USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Avrupa'da baş olmak güzel

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Bu platformda dobra savaş ediyoruz. Özellikle Lazio karşısında akıbet ayların, akıbet yılların en dobra oyunlarından bir tanesini oynadık. Bugün de yılgı savaş etti oyuncularım' dedi. 

Fatih Terim: Avrupa'da baş olmak güzel
01-10-2021 02:03
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bu platformda dobra uğraş ediyoruz. Özellikle Lazio karşısında akıbet ayların, akıbet yılların en dobra oyunlarından bir tanesini oynadık. Bugün de yılgı uğraş etti oyuncularım" dedi. 

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 2'nci maçında Galatasaray, deplasmanda Marsilya ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın arkası sıra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zor birlikte deplasmandan puanla döndüklerinin altını çizen Fatih Terim, "Özellikle önceki yarıda kurduğumuz planlarlar, rakibimizin ataklarını durdurduğumuzu düşünüyorum. Marsilya degaje bölgede atılım edebilen birlikte takım. En iri silahı Cengiz'in tarafı. Payet ve Harit'in de gelmesiyle kazalı oldular. Berkan'ı oraya yerleştirerek tehlikeleri önlediğimizi düşünüyorum. Onların 3-2-5'ine kılıç 4-1-4-1 ile cevap verdik. Merkezi aşırı dobra kapattık. Kenar oyuncularına 1'e 1 kalma fırsatı vermedik. Marsilya'nın en sansasyonel yanı 2 çizgisi. İlk nısıf nüsha da yapabilirdik. Geçişlerde değerli olduk fakat sonunu getiremedik. İkinci nısıf tabii şekilde aktif, o hızımızda, baskılarda görünmesek de uyguladığımız önleme fikri ile önceki nısıf rakibimizi kazalı yerlere indirmedik. Ancak ikinci nısıf indiler. Ortada dobra uğraş vardı. Rakibin giren, çıkan aktörleri bütünü ehemmiyetli oyuncular. Burada Marsilya ile sallanmak hazırlop değil. Marsilya ile uğur boncuğu yerde sallanmak hazırlop değil. Bizim az buçuk ilkin seki oyunumuzu geliştirmemiz lazım. En azından önceki yarıdaki üzere bitmeme ettirmemiz lazım. Sonuç şekilde akilane yaptığımız birlikte koruma kurgusu sonuna denli bizi götürdü. Buradan lider dönüyor olmak önemli. Her karşılaşma bizim düşüncesince deneme olacak. Onlara da az buçuk şimdi katkıda bulunacak. Yaptıkları hataları birlikte dahaki defa yapmayacaklar. Marsilya üzere birlikte takımdan burada 1 nokta kabul etmek iyi" ifadelerini kullandı.

"TOPSUZ OYUNDAKİ DİSİPLİN BİZİM ARTIMIZ"

Ligde ve Avrupa'da Galatasaray'ın değişik performanslar gösterdiği sorulan Fatih Terim, "Bu platformda dobra uğraş ediyoruz. Özellikle Lazio karşısında akıbet ayların, akıbet yılların en dobra oyunlarından bir tanesini oynadık. Bugün de yılgı uğraş etti oyuncularım. Genç birlikte grup olduğumuz düşüncesince enerji, gürecilik bizim düşüncesince öneki. Topsuz oyundaki sıkı düzen bizim artımız. Ancak şişman oyundaki becerileri, topsuz alandaki üzere arttırmamız gerekiyor. Basit ferde kayıplarını aradan çıkarmamız lazım. Bu seviyelerde buna izin etmezler. Sıkıntıya düşeriz" halinde konuştu.

"AVRUPA'DA LİDER OLMAK GÜZEL"

Gol yemeden 4 puanla Avrupa kupalarında lider olmanın kendileri düşüncesince aşırı güzel bulunduğunu kail Terim, "Etkili birlikte seki oyunu Galatasaray'ı hem öne taşıyacaktır bununla birlikte oyunu şimdi da güzelleştirecektir. Orada az buçuk şimdi çalışmamız lazım. Bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Ama 4 puan, gol yemeyen birlikte Galatasaray, Avrupa'da lider olmak, bunlar güzel şeyler" dedi.

"BOEY HAFTA SONU OYNAYACAK GİBİ GÖRÜNMÜYOR"

Yaşadığı pot sonra oyuna bitmeme edemeyen Boey ile ait de mütekellim görmüş geçirmiş uran adam, "Boey ve Marcao'nun ne denli ehemmiyetli bulunduğunu gördünüz. Boey az buçuk hissettim dedi, inşallah öyledir. Önümüzdeki maçta oynayacak üzere görünmüyor. Milli grup arası onun düşüncesince iyilik noktayı olur. Fiziki özelliklerde yıpranıyor. Atletik başarım eksikleri oluyor. Boey bizlere lazım. Marcao'yu anlatmaya lazım yok. İyi oynadı. Geriden çıkacak adına, koruma hesabına bizim düşüncesince ehemmiyetli birlikte oyuncu. Kaçıncı karşılaşma he bilmiyorum, 2-3 karşılaşma mevcut şimdi galiba. Bize geldiği devir maşallah cezayı veriyorlar. İki aktör da bizim düşüncesince dobra oyuncular" diyerek konuştu.

"TARAFTARIMIZDAN TAHRİKLERE KAPILMAMASINI RİCA ETTİM"

Karşılaşmanın önceki ½ si tribünlerde yaşanmış olan hadiseler sonra tribünlere gitmesi sorulan Terim, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim taraftarımız az da olsa bizim düşüncesince önemlidir. Orada rahat olmalarını istedim. Başlarına birlikte bilinçlilik gelmesini istemediğim düşüncesince oraya gittim. Konuştum, rahat olmalarını dileyiş ettim. Ancak o arada nağme bombaları patlamaya bitmeme ediyordu. Maalesef istemediğimiz şeyler oluyor. Taraftarımızdan tahriklere kapılmamasını dileyiş ettim. Onlar da katışıksız olsunlar dinlediler."

"HAKEM ORADA KARŞI STOPER GİBİ BARAJ YAPTI"

Hakemlerle ait düşünceleri de sorulan Terim, laflarını şu halde tamamladı:

"Hakemlerle ait söyleyeceğim biricik bilinçlilik devir böylece Kerem'in kaleciden dönen ferde Cicaldau'ya geldi. Kaleci kalede yok. Cicaldau, kaleye vurmaya çalışırken uğrunda yargıcı vardı. Penaltı pozisyonunun doğrusu penaltıyla alakası yok. Hakem kendisi bana 'Kötü birlikte şans' dedi. Ancak yüzdelik beniz gol pozisyonu. Maalesef talihsizlikler oldu. Buralarda hazırlop değil. Benim kafamda o konuş var. Karşı kesici üzere baraj yaptı."

BERKAN KUTLU: GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞTIM

Kendisine sunulan rolü en dobra halde hazırlamaya çalıştığını kail Berkan Kutlu, "Takım arkadaşlarımı kutlama ediyorum. Çok konuştuk, alanları kapattık. Biraz şimdi az ferde kaybıyla şimdi dobra şeyler yapabilirdik. Orada birlikte görevim vardı. Ben de görevimi en dobra halde hazırlamaya çalıştım. Lazio müsabakasını kazandığımızda mutluyduk. Burada da kaybetmediğimiz düşüncesince mutluyuz. Böyle birlikte atmosferde oynadığım önceki maç, önceki tecrübem. Atmosferden etkilenmemeye çalıştım. Oyun durdu. Durduğunda da kılıç faik taraftık. Bu tecrübelerle şimdi da ati gideceğimizi düşünüyorum" halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler