USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayatları çelik tele bağlı

Rize'de ekincilik arazilerine defa gitmeyen mahalle sakinleri herhangi ortak güneş kazalı ortak halde barbar teleferikle gezi gerçekleştirmek mecburiyetinde kalıyorlar.

Hayatları çelik tele bağlı
09-11-2021 10:03

Rize'nin özek Dağınıksu Mahallesi'nde canlı aileler arazilerine biçim gitmediği düşüncesince teleferikle muvasala sağlıyorlar. Yaklaşık 450 m. uzunluğunda 200-300 m. yükseklikteki teleferikle arazilerine revan mahalle sakinlerinin hayatları çelik ortak tele bağlı. Sel dolayısıyla izlek yolların kapanmasıyla ortak adet muvasala uzlaştırıcı bulunan teleferiği kullanan mahalle sakinlerinin yolculuğu yürekleri ağızlara getiriyor. Dualar okuyarak teleferik yolculuğu fail mahalle sakinleri ortak an geçmiş biçim probleminin çözülmesini istiyor.

"Yolumuzun yapılmasını istiyoruz"

Evlerine ve ekincilik arazilerine gidebilmek düşüncesince mecburen teleferiği kıymetlendirmek mecburiyetinde kaldıklarını kail 73 yaşındaki Meryem Sarı, "55 senedir burada yaşıyorum. Yol bulunmadığı düşüncesince evimizi eskiden teleferikle gereç çekerek yapmıştık. Arazilerimiz karşıda. Bu yakadan oraya teleferikle devredilmek zorundayız. Çünkü yolumuz yok. Aşağıdan izlek yöntemler selden hâlâ geçmiş kapandı. Oradan da geçemiyoruz. Yol bulunmadığı düşüncesince evimizde kalamıyoruz. Şuan Rize merkezde oturuyoruz. Sabah köye geliyoruz. Karşıya evimizin bulunduğu yere bu teleferikle geçiyoruz. Bahçedeki işimizi yapmış olup tün ezanı gene teleferikle dönüyoruz. Karşıya geçe korkuyoruz fakat bambaşka çaremiz yok. Dua ederek karşıya geçiyoruz. Bu teleferiğe binen hepsi korkar. Birkaç defa aksaklık oldu. Telde kaldık. Hayatımız bu tele bağlı. Hayatımız hakeza geçiyor. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Yetkililere bildirdik. Yapılacağını söylediler bize. İnşallah endamsız sürede yapılmaktadır bizde evimize ferah ferah gidebiliriz. Sadece kılıç değil burada çay bahçesi bulunan nice komşumuz var. 17 adet teleferik teli mevcut bu arazilerde. Bu teleferiklere insanoğlu da biniyor mecburen. İki adet ev mevcut karşıda bir tanesi bizim komşumuzun. Komşumuz orada biçim bulunmadığı düşüncesince evinde yaşamıyor artık. Çay bahçelerini üstelik yarılığa veremedi. Çünkü biçim bulunmadığı düşüncesince kimesne almadı" dedi.

"Korku içerisinde, afsun ederek karşıya geçiyoruz"

Tehlikeli ortak yolculukla arazilerine ulaşabildiklerini tamlayan Hatice Dil ise "Arazilerimiz orada bulunduğu düşüncesince mecburen gidip başlamak zorundayız. Bunun düşüncesince teleferiği kullanıyoruz. Selden ötürü izlek yollarımız bozma oldu. Onları da kullanamıyoruz. Sadece kılıç değil dirlik tarafta çay bahçesi bulunan komşularımız var. Onlar da oraya teleferikle muvasala sağlıyor. Başka çaremiz yok. Eğer biçim eğer olmazsa bizlerden ahir nesiller çay bahçelerini hiçbir yapmaz. Çaylarımızı dü üç teleferikle aktarma ederek fakat çay alıntı yerlerine ulaştırabiliyoruz. Bu sürede hakeza ortak ağırlık bambaşka yerde imkânsız diyerek düşünüyorum. Arazimize gidebilmek düşüncesince saatlerce biçim yürümemiz gerekecek. Annem buğulanmış filhakika oralardan gidemez. Onun düşüncesince hâlâ kılgı bulunduğu düşüncesince teleferiğe biniyoruz. Uçakla gidemeyeceğimize layıkıyla mecburen teleferiğe bineceğiz. Korku içerisinde, afsun ederek karşıya geçiyoruz. Birkaç defa teleferikle karşıya geçe canlılık kesti telde çevrili kaldım. O korkuyu ortak ego ortak Allah bilir. Başkaları da avarız geçirdi. Devletimiz arkamızda. Biraz uğraşılırsa biçim yapılır. Devletimiz sağolsun yapar. İnsanlarında az buçuk istemesi lazım. İnşallah ortak an geçmiş yapılır" diyerek konuştu.

"Yol yapılırsa eksiksiz mahalle faydalanır"

İnsanların bambaşka çaresi bulunmadığı düşüncesince teleferiği kullandıklarını kail mahalle sakini İsmail Kurt da "Patika yöntemler selden ötürü kapanmış. Çoluk bebek üstelik bu teleferiğe biniyor. Komşular karşıya geçe bu teleferiği bizim kullanmamızı istiyor. Bizde komşumuz, akrabamız bulunduğu düşüncesince mecburen teleferiği kullanıyoruz. Biz de ortak noktada yazık alıyoruz. İnsanlar karşıya geçe ortak nesne olsa ne olacak. Eğer bu biçim açılırsa eksiksiz mahalle yoldan faydalanacak. Çünkü nice insanoğlunun dirlik tarafta çay bahçesi var. Herhangi ortak ilçe ve dirilik kaybı yapılmaksızın ortak an geçmiş bu yolun yapılması gerekiyor" biçiminde konuştu.




Kenan Akyüz-Osman Kubilay Küçükmustafa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler