USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dışişleri Bakanı Vang, Çin'in Ukrayna mevzusundaki tutumunu 5 ilkeyle açıkladı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, "Mevcut durum, kıymetlendirmek istediğimiz resim değil. Şu anda en ehemmiyetli öncelik, Ukrayna'daki durumun henüz kötüye gitmesini ve kontrolden çıkmasını karşılamak düşüncesince tamamı tarafların müstelzim itidali göstermesidir." dedi.

Dışişleri Bakanı Vang, Çin'in Ukrayna mevzusundaki tutumunu 5 ilkeyle açıkladı
26-02-2022 16:42
Pekin

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Avrupalı muhataplarıyla icra ettiği telefon görüşmelerinde Pekin'in Ukrayna problemi mevzusundaki tavrını meydana getiren asliye prensipleri aktardı.

Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakan Vang, evvel İngiliz mevkidaşı Elizabeth Truss, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Fransa Cumhurbaşkanı’nın Diplomatik Danışmanı Büyükelçi Emmanuel Bonne ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Vang, görüşmelerde Çin'in tutumunu 5 umde çerçevesinde açıkladı.

Çin'in, ilk önce tamamı devletlerin egemenliğine ve arsa bütünlüğüne hürmet duyulması, korunması ve BM Şartı'nın gaye ve ilkelerine içtenlikle uyulması icap ettiğini anlatım fail Vang, bu kemiksiz ve düzgün tavrın Ukrayna düşüncesince de meri bulunduğunu belirtti.

Rusya'nın yasal düzenlilik talepleri ciddiye alınıp giderilmeli

Vang, ikinci olarak, Çin'in ortak, kapsamlı, iş donanmasına ilgili ve sürdürülebilir düzenlilik anlayışını savunduğunu vurgulayarak, "Bir ülkenin güvenliği öbür devletlerin güvenliği pahasına olmamalı ve diyalekt düzenlilik askeri blokları güçlendirerek ve uzun uzadıya sağlanmalıdır. Tüm devletlerin yasal düzenlilik kaygılarına hürmet gösterilmelidir. NATO'nun doğuya akilane yukarı caba ilkokul kez genişlediği menfez önüne alınarak Rusya'nın yasal düzenlilik talepleri ciddiye alınıp akıllıca biçimde giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

Üçüncü olarak, Çin'in Ukrayna'daki gelişimleri yakından izlediğini kaydeden Vang, "Mevcut durum, değerlendirmek istediğimiz tabela değil. Şu anda en ehemmiyetli öncelik, Ukrayna'daki durumun şimdi kötüye gitmesini ve kontrolden çıkmasını engel olmak düşüncesince tamamı tarafların müstelzim itidali göstermesidir. Sivillerin dirilik ve para güvenliği çalışan biçimde sağlanmalı ve başta şişman yetenekli insancasına çöküntü önlenmelidir." biçiminde konuştu.

Rusya ile Ukrayna ortada direkt diyalog ve mütalaa başlatılmalı

Vang, dördüncü olarak, Çin'in Ukrayna krizinin barışçı çözümüne ulama sağlayacak tamamı diplomatik çabaları desteklediğini ve motivasyon ettiğini belirterek, "Çin, Rusya ile Ukrayna ortada direkt diyalog ve müzakerenin kabil bulunan en çelimsiz sürede başlatılmasını kıvançla karşılayacaktır." temennisini dile getirdi.

Ukrayna problemininin komplike tarihî demet içre geliştiğine dikkati çekici Vang, "Ukrayna, Doğu ile Batı ortada güreşçi köprüsü olmalı, şişman çelim mücadelesinin cephesi değil." değerlendirmesinde bulundu.

Vang, başkaca Çin'in AB ile Rusya ortada Avrupa düzenlilik sorunları dair denk temelde diyalog yürütülmesi ve sonunda etkin, muvazeneli ve sürdürülebilir müşterek Avrupa düzenlilik mekanizmasının oluşturulmasını desteklediğini anlatım etti.

Güvenlik Konseyi pozitif gösteriş oynamalı

Beşinci olarak, Çin'in Ukrayna problemininin çözümünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) pozitif gösteriş oynaması ve diyalekt sulh ve abra ile tamamı devletlerin üniversal güvenliğine evleviyet verilmesi icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Vang, "Güvenlik Konseyinin eylemleri, gerilimi yükseltmek ve çatışmayı ateşlemek adına durumun hararetini azaltmaya ve diplomatik çözümü kolaylaştırmaya araştırma görevlisi olmalıdır. Bu görüşle Çin, BM Şartı'nın 8'nci Bölümü'nde arsa düzlük BMGK kararları içre çelim kullanması ve yaptırımlara başvurmayı onaylamamaktadır." ifadelerini kullandı.

Vang, Çin'in BMGK'nin sürekli üyesi ve mesul müşterek şişman abuhava alegori arsıulusal yükümlülüklerini tamamen sadakatle adına getirdiğine ve evren barışının ve istikrarının sağlanması düşüncesince pozitif gösteriş oynadığına ayraç ederek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Barış ve abra bahis konusu olduğunda şişman devletler ortada Çin, en dobra sicile sahiptir. Bugüne sincap ayrıksı müşterek ülkeyi obstrüksiyon etmedik ve vekalet mücadelesi yürütmedik. Etki piyasası arayışında olmadık, askeri bloklar arası cepheleşmeye katılmadık. Çin, barışçı kalkınma ve kuma geleceği paylaşan adamlık toplumu nesir ika hedefine bağlılığını sürdürüyor. Tüm hegemonya ve çelim politikası girişimlerine gönül rahatlığı çıkmayı ve büyümekte bulunan ülkelerin, başta önemsiz ve ölçülü ölçekli devletlerin haklarını ve menfaatlerini korumayı sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler