USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde akıbet tabliye ilhak töreninde konuştu. Kanal İstanbul projesine bağlı muhalefetin açıklamalarına tepkime yayınlayan Erdoğan, "Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin. Girerseniz dünyalık alamazsınız" diyenler var. Bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
13-11-2021 15:35
13-11-2021 15:35
Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün akıbet tabliye monte edilmesi ve dolgun alış törenleri düşüncesince Çanakkale'ye geldi. Erdoğan, meydana getirdiği konuşmada, envestisman ücreti 2,5 milyon ekü bulunan Kınalı Savaştepe otoban ve güreşçi köprüsü projesini yap-işlet-devret modeliyle yaşama geçirdiklerine ayraç ederek, “Köprünün hizmete girmesiyle bugüne derece sis ve aksi iklim koşulları dolayısıyla kesintiye uğrayan geçit intikal trafiği tek engele hatasız yapılacak. Seyahat 6 dakikaya inecek. Marmara alanımızı fırdolayı muhasır otoban projemizin bu ehemmiyetli ayağını inşallah başarıyla ikmal etmek üzereyiz” dedi.

“Bu iri projeyle İstanbul'daki Havalimanından yola çıkıp, Avrupa yakasından yola bitmeme ettiğinizde, Malkara ile Çanakkale Köprüsü üstünde Savaştepe ve İzmir'e iktiran etmek muhtemel olacaktır” diyen Erdoğan, “İstanbul'dan havalimanından yola çıkıp Yavuzsultan Selim Köprüsünden Anadolu istikametine bitmeme ettiğinizde de Osmangazi Köprüsü Bursa-Susurluk hattıyla gine Savaştepe'ye ve İzmir'e ulaşılabileceksiniz. Bilindiği kabilinden şimal Marmara oto yolununun 398 kilometre namına planladığımız Kınalı-Akyazı bölümünü Başakşehir kesimi ilavesiyle 443 kilometreye çıkarmıştık. Bu kesimin tamamını çoğunluğunu da müstevli devrinde peyda etmek az daha hizmete açtık.

Ülkemizin en baş döndürücü nüfusunu barındıran en iri uran tecim hacmine erbap yerleri muhasır otoban ringi 2023 hedeflerimizin eleştiri projeleri ortada arazi almaktadır. Artık inşâsında sona geldiğimiz 191+5 Çanakkale Köprüsü ile bu projenin hem tekaüt hem en prestijli bölümlerinden bir tanesini şimdi tamamlıyoruz. 18 Marta ithafen 319 m. namına belirlenen yüksekliği, cumhuriyetimizin 100 yılına ayraç fail 2023 m. uzunluğu ile manalı mesajlara sahiptir. viyadükleriyle uzunluğu 4,6 kilometreyi bulan köprünün 2019 Mayısında suyla buluşturulan cihannüma keson temelleri bahir düzeyinin 45 ile 37 m. derinliğinde arazi almaktadır” niteleyerek konuştu.

Dünyanın en iri ölçülü açıklıklı köprüsü

Otoyol ve güreşçi köprüsü projesinin inşasında 670'i mühendis, 5 binin üstünde ad ve 740 iş makinesi çalıştığını, 106 madun yüklenicinin fariza yaptığını özetleyen Erdoğan, “Dünyanın en iri ölçülü açıklıklı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, dizayn mühendisliği yapımı ve ülkemize kazandırdığı uygulayım birikimi ile hakkıyla ehemmiyetli müşterek eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden birisi hâline dönüşen bu güreşçi köprüsü iri ve çelimli Türkiye hedefine müşterek hamle şimdi yaklaştığımızın ispatıdır. Yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin gereksinim duyan muvasala altyapısının bu hayatî bölümünün tamamlanmasıyla bundan hakeza geleceğe şimdi da umutla bakıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle mensur edilen bu güreşçi köprüsü ile Türkiye dünkü müşterek sıçrama sürecini şimdi muvaffakiyet ile gerçekleştirmiş oluyor. Avrupa ile Asya ve Afrika kıt'alarını birleştiren global muvasala projesinin ehemmiyetli ayağının hizmete girmesiyle insanî ilişkiler, turizm, tecim artacak, kolaylaşacaktır. Ülkemizin bu otoban ve köprüden geçerek dizi halde menzillerine revan vasıtaların pres mahrukat ve saat mâliyetlerinden elde edeceği iri ateşçi anlatmaya icap duymuyorum.

Dünya tarihinin en ağır geri hizmet krizlerini yaşamış olduğu devirde hakeza müşterek projeyi yaşama geçirmemiz eleştiri ve önemlidir. Artık 3 kıt'adaki dört başı mamur kara, deniz, demir, iklim yollarının ülkemizden ve boğazlarımızdan geçmeye başladığı müşterek devre giriyoruz. Bu tatlılıkla otoyollarımız, ayrılmış yollarımız, köprülerimiz ve tünellerimizle yağız metodları standartlarını yükselttik. Tüneller, çabuk şimendifer hatları, çıpa yollarımızı modernize ettik. Dünyanın en iri geçici ve ağırlık merkezi olma uğrunda ilerleyici istabul hatır meydanı ilkin 56 havalimanında iklim yollarını geliştirdik. Yat limanlarıyla, konteynır limanlarıyla, dış satım limanları, arazi yağı ticareti limanlarıyla bahir metodları kapasitelerini artırdık” niteleyerek konuştu.

“Kanal İstanbul ihtilal olacak"

Kanal İstanbul ile bahir uğrunda ihtilal durumunda adımı yaşama geçireceklerini kaydeden Erdoğan, “Bilhassa canan milletime sesleniyorum. İkide müşterek ana muhalefetin, bilhassa dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, ‘Sakın ha, Kanal İstanbul'a girmeyin. Kanal İstanbul'a girenler şurası bilsinler ki, banko paralarını alamazlar'. Sevgili milletim. Devletlerde devamlılık esastır. Zaten bunların i ktidar yüzü müşahede imkânları olmayacak. Milletim onlara hakeza müşterek fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı sıfır muhalefetin 2023'te iktidarı kabul etmek kabilinden müşterek imkânları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu halde zılgıt etmek, sürekliliği müşterek kenara koyarak, buna girmeyin, girerseniz paranızı alamazsanız yaklaşımına girmeleri, mevki yönetiminde ne derece bilgisiz olduklarını, bu ülkeye ne derece yezitlik içre olduklarının ifadesidir. Aziz milletim. Bunlar şu anda başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar? Bunlara bakın. Su dair verdikleri sözler, ehven su; elektrikte verdikleri laflar Hangisini tuttular? Alt çatı ile ilgilendiren ne yaptılar? Hiçbir bilinçlilik yok. Şimdi ayrımsız halde inşâsı devam eden çabuk şimendifer yollarını tamamlayarak, bu bölgelerde ülkemize dershane atlatacağız. Kalkınmanın esas madun yapısı ulaşım, enerji, teknolojide iri aralık kıvrım edersek hedeflerimize o derece çabuk ulaşırız.

19 senedir kesintisiz demeden bu alanlara envestisman yapıyoruz. sağlıktaki yatırımların karşılığını müstevli devrinde elbette aldıysak, defans sanayiine meydana getirilen yatırımların meyvelerini elbette terörle mücadelede topladıysak, inşallah muvasala yatırımlarının karşılığını üretim, ihracat, istihdam ile göreceğiz. Birileri Türkiye bahis konusu olduğunda, arsıulusal ticaretin kurallarını değiştiriyor. Çifte standartta uç tanımıyorsa, tığ tekaüt oyunu bozar diyerek, bu engelleri aşacak çelim ve kararlılığa sahibiz. Belki az buçuk saat kaybedip, müşterek tomar erke harcama edeceğiz. Biraz canımız sıkılacak, ancak muhakkak hedeflerimize ulaşacağız. Avrupa ve Asya kıt'alarını birleştiren, Çanakkale boğazındaki, evvel boğazlardaki dördüncü köprümüzün ülkemize, milletimize, tamamı dünyaya yararlı olmasını diliyorum. Planlanma ve inşasında emeği sabık bakanlık, büyüklenme ve müteahhit firmaları kutlama ediyorum” niteleyerek laflarını noktaladı.

Utku Yaşar Cüce-Uğur Uslubaş-Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler