USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray'da stat isim sponsorluğu anlaşması imzalandı

Galatasaray Kulübü, stat isim sponsorluğu için NEF ile anlaşmaya vardı. 5 yılı opsiyonlu kazanmak gibi 10 salname meydana getirilen bu anlaşmadan mevsimsel averajı 72 milyon 500 bin TL + KDV olacak biçimde mecmu 725 milyon TL'lik sağlık sağlayacak bulunan sarı-kırmızılılarda Ba?

Galatasaray'da stat isim sponsorluğu anlaşması imzalandı
12-10-2021 16:34
Galatasaray Kulübü, stat isim sponsorluğu için NEF ile anlaşmaya vardı. 5 yılı opsiyonlu edinmek az daha 10 salname meydana getirilen bu anlaşmadan mevsimsel averajı 72 milyon 500 bin TL + KDV olacak biçimde yekûn 725 milyon TL'lik dirimsel sağlayacak bulunan sarı-kırmızılılarda Başkan Burak Elmas, "Türk spor tarihinin en efdal bedelci stat isim sponsorluğunu yaşama geçirmiş olduk" dedi.  


Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde planlı imza törenine Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Timur Şehircilik Planlama A.Ş. ve NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ile davetliler katıldı.

Başkan Burak Elmas, kendisi düşüncesince baş döndürücü hususi müşterek devir bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Seçim devrinde üyelerimize ve taraftarlarımıza birtakımı laflar vermiştik. Bu laflarımızı iri müşterek itinayla müşterek tane hiç alegori iletmek düşüncesince çabalıyoruz ve bunların birçoğunda da başarılıyız. Verdiğimiz sözlerden müşterek tanesi de yenilenmekte bulunan stat isim gerçekten ilişik sözleşmemizle ilgiliydi. Bu süreçte müşterek ön kavil imzalamıştık ecnebi müşterek kuruluşla. Bu sözleşmenin ayrıntı çalışmalarında hem ifa şartları hem parasal yükümlülüklerin öteki tarafın istediği, bizim şartlarımıza akıllıca olmadığını gördükten sonraları Galatasaray'la baş başa olmayı istek fail ayrıksı firmalarla da görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler esnasında Erden Timur ve markası hem Galatasaray'ın içerisine en baş döndürücü sinen, hem en iri katkıyı meydana getirecek teklifi sundu. Benim düşüncesince bu ilişkinin ayrıksı müşterek ayrıcalığı de var. Sponsorluk anlaşması, Türk şirketiyle yapılması zımnında Türk Parasını Koruma Kanunu'nun 32. mahdut değişmeyen gereğince sponsorluk bedelini Türk Lirası üstünden belirledik. Buna gereğince ikinci 5 sezonu opsiyonlu edinmek az daha 10 mevsim düşüncesince ve mevsimsel averajı 72 milyon 500 bin TL + KDV olacak biçimde yekûn 725 milyon TL'lik müşterek anlaşmaya imza atıyoruz. Bu anlaşma ve biçim sponsorluğunda dünkü yaptığımız anlaşmayla bu arada Galatasaray tarihinin en iri dü sponsorluk anlaşmasını yaşama geçiriyor olacağız. Umarım Galatasaray'a ve istikbaline baş döndürücü iri menafi getirir. Bir evveli stat sponsorumuzun Galatasaray'a verdiği bedelin senevi 30 milyon TL + KDV bulunduğunu da gene size uyarmak isterim. Böylece Türk spor tarihinin en efdal bedelci stat isim sponsorluğunu yaşama geçirmiş olduk. Bu anlaşmanın 5+5 sene ve kalan rakamlarla bizlere akçe gelecek. Bu anlaşmanın ayrıksı müşterek ayrıcalığı de var. Bu kez stat isim hakkından kulübümüz ve acemi şubelerimize de müşterek hisse gidecek. Bu manada baş döndürücü önemli. Nakit atak planını SPK'ya elbette olduğumuz düşüncesince burada paylaşmıyorum yalnız gelişigüzel yılın bedeli anlaştığımız ifa takvimi üstünden Galatasaray Spor Kulübü'ne ve Sportif A.Ş'ye gelecek" dedi.

"Bütün kulüplerin parasal vaziyetini topu topu halkoyu biliyor. Biz önümüzdeki 1-2 seneyi kurtarıp, hile şekilde pop olmaktan çoğalma Galatasaray'ın önümüzdeki 10-20 senesini sürdürülebilir başarılarla etmek namına akım ediyoruz" diyen Elmas, laflarını şu biçimde sürdürdü;

"Dolayısıyla buradan doğacak deposu da Zarar Finansmanı yahut Galatasaray'ın istikbaline faydası sıfır müşterek yatırıma değil, baştan yapılanmanın, namus borcu azaltmanın müşterek parçası şekilde kullanacağız. Sadece bu deposu değil, topu topu ilhak mevrut kaynaklarda misyonumuz Galatasaray'ın borcunu ödenebilir, operasyonlarını da akçe üretebilir müşterek bir hale getirmek. Bunun düşüncesince de elhak transferlerimizde, şubelerimizde hem giderleri arama amacıyla bununla beraberinde dirimsel ilhak amacıyla ehemmiyetli hamleler yapıyoruz."

Elmas, stadyumun aut savaş alanı çalışmalarıyla ilişik yöneltilen müşterek istifham dair de, "Biz de taraftarız. Taraftarımızın görmüş yer aldığı gelişigüzel şeyi kılıç de görüyoruz. Aynı şeylerden kılıç de iğbirar duyuyoruz. Buranın müşterek mimarlık projesi var. Dolayısıyla bu stadın mimarlık çizimlerini karşılayıcı mimar beyefendiyle bu mevzuda eskiden de müşterek kadro görüşmeler yapıldı. Şu anda da müşterek kadro görüşmeler yapıyoruz. Dış cephede özlük çizmiş yer aldığı projede yapılacak gelişigüzel çeşitli ayrım bu mimarı projeyi hazırlayan kuruluşa ve mimar erkeğe ait. Dolayısıyla ondan müsaade kabul eylemek gerekiyor. Prosedür budur. Ama bu sene stadımızda etraflıca müddet yapılmamış nice teceddüt yapıldı. Çimler değişti, müşterek evveli yönetimimiz devrinde başlamıştı. Çok elleme müşterek biçimde yenilendi. Koltuklarımız boyanmaya başladı. Önümüzdeki biraz sene zarfında stadımızın hizmet ve ihya çalışmalarıyla ilişik ağırbaşlı planlarımız var" cevabını verdi.

Bu anlaşmanın akçe açığını kapatmada müşterek tane başına ehliyetli olamayacağını dile getiren Başkan Elmas, "Spor sektörü, kulüpler baş döndürücü güç müşterek dönemden geçti. Belki bu sürede minimum dayanak noktası alan sektörlerden de müşterek tanesi. Gelirlerin ufalması, canlı neşriyat vs. baş döndürücü ağırbaşlı tesirleri var. Bu anlaşma o tesirleri siler mi, o akçe açığını kapatır mı. Yalnız şekilde hayır. Bu anlaşma bizim dirimsel arttırıcı, bizlere yakışan markalarla gelişme ve Galatasaray'ı sürdürülebilir müşterek konuşu vaziyete getirme hamlelerimizin müşterek tanesi. Çok kalburüstü ancak yetmez" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in neşriyat ihalesine müteveccih çalışmaların sürdüğünü de laflarına ekleyen Burak Elmas, "Yayın ihalesiyle ilişik şu anda müşterek düzentileme var. Biz de bu komisyonun zarfında toprak alıyoruz. TFF neşriyat ihalesini kanunen götürücü kuruluş. Onlarla bu arada çalışıyoruz. Naklen neşriyat ihalesinden Türk futbolunun ve kulüplerimizin en faydalı, konuşu biçimde çıkmasını beklenti ediyoruz. Diğer kulüplerimizle bu arada baş döndürücü benzeyen danışma halindeyiz. Talipler elbette ki olacaktır. Çok kalburüstü müşterek bellik Türk futbolu, kütle de baş döndürücü değerli. Düzgün paketlerle bu arada bu geliri henüz da abartmak TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedefi. Ortak maksat doğrultusunda da bu arada çalışıyoruz" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, giderlerinin iri çoğunluğunun ayak topu ekibi giderleri ve topçu ücretleri olduğuna hizmet çekerek, "Geçmişte maatteessüf gelirleri kaldırmayacak kadro bütçeleri kurulmuştu. Biz bu sene ileriyle bakarak o takip dahilinde para aktarımı sezonu geçirdik. Takım ücretlerini düşürecek müşterek azami ecir belirleyerek önümüzdeki sezonlarda Galatasaray'ın büyüyen gelirleriyle ferah ferah karşılayabileceği ve güven borcunu ifa etmek düşüncesince akçe oluşturabileceği müşterek parasal strüktüre akıllıca gidiyoruz. Bunu evveli hamlelerini bu sene yaptık. Önümüzdeki sene de bu hamlemiz bitmeme edecek. Galatasaray'ın kadro bütçesini hem kompetitif hem henüz canlı bununla beraberinde gelirine gereğince akıllıca müşterek bütçe durumuna getirmeyi planlıyoruz. Bunu da 2 senede tamamlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yakın sürede Türkiye Basketbol Federasyonu'nda yapılacak reislik seçimlerine de yer veren Elmas, "Türkiye'de rastgele müşterek spor dalı, ağırbaşlı zamanı bulunan köklü spor kulüplerinin rekabeti eğer olmazsa büyüyemez. Dolayısıyla gelişigüzel federasyonun bu pakt takımlarının, kurum takımlarıyla savaşım etmeleri düşüncesince müşterek hal getirmeleri lazım. Müessese takımlarına baş döndürücü hürmet duymakla bu arada kurum takımlarının o sektörü, o spor dalını izam dair hepimiz derece olgun ve doyurmak olamayacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla burada topu topu federasyonlarla da bire müşterek görüşü paylaşıyoruz" diyerek konuştu.

Burak Elmas, 'Fenerbahçe ile müşterek ülfet bünyesinde misiniz?' sorusuna ise, "Bu mevzuda Türkiye elhak sporun gelişigüzel branşında dirimsel şekilde geriye gidiyor ve baş döndürücü bizar müşterek dönemdeyiz. Pandemiden çıktık, insanoğlu stresli. Benim buradaki görüşüm; şahsi tatminler düşüncesince camiaların birbirleriyle gürültü etmemesi ve bu ortamı germeye katkıda bulunulmaması lazım. Zaten sahada rakiplik en elleme biçimde yapılacak. Ama onun haricinde da düşmanlığa, kavgaya bu işi götürmemek lazım. Biz elbette ki rakiplerimizle birbirimizi gelişigüzel devir alt eylemek istiyoruz, baştan sona kılıç kazanalım istiyoruz. Ama baş başa çalışmamız gereken, dayanıklı vereyim; canlı neşriyat ihalesi, sponsorları kaçırmama projeleri, henüz baş döndürücü elbette sponsor getirebiliriz tüketicilere kabil mevzularda baş başa çalışmamız lazım. Bu baş başa emek harcamadan öteki etraf da kazanacak. Hiçbirimiz yağı değiliz. Bu yolda da hata anlaşılmalara emektar alışkanlıklarla sebebiyet vermemeliyiz. Anlaşamadığımız mevzular elbette ki var. Onlarda da anlaşmamak dair anlaşırız. Ama anlaşabileceğimiz mevzularda da öteki mevzularda anlaşmadığımız düşüncesince savaşım eylemek alegori kulüplerimizin lehine düzentileme irademiz var. Hiçbir kulübü diğerinden ayırmıyoruz. Bizim düşüncesince topu topu rakiplerimiz bire müşterek değerde. Beşiktaş'la da baş başa canlı neşriyat ihalesi kabil ayrıksı mevzularda da Ahmet Nur Çebi başkanla oturup konuşuyoruz. Çok da elleme anlaşıyoruz. Ahmet Ağaoğlu başkanla baş döndürücü oturuyoruz, öteki başkanlarımızla da. Yani eş paydalarda herhalde en baş döndürücü anlaştığımız ve baş başa akım etmeye hizmet gösterdiğimiz fasıl olanaklı Türk futbolu adına. Bunu da bitmeme ettirerek Türk futbolu ve kulüplerin faydasına gitmek istiyoruz" cevabını verdi.

Timur Şehircilik Planlama A.Ş. ve NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ise, stat isim sponsorluğu anlaşması düşüncesince cümbüş duyduklarını vurgulayarak, "Galatasaray arsıulusal manada Türkiye'nin en kalburüstü 1-2 markasından birisi. Bu beraberlik hepimiz düşüncesince itibar verici. Bizim düşüncesince bura evimiz. Ben Galatasaray taraftarıyım. Bizim açımızdan da buranın ismi Ali Sami Yen Stadyumu. Onun da gelişigüzel devir bilincindeyiz. En ehemmiyetli motivasyonlarımızdan biri de o isme müstahak olmak. Bu sorumluluğun farkındayız. Galatasaray'a henüz değişik değerler katarak bu yolculuğu en elleme biçimde sürdüreceğiz. Mahcup olmayacağımızı düşünüyorum. Başkanımıza da baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bunu ağız ağıza müşterek minval arkadaşlığı şekilde görüyoruz. Çünkü yaklaşım şekilde da fedakarlık sağ açıklık şekilde da gelişigüzel şeyi bizlere sunarak bu anlaşmanın olmasında baş döndürücü ehemmiyetli müşterek emeği var" dedi.

Son şekilde Timur, sözleşmede Galatasaray lehine müşterek dağıtılma maddesinin bulunmuş yer aldığı da vurgulayarak, "Forma sponsorluğunda da benzeri vardı. Galatasaray düşüncesince henüz elleme müşterek yiyecek oluşursa elbette ki Galatasaray'ın henüz elleme şartlarla bitmeme etmesine rastgele müşterek biçimde sözleşmemiz zımnında müşterek bariyer koymayacağız. Bu müşterek minval arkadaşlığı. Galatasaray'ın çıkarına henüz elleme müşterek obje olduğunda kılıç feragat edeceğiz" biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler