USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İletişim Başkanı Altun: Temel amacımız, Türkiye markasını güçlendirmek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'En asliye amacımız, herhangi bir şeyden evvel Türkiye markasını güçlendirmek. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarla ülkemizin bulunan potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve eksiksiz dünyaya Türkiye'nin bu enerjisini ve kapasites

İletişim Başkanı Altun: Temel amacımız, Türkiye markasını güçlendirmek
15-12-2021 14:34
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "En asliye amacımız, herhangi eş şeyden evvel Türkiye markasını güçlendirmek. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarla ülkemizin bulunan potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve dört başı mamur dünyaya Türkiye'nin bu enerjisini ve kapasitesini en akıllıcasına ve güvenli şekilde, en akıllıcasına araçlarla aktarmaya hız ediyoruz" dedi.

İletişim Başkanı Altun, İletişim Başkanlığı'nda planlı 'Çeviride Söylem Birliği ve Ortak Dilin İnşası' temalı 'İletişim ve Çeviri Çalıştayı'nın açılışında konuştu. Altun, tercüme çalışmalarının, kültürel alanın zenginleşmesinin en ehemmiyetli teminatlarından bulunduğunu belirtti. Çalıştayın, totaliter eş yazışma stratejisinin gereği şekilde Türkiye'ye, firez hayatına ve münevver dünyaya baş döndürücü müspet katkılarda bulunacağını düşündüklerini kaydeden Altun, "İletişim Başkanlığı şekilde yürüttüğümüz çalışmalarda herhangi eş şeyden evvel totaliter yazışma stratejisini eş yaklaşım şekilde benimsiyoruz ve ister amme diplomasisi ister halkla ilgiler ister matbuat dalında yürüttüğümüz çalışmalarda bu totaliter yazışma stratejisini benimsemeye çalışıyoruz" dedi.

'DOĞRU ARAÇLARLA AKTARMAYA GAYRET EDİYORUZ'

İletişim Başkanı Altun, amme kasıntı ve kuruluşlarıyla hususi sektörle çırçıplak maşer kuruluşlarıyla üniversitelerle teşrikimesai süresince bu yazışma çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, "En asliye amacımız, herhangi eş şeyden evvel Türkiye markasını güçlendirmek. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarla ülkemizin bulunan potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve dört başı mamur dünyaya Türkiye'nin bu enerjisini ve kapasitesini en akıllıcasına ve güvenli şekilde, en akıllıcasına araçlarla aktarmaya hız ediyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda devletimizin söyleyiş birliğini kuruluş buyurmak en ehemmiyetli gayretlerimizden eş tanesidir. Türkiye markasını güçlendirmek ve devletin söyleyiş birliğini kuruluş ika amacına makul şekilde eş gayrı çabamız de kurumsal, kamusal yazışma standartlarını saptama buyurmak ve bunları eş güdümlü etmek, devletimizin ait kasıntı ve kuruluşlarıyla beraberce eşgüdüm biçiminde bu bölgede icraat sürdürmek. Esas bakımından biz, çeviride kuma kıstak ve söyleyiş birliğini bu çerçevede kıymetli görüyoruz ve Tercüme Dairesi Başkanlığı'mızın önderlik etmiş bulunduğu bu çalıştayı sonuç basamak ehemmiyetli buluyoruz" sanarak konuştu.

'TÜRKİYE' İBARESİ ÇAĞRISI

'Kamu Terim Bankası' isminde ehemmiyetli çalışmalarının elan bulunduğunu aktaran İletişim Başkanı Altun, değişik kasıntı ve firmaların temsilcilerinin katılımıyla 7 bin terimle başladıkları çalışmayı, 10 bin terime çıkardıklarını söyledi. Kamu diplomasisinden hususiyet alanına, politika biliminden iktisat ve sosyolojiye 11 ast kategoride asliye terimlerin kuma görünge ve kavramsal çerçeveye oturtulmasıyla ait ehemmiyetli hız ortaya koyduklarını tamlayan Altun, çalışmaya yardım verenleri kutlama etti. Türkiye'nin amme diplomasisi namına ehemmiyetli gördükleri ayrıksı çalışmanın elan olduğunu, eş süredir Türkiye'nin adının arsıulusal platformlarda 'Türkiye' şekilde kullanımına müteveccih icraat yaptıklarını kaydeden Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla piyasaya çıkan genelgeyle Türkiye'nin kasıntı ve kurumlarının gayrı devletlerle arsıulusal kurumlarla sürdürdükleri yazışma faaliyetlerinde 'Türkiye' ibaresinin kullanılacağını hatırlattı.

Akademi dünyasına, çırçıplak maşer kuruluşlarına, amme personeline, komünikasyon araçları mensuplarına, ciddi endişe kuruluşlarına; dört başı mamur arsıulusal platformlarda ürettikleri metinlerde, yazışmalarda 'Türkiye' ibaresini kullanmaları çağrısında bulunan Altun, böylecene Türkiye'nin adının arsıulusal platformlarda akıllıcasına söyleniş edileceğinin altını çizdi.

Bu konunun, Türkiye markasının elan da güçlendirilmesi ve söyleyiş donanması namına ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, Türkiye markasının elan da güçlendirilmesi düşüncesince yürüttükleri ayrıksı projenin ise Yunus Emre Enstitüsü ile Türkiye'deki arsıulusal komünikasyon araçları mensuplarına verdikleri Türkçe eğitimi bulunduğunu kaydetti.

Fahrettin Altun, 9 ay devam eden bu eğitimle Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan arsıulusal komünikasyon araçları personellerinin Türkçe öğrenmelerini realizasyon ettiklerini belirterek, matbuat mensuplarının, Türkiye'yi Türkçe strateji etmelerini önemsediklerini, böylecene kültürel açıdan hususiyet realizasyon ederek, akıllıcasına halde Türkiye'yi dört başı mamur dünyaya aktarabileceklerini söyledi. Bu kapsamda İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde bu eğitimi başarıyla bütünler arsıulusal matbuat mensuplarına sertifikalarını verdiklerini dile getiren Altun, burada sonuç basamak müspet etkileşim bulunduğunun altını çizdi.

'TÜRKİYE, BARIŞA ÖNEMLİ KATKIDA BULUNAN ÜLKE'

Çalıştayla yazışma ve gayrı diplomatlık sahalarında tercüme faaliyetlerine ilişkin farkındalığı artırmak, amme kurumlarındaki tercüme süreçlerinde yaşanmış bulunan sorunları belirleme ederek hal önerileri imar yapmak istediklerini aktaran Fahrettin Altun, burada konuşulacak konuların politikaya dönmesi düşüncesince hız edeceklerini söyledi. Türkiye'nin bölgesinde öz aleyhine kurulan ciddi oyunları fek kapasitesine sahip, çelimli diyalekt oyuncu olduğuna yer veren Altun, şu halde konuştu:

"Sadece bu açıdan dek bozan değil, bire eş sürede değin kuran, muvazene sağlayan, semt barışına müspet katkılarda bulunan eş yurt konumundadır ve gene bu doğrultuda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemiz, global meselelere de yan bulunan ayrıca global vicdanın sesi bulunan eş yurt konumundadır. Bölgesel ve global açıdan eş olduğumuz bu öz güvenin, en ehemmiyetli sermayelerden birisi bulunduğunu düşünüyoruz. İnanıyorum ki diyalekt ve global açıdan eş olduğumuz bu öz güven, kültürel açıdan da baş döndürücü elan çelimli eş halde karşılığını bulduğunda türkiye elan da güçlenecek, elan da büyüyecektir. Hepimiz şunun farkındayız ki tercüme faaliyeti bundan sonra süresince bulunduğumuz arsıulusal ortamda yegâne yönlü eş çalışkanlık olamaz. Sadece Batılı metinlerin Türkiye'ye, Türk firez hayatına taşındığı eş çalışkanlık olamaz. Eğer kültürel zenginliğimizi, çeşitliliğimizi önemsiyorsak bu aşamada tercüme faaliyetinin baş döndürücü yönlü olması, kültürler arası etkileşimi asıl açıdan realizasyon fail ehemmiyetli yazışma araçlarından birisi olması gerekir. Bu yönüyle biz, eş dilden eş dile değil nice değişik kıstak ortada gerçekleşmesi müstelzim eş aktiflik şekilde tercüme faaliyetini görüyoruz. Bu yönüyle de kültürel yaşantımızın zenginleşmesine baş döndürücü ehemmiyetli eş katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Gerek değişik dillerden Türkçe'mize yapılacak bulunan çeviriler gerekse de Türkçe'mizin asliye metinleri ilkin iktisap buyurmak az daha firez dünyamızın elit eserlerinin nice değişik dile çevirisi sonuç basamak hayatidir. Bu noktada ister planlı faaliyetlerin zenginleştirilmesi gerekse de yetişek faaliyetlerinin bu doğrultuda kökleştirilmesi, elan da genişlemesi önemlidir."

'DİLİMİZİ KORUMAK EN ÖNEMLİ VAZİFE'

Türkiye'nin kültürel zenginliğinin dört başı mamur dünyaya anlatılmasının önemine ayraç fail Altun, İletişim Başkanlığı olarak, amme diplomasisi ciddi yazışma aygıtları marifetiyle bunu hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti. Çeviri faaliyetlerinin bu aşamada ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Altun, "Çeviri faaliyetinin en ehemmiyetli unsuru dil. Bu noktada dilimizi korumak, yaşatmak, dilimizin elan da muhkemleşmesini realizasyon buyurmak hiçbir bittabi firez insanlarının en ehemmiyetli vazifelerinden eş tanesi" dedi.

İletişim Başkanı Altun, eskiden bulunduğu kadar dile müteveccih ideolojik kaynaklı içtimai mühendislik projelerinden arındırılmış, ecnebi dillerin istilasına müteveccih çelimli siper kalkanı hazırlanmış eş halde Türkçe'nin korunması anlamında gayretlerin sürdürülmesi icap ettiğini söyledi. Çalıştayın, Türkiye'nin kültürel zenginliğinin pekiştirilmesi, tercüme bilgi alanının, yazışma çalışmalarının elan da zenginleştirilmesi namına ehemmiyetli yarar bulunduğunu tamlayan Altun, katılımcılara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler