USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doğasever avukat yerleştiği mahallenin "gönüllü çöpçüsü" oldu

İstanbul'da müşterek bankanın hususiyet biriminde çalışırken görevinden ayrılıp İzmir'in Urla ilçesinde rustik mahalleye yerleşen avukat Sabiha Çetin Kuş, haftanın üç haset fahri yerine yollardaki çöpleri topluyor.

Doğasever avukat yerleştiği mahallenin
25-12-2021 12:59
Izmir

İstanbul'un stresinden ve yoğunluğundan sebep olmak düşüncesince eşiyle İzmir'in Urla ilçesine yerleşen avukat Sabiha Çetin Kuş, haftanın 3 haset çevredeki çöpleri biriktirerek mahallesinin temizliğine katkıda bulunuyor.

İstanbul'da 23 sene muhtelif bankalarda hususiyet müşavirliği işleyen 47 yaşındaki Kuş, acemi müşterek hayat ihdas etmek düşüncesince "tası tarağı toplayıp" 2019'da eşiyle Urla'nın Özbek Mahallesi'ne yerleşti.

Mahalledeki natürel taayyüş katkıda mevcut olmak talip Kuş, haftanın üç haset iri epope torbayla sokakları gezerek gübür toplamaya başladı.

Adı "çöpçü avukata" çıktı

Sabiha Çetin Kuş, AA muhabirine, köy yaşamına alıştıktan sonraları alanı hâlâ da güzelleştirmek düşüncesince neler yapabileceklerini düşündüğünü ve çevredeki çöplerin temizlenmesine katkıda bulunmaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden müspet tepkiler aldığını fakat isminin da "çöpçü avukata" çıktığını özetleyen Kuş şöyleki konuştu:

"Ne yapabilirim diyerek baktığımda beni şimdilerde en müşterek tomar ait ve üzen hepsi dünyanın yaşamış bulunduğu gidiş yer kirliliğiydi. 'Bunu nite halledebiliriz, Urla'da bizim köyümüz nite dayanıklı olabilir?' diyerek düşünmeye başladım. Eşim Özkan bu süreçte en iri destekçim oldu. Sonrasında başta öz yürüdüğüm yerlerdeki çöpleri toplamaya, temizlemeye başladım. Çünkü ibret hasretmek adına dayanıklı olmanın hâlâ ehemmiyetli bulunduğunu biliyorum. Bu nedenden dolayı dayanıklı olmaya çaba ediyorum. Haftanın minimum üç haset çevreyi temizlemeye çalışıyorum. Bildiğiniz gübür topluyorum."

Kuş, her insanın ak pak müşterek yakınlarda taayyüş hakkı olduğunu, yere gübür atmanın anayasal açıdan haram bulunduğunu söyledi. Kuş, çevreye gelişigüzel vatandaşın bakmasının müşterek fariza bulunduğunu söylemeye çalıştığını belirtti.

Köyde yaşayanların dikkatini tefriş etmek düşüncesince temizliğin birlikte levhalar da hazırladığını aktaran Kuş, "Çocukları aşırı önemsiyorum. Bana iane elini uzatan önce kollar oldu. Beni gübür toplarken gördüklerinde 'Size iane edebilir miyiz?' dediler. Hangi çöpün birçok sene içinde doğadan ayrılacağını konuşuyoruz. Onlara 'Ben ne yapıyorum?' diyerek sorduğumda hacısı hocası ayrımlı müşterek karşılık verdi zorla en kıymetlisi 'Sen bizim geleceğimiz düşüncesince uğraşıyorsun?' dedi. Muhteşemdi müşterek çocuğun bilincinde olması aşırı değerli." diyerek konuştu.

"Küçük adımlarla başladım"

İnsanların öz kapısının önünü süpürmesinin emektar geleneklerden bulunduğunu hatırlatan Kuş şöyleki dedi:

"Bir yerde gübür var ise oraya hâlâ da aşırı gübür atılıyor bundan dolayı gübür bulunan noktayı doğrudan temizlemeye çabalıyorum. Küçük adımlarla başladım. Zamana bıraktım, devir en ehemmiyetli onarıcımız. Uzun müşterek müddet sonraları da olsa her insanın ataletten kurtulacağını 'Bana dokunmayan uzun hayvan bin yaşasın.' demeyeceğini aşırı dobra biliyorum. Nezaketle hazırlamaya çalışıyorum, zarafetin sıskalık bulunduğu düşünülüyor zorla zarafetin esasta kuvvet bulunduğunu hacısı hocası hissediyor. Çöpçü arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz arabayı durdurup bana 'Allah sizden razı olsun.' diyorlar. Bu benim düşüncesince aşırı değerli."

Mahallede farkındalık oluştu

Köyde farkındalık oluştuğunu ve toplumsal medyadan namına ulaşıp gübür torbası yollayanlar bulunduğunu dile getiren Kuş şöyleki bitmeme etti:

"Hepimiz elimizi taşın dibine sokalım istiyorum. Köyde bana dayanaklık etmek bulunan hanımlar var. Muhtar kadın var. Sosyal medyada muhtarımızı etiketleyerek ne yaptığımı özetleyen paylaşımlar yapıyorum. Bunun semerelerini de topluyorum. Sosyal medyadan bana ulaşanlar ve gübür torbası irsal etmek arzu edenler oldu. Hatta İmece 2006 isminde müşterek ekip aşırı müşterek tomar gübür torbası harcandığı düşüncesince altın müşterek kutu gönderdi. 'Sizin yanınızda değiliz zorla bu kutuyu gönderiyoruz.' dediler. Yaşar Üniversitesinden müşterek hocamızla tanıştık. Öğrencilerimizle çevreyle dayalı aktiflik yapacağız sizin düşüncesince uygunsa sizin köyünüzde gerçekleştirmek istiyoruz dediler. Ben bu halde köyümüzde de uyumakta bulunan o heyecanı, hevesi, iştahı artırmayı hedefliyorum. Hepimizin el atması gerekir. Ben ferdî şekilde dünyayı kucaklayamam zorla ehemmiyetli bulunan etiketleri müşterek kenara bırakıp harekete geçmektir."

Mahalle sakinlerinden 60 yaşındaki Aysun Uslu da Kuş'un mahalleye yerleştikten sonraları her insana dayanıklı bulunduğunu ve "köyü güzelleştirdiğini" dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler