USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyabette yeni tedavi şekilleri yüz güldürüyor

Diyabetin dünyada ve Türkiye'de hasta sayısının derece derece arttığı aşırı ehemmiyetli müşterek çor olduğuna dikkat çeken, Endokrinolog Dr. Füsun Salgür, 'Diyabet; değme ne derece marazlı sayısı küsurat müşterek çor olsa da bundan sonra akilane tedavi, andıran stratej

Diyabette yeni tedavi şekilleri yüz güldürüyor
12-11-2021 10:23
Diyabetin dünyada ve Türkiye'de hasta sayısının tedricen arttığı aşırı ehemmiyetli müşterek maraz olduğuna dikkat çeken, Endokrinolog Dr. Füsun Salgür, "Diyabet; herhangi müşterek ne derece pestil sayısı kalan müşterek maraz olsa da bundan sonra akıllıca tedavi, benzeyen izlem ve pestil uyumu ile yüz komik ve çarpıcı sonuçların alındığı müşterek maraz biçimine geldi. Hatta yeni tedavi yöntemleriyle hastalar hem şeker hastalığı hastalığı bununla yanında ihtisas rahatsızlıkları itibarıyla elan dosdoğru duruma gelmeye başlamıştır" dedi.

Kent Alsancak Tıp Merkezi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Füsun Salgür, başta tip 1 diyabetli insanlarda dirim halaskâr insülini bulan bilgelik adamı Sir Frederik Banting'in tevellüt haset olması zımnında herhangi müşterek sene 14 Kasım'ın Dünya Diyabet haset adına kutlandığını hatırlattı. Her sene Dünya Diyabet Günü etkinlikleri ve kampanyalarının, müşterek yahut elan müşterek tomar sene süresince bitmeme fail hususi müşterek temaya odaklandığını tamlayan Uzm. Dr. Salgür, "2021-2023 teması 'Diyabet bakımına erişim' (Access to Diabetes Care) adına belirlenmiştir. Çünkü hala evren çapında milyonlarca diyabetli insanoğlu tedavi ve bakıma erişememektedir. Diyabetli kişiler, durumlarını kumanda etmek ve komplikasyonlardan çekinmek düşüncesince sonsuz ihtimam ve yardıma gerekseme duymaktadır. İlaç, teknoloji, dayanaklık etmek ve tedavi, gereksinim duyan tamamı diyabetli şahıslara sağlanmalıdır. Hükümetler şeker hastalığı hastalığı bakımı ve önleme yatırımlarını artırmalıdır" ifadelerini kullandı.

'DİYABETİ TEDAVİ EDERKEN KALP SAĞLIĞI DA İYİLEŞİYOR'

Dünyada diyabetli 460 milyondan müşterek tomar bireyin yanı esna riziko altında milyonlarca insanoğlunun olduğunu laflarına ekleyen Uzm. Dr. Salgür, tıbbın diyabetli hastalar düşüncesince ehemmiyetli icraat yaptığını kaydetti. İnsülinle bu arada diyabete müteveccih herhangi müşterek sabık sene tedavi şekillerinin geliştiğini ve hastaların yaşamlarını kolaylaştırıp uzattığını tamlayan Uzm. Dr. Salgür şu şekilde konuştu:

"Diyabet açısından aşırı sınırlanmış bulunan tedavi şekilleri sonuç zamanlarda hem tedavi seçeneği adına kalık bununla yanında tedavilerin taraf tesirleri azalıp etkinlikleri artmıştır. Özellikle güzel kontrollü ve mevzun şeker hastalığı hastalığı hastalarında yeni tedavi yöntemleriyle dirim kaliteleri ve süreleri eski yıllara layıkıyla aşırı uzamaktadır. Yeni geliştirilen insülin tedavileri ile baş başa hem üzüntüsüz bununla yanında beş on icraat başlamış olup hastaları sahn konforundan uzaklaştırmadan çalışan ve kilogram kabul etme çağ şekerinde tedenni denli şikayetlere sefer açmadan tedavi edebilme şansımız oluşmuştur. Bunun haricinde şeker hastalığı hastalığı tedavisinde insülin haricinde nice yeni derman ve tedavi yöntemi sonuç zamanlarda gelişti. GLP1 analogları ve SGLT 2 inhibitörleri denli yeni tedaviler hastalarda hem kilogram kaybı oluşturmakta bununla yanında çağ şeker hastalığı regülasyonunu düzenlemektedir. Daha da önemlisi bu tedavilerle baş başa ihtisas rahatsızlıkları risklerinin azalmakta ve bulunan ihtisas rahatsızlıklarında salah görülmektedir. Yani hastalar bu tedavi yöntemleriyle hem şeker hastalığı hastalığı bununla yanında ihtisas rahatsızlıkları itibarıyla elan dosdoğru duruma gelmeye başlamıştır. Yine sonuç zamanlarda diyabetik hastalarımızın başta ev şartlarında üzüntüsüz ve ya elan az sarsıntı ve çağ şeker hastalığı takiplerini yapabilmeleri gayeli yeni tip glukometreler yahut sonsuz çağ şeker hastalığı ölçümü yapabilen cilde yerleştirilen çağ şeker hastalığı takdir cihazlarıyla elan benzeyen çağ şeker hastalığı ölçümü ile elan güzel arama terazi olanağına sahiptir. Sonuç adına şeker hastalığı hastalığı herhangi müşterek ne derece dünyada ve vatanımızda pestil sayısının tedricen arttığı aşırı ehemmiyetli müşterek maraz olsa da bundan sonra akıllıca tedavi ve benzeyen izlem ve pestil uyumu ile yüz komik ve çarpıcı sonuçların alındığı müşterek maraz olma önünde ilerlemektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler