USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere, 6 Afrika ülkesini kırmızı listeye aldı

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, henüz bulaşan bulunduğu belirleme edilen ve Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid-19'un B.1.1.529 mutasyonu dolayısıyla 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye alındığını söyledi.

İngiltere, 6 Afrika ülkesini kırmızı listeye aldı
26-11-2021 15:38

İngiltere hükümeti, Covid-19'un yayılmasını engel olmak neredeyse arsıulusal gezi kısıtlamalarını baştan artırıyor. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid , dakika icra ettiği birlikte açıklamada 6 Afrika ülkesinin kırmızı gezi listesine alındığını duyurdu. Sağlık Bakanı Javid, Afrika'da tanımlanan dünkü birlikte Covid-19 mutasyonunun endişeleri zımnında Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini'nin 28 Kasım Pazar haset vakit 04.00'den itibaren kırmızı liste kurallarına naşir tutulacağını söyledi.

2. ve 8. güne PCR testi

Javid, 28 Kasım'dan itibaren bu ülkelerden İngiltere'ye gezi edece şahısların 10 devir süresince otel karantinasına alınacağını anlatım ederken, dakika öğlen vakti saatlerinden itibaren bu ülkelerden mevrut ve sonuç 10 devir süresince bu devletlerde mevcut şahısların de 10 devir süresince çıkarlarını evlerinde izole etmeleri icap ettiğini söyledi. Javid, bu şahısların başkaca İngiltere'deki 2'inci ve 8'inci günlerinde PCR testi olmaları icap ettiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Javid icra ettiği açıklamada, Güney Afrika'da tanımlanan dünkü mutasyonun Covid-19'un Delta mutasyonunun “daha bulaşan olabileceğini” ve “aşıların elan az sansasyonel olabileceğini” söyledi. Javid, Birleşik Krallık'ta bu mutasyona bağlı birlikte hadise belirleme edilmediğini söylerken fakat mutasyonun “büyük birlikte arsıulusal düşünce kaynağı” bulunduğunu ve “halk sağlığı düşüncesince ehemmiyetli birlikte riziko oluşturabileceğini” söyledi.

Javid, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dakika mevzuyla ait gerçekleşmekte bulunan hususi birlikte derinti düzenlediğini belirterek, bu salgından tahsil edilen derslerden birinin “hızlı cereyan etmek” bulunduğunu söyledi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) çeşidinden incelemekte bulunan dünkü B.1.1.529 varyantının aşılar, tedaviler ve yayılma hızı kabilinden virüsün reaksiyon ve davranışlarını değiştirebileceğini düşünülüyor. UKHSA, mutasyonun elan çok araştırılması icap ettiğini söylüyor.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler