USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

CNN'e mucibince Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırılarında ölenlerin kimilerini Amerika vurdu

CNN, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunmuş olduğu alanda 170'ten aşkın ferdin yaşamını kaybetmiş olduğu 26 Ağustos 2021'deki terör saldırıları dair ABD'nin açıklamalarının realist olmadığını öne sürdü.

CNN'e mucibince Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırılarında ölenlerin kimilerini Amerika vurdu
09-02-2022 16:29
Ankara

ABD'li çav kanalının genel ağ sitesinde toprak düzlük haber, o gündüz esasen ne bulunduğu ve bu denli aşırı ferdin elbette öldüğü dair güç soruları gündeme getirdi.

Pentagon'dan meydana getirilen açıklamada o gündüz ölen 170 Afgan ve 13 Amerika askerinin tamamının patlamada yaşamını yitirdiğinin belirtilmesine rağmen, CNN'in dört ay devam eden soruşturması ölenlerin bazılarının Amerika askerleri çeşidinden oluşturulan acı kararı yaşamını kaybetmiş bulunduğu iddiasını ortaya koydu.

Haberde, 139 kişiyle meydana getirilen görüşmeleri içeren ve değersiz ay devam eden Amerika askeri sormaca kadrosu çeşidinden 4 Şubat'ta meydana getirilen açıklamada, Amerika Deniz Piyadelerinin patlamadan sonraları dü el acı açtığı, mermilerden hiçbirinin hiç kimseye zedelenmek etmediğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Ancak 70'den müşterek tomar tanıkla ve ölenlerin aileleriyle konuşulduğu, tıbbi kayıtların incelendiği, fenomen yerinin video, ışık ve seslerinin çözümleme edildiği; buna isnaden da biricik müşterek patlamada bu denli aşırı insanoğlunun ölmesinin belkili bulunmadığı aktarıldı.

Saldırı kurbanlarına icra vekili iptidai hastanedeki esenlik çalışanı ve yöneticiler, kurşun yaralarının varlığını doğruladı ve müşterek otacı kurşunları kendisinin çıkardığını anlattı, yaşamda kalanlar ve ölen kimi insanların aileleri ölmüş ve yaralıların bazılarının vurulmuş bulunduğu dair ısrar etti.

ABD askeri soruşturması kapsamında Afganistan hastanelerinde, Amerika ordusu dışındaki tıbbi personelle konuşulmadığı vurgulandı.

Araştırmada, Amerikan ve İngiliz yetkililerinin inkarlarına rağmen, terör saldırılarında silahların da yaralanma ve ölümlerde gösteriş oynamış olabildiği ihtimalinin faziletli bulunduğu savunuldu.

ABD "iddialar bildiğimiz öteki gerçeklerle desteklenmiyor" dedi

Saldırı alelacele kız kardeşi Shogofa ile alanda mevcut ve patlamada omzuna şarapnel zedelenmek fail Morsal, patlamadan çelimsiz müddet sonra, askerlerin ayakta duranlara acı ettiğini de gördüğünü söyledi.

Morsal, sonraları müşterek kurşunun çenesine zedelenmek ederek boynunun esen çeşidinden çıktığını kaydetti. Kabil'deki Acil Cerrahi Merkezi'nden elde edilmiş müşterek tıbbi rapor, Morsal'ın müşterek kurşunla vurulduğunu doğruladı.

Öte taraftan 19 deneyim şahidi hâlâ ya vurulduklarını yada insanların silahla vurulduğunu gördüklerini söyledi.

Kardeşi, kardeşinin benzeri ve çocuklarıyla havaalanında mevcut 16 yaşındaki Nazir de patlamanın elden peşi sıra acı açıldığını belirterek, iddiaların tersine "Havaya acı açılmadı. İnsanları maksat alıyorlardı. Bu kasıtlıydı. Önümde insanoğlu vuruluyor ve düşüyorlardı." sanarak konuştu.

ABD ordusu, o tam alanda sadece Amerikan ve İngiliz birliklerinin bulunduğunu doğruladı, fakat insanların vurulduğunu gördüğünü kanıt fail tanıkların yanıldıklarını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban, "Tarif ettiğiniz tanıklık, travmaya delil bulunan ve beyinlerinin mahsus açık yerine hatırlamadığı şeyleri müşterek araya bildirmek düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini önleyen sarsıcı müşterek vakaya bağlı darmadağınık anıları bulunan insanların anılarıyla benzeşim müşterek tanıklık. Ancak yaralanan insanların tanıklığı, bildiğimiz öteki gerçeklerle desteklenmiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'li müfettişlerden biri, Albay CJ Douglas da Amerika Deniz Piyadeleri ve Birleşik Krallık birliklerinin çizgi üstünde "askerlik yaşındaki dü erkeğe" patlamanın peşi sıra acı açtığını fakat mermilerin hiçbirinin hedeflerine zedelenmek etmediğini kaydetti.

Douglas, bunların uyarma ateşi bulunduğunu ve kimsenin dokunca görmediğini savundu.

Bir Birleşik Krallık defans sözcüsüne göre, Birleşik Krallık birlikleri de "kalabalığı" önleme umuduyla yakındaki Zohak köyü yerleşkesindeki müşterek kuleden havaya iptidai on uyarma ateşi açtı fakat kimesne vurulmadı.

Soruşturmada toprak düzlük yukarı düzem müşterek askeri çıkışlı de insanların silahla vurulduğunu reddederek, "Soruşturmadaki nazar boncuğu şey, oluşturulan ateşlerden rastgele birinin rastgele müşterek halde sivilleri vurmuş bulunduğu kararına varmamızı sağlamadı. Tüm çırçıplak zayiat patlamaya bağlandı." ifadelerini kullandı.

Tıbbi kayıtlar deneyim tanıklarını destekliyor

CNN araştırmasına göre, yaşamda kalanların yaralanan kullanıcılarını gördükleri iddiaları, tıbbi vesikalar ve doktorlarla meydana getirilen görüşmelerle de destekleniyor.

14 vakada, tıbbi raporlar yahut ifadeler hastanın yahut mağdurun silahla vurulduğunu gösteriyor.

Hayatta küsurat üç kişi, birisi Amerika ordusunun Maryland'deki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden edinmek üzere, kurşun yaralarını doğrulayan tıbbi raporlara sahip.

O akşam hastaların otama edilmiş bulunduğu iptidai Kabil hastanesindeki tıbbi personelle mütekellim CNN, ölenlerden 11'inin kurşunla vurulduğunu doğrulayan tıbbi belgelere ulaştı.

Araştırmada, "kesin olmamakla birlikte, bu kurumlardaki personelin tanıklığı, Pentagon'un ısrar etmiş bulunduğu denli 180'den müşterek tomar ferdin müşterek bombayla öldürülüp öldürülmediği dair hâlâ müşterek tomar şek uyandırıyor." ifadelerine toprak verildi.

İddialara yanıt CENTCOM Sözcüsü Urban, esenlik mensubunun yaralanmalarının hata değerlendirdiğini söyledi.

Wazir Ekber Khan Hastanesi'ndeki hastalardan kurşun çıkaran otacı ise ayrımlı yaralanmaları belirleme edebildiğini belirterek, "Afganistan'da geçirdiğim 15 salname otacı tecrübeme uyarınca bomba ve kurşun yaraları aşırı farklı." dedi.

ABD'li müfettişler 5 Şubat'ta, sormaca düşüncesince sadece Amerika ve koalisyon hükûmeti hükûmeti personelinden şehadet aldıklarını bildirme etti. Müfettişlerden birisi bulunan General Curtis, "Soruşturmamız esnasında Afganlarla karada mülakat fırsatımız olmadı." sanarak konuştu.

CNN'in eriştiği uzmanlar patlamaya faktör bulunduğu memul 20 kilogramlık müşterek aygıt düşüncesince bu ahiret yolculuğu oranının belkili olup olamayacağı dair düşünce ayrılığına düştü.

Bazı uzmanlar bunun belkili bulunduğunu düşünse de diğerleri, Abbey Gate çevresindeki duvarlardaki hasarın bombanın o denli çelimli olmayabileceğini gösterdiğini söyledi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Ülkeden boşaltma çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yaklaşan alanda dü ayrı patlama meydana gelmişti.

Saldırıları aşırı sayıda dünya ve Taliban kınamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden mevzuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek öç almaya kasem etmiş, "Saldırı DEAŞ/H yerine tanıdık kol çeşidinden yapılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Son haftalarda DEAŞ/H'nin Kabil'deki havalimanına hücum edeceğine bağlı duyum aldıklarını tamlayan Biden, bu yüzden de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a denli bitirmekte azimli olduklarını söylemişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler