özlemek lazım. Biz bebekleri istekle yapıyoruz. İsterlerse hepsi yapabilir. Ben arızasız çizik caba çizemem, huy çizdim burada. Kaş çizemem, grup çizdim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler