USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı

Kalp damarları dar adına dünyaya mevrut 3 maaş Hamza Arslan, kalbinin 120 zaman durdurulduğu güzel operasyonla geçinme ikinci kere "merhaba" dedi.

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı
03-10-2021 11:19
İstanbul

Günümüz teknolojileri sebebiyle bir fazla fazla doğumsal anomali aşırı er dönemde, ayrıca ana karnında belirleme edilebiliyor. Ancak rastgele döl bire müşterek şansa erbap olamayabiliyor.

Onlardan birisi bulunan 3 maaş Hamza Arslan da dünyaya müşterek vakitler engelleme edilmezse ölümsek neticelere hastalık ihtimalî müşterek kalp anomalisiyle geldi.

Hamza bebeğin kısaca 45 günce olduğunda morarma şikayetleri ile başvurulan hastanede meydana getirilen tetkiklerinde kalp damarlarının elverişsiz bulunduğu anlaşıldı.

Bunun üstüne yaşamış bulunduğu Sakarya'dan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderme edilen döl düşüncesince giderek yarışma da başlamış oldu.

Hastanede Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Can Vuran ve kadrosu kabilinden cerrahi engelleme edilen bebek, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taliha Öner'in yürüttüğü derinlemesine otama döneminin böylecene geçinme tutundu.

Ameliyatın peşi sıra kısaca 50 devir süresince koyu bakımda otama edilen Hamza bebek, bu müddette kalp ve akciğerlerin vazifesini üstüne alan ECMO makinesine bağlandı.

Yoğun gayretlerle sürdürülen tedavinin böylecene sağlığına kavuşturulan Hamza bebeğin ailesi, bundan böyle çocuklarının yaşıtları kabilinden koşup, oynayacağı iyi günlerin hayalini kuruyor.

"Bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada yapılması güvenlidir"

Hamza bebeğin keyif özelliğine ilişkin, AA muhabirine bilim sağlayan Prof. Dr. Can Vuran, laflarına "Her döl kabilinden Hamza da bizim düşüncesince kıymetli müşterek döl zorla Aslan soyadı, arslan kabilinden de müşterek kalbi çıktı. Birçok problemle doğma olsa bile bunun yanı sıra cerrahi engelleme şansını müşterek iyi riske sokmuş bu zamanda bizlere başvurmuş bulunmasına karşın riskli müşterek otama sürecinden hem kalbi hem bünyesi arslan kabilinden ayakta kalmış şekilde çıktı. Taburcu aşamasındayız şu anda ve onu sıhhatine kavuşturarak ailesine verdiğimiz düşüncesince de aşırı mutluyuz." ifadeleriyle başladı.

Vuran, elverişsiz doğa doğumlarının literatürde kalp doğa rahatsızlıkları içinde yüzdelik 1 ila 3 yöresinde tanıdık müşterek boyut bulunduğunu fakat Hamza'nın ekleyerek koroner damarlarında da müşterek tünel yapmayı gerektirecek anormallikler bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vuran, bunun da nispeten bulunmaz bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada işlenmiş olması güvenlidir. Biz Hamza'yı hastaneye aldığımızda ahacık 42-43 günce civarındaydı ve fakat 45. gününde cerrahi engelleme ettik. Bu kalple ilgili müşterek kuvvet kaybı getiren müşterek şeydir ve cerrahi engelleme sonrası ne derece kalburüstü müşterek muamelat yapmış olursanız yapın ara sıra kalp bu ameliyattaki vaziyeti yeteri kadar tolare edemez ve kuvvet kaybından çevre da vücuda muktezi desteği veremez. Burada da uygulayım bilimi salim olsun. Teknoloji gündüz günden gelişiyor ve sayrılarevi olanakları da gelişiyor. Kalp ve akciğeri düşüncesince müşterek dayanak noktası makineyle müşterek intikal sağladık. Genelde bu çocuklarda bu dayanak noktası otomobil 2-3 günce müşterek proses içinde akıbet verir. Hamza'da kısaca ahacık 10 devir yöresinde bitmeme etmiş bulunmasına karşın bedeninde rastgele ayrıksı müşterek soruna defa açmaksızın kalburüstü müşterek otama olanağı bizlere verdi. Makineden ayırdıktan ahir süreçte de yavaş yavaş taburcu edecek imkana geldik."

Prof. Dr. Can Vuran, er teşhis ve tedavinin önemine değinerek, bundan böyle bugünlerde buna ulaşabilecek imkanların nispeten arttığını söyledi.

Ancak hastaların Kovid-19 korkusu hasebiyle hastanelere başvurmaktan çekinebildiğini, bu yüzden teşhis ve tedavide gecikmelerin yaşandığını dile getiren Vuran, "Hamza'da da müşterek rötar yaşandı. Çok şükür ki aşırı ağır müşterek neticesi yapılmaksızın mahlul oldu." dedi.

Vuran, Hamza bebeğin hayatına keyif müşterek fert adına bitmeme edebileceğini laflarına ekledi.

"ECMO'ya bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim"

Hamza bebeğin anası Rabia Arslan da mütekait müşterek mevlit yaşadığını ve yaşanmış bulunan kimi hastalıkların bununla ilgilendiren bulunduğunun söylendiğini fakat şikayetlerin geçmemesi üstüne kimi araştırmalar yapıldığını anlattı.

Arslan, şimdi sonraları bebeğinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun anlaşıldığını ve otama yapılmak az daha Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderme edildiğini belirterek, "Bu proses bizim düşüncesince aşırı kötüydü. Yani müşterek de şu virüs hasebiyle 2 taban benzeyen on paralık görmedik. Psikolojik adına aşırı yıprandık. Sadece ego değil halis muhlis eş aşırı yıprandık. Allah razı olsun hocalarımızdan. Benim düşüncesince önce koyu bakıma verdiğim vakitler aşırı mütekait beli zorla Allah'a şükür iyiyiz." diyerek konuştu.

Bebeğinin sağlığına ulaşması hasebiyle aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım fail Arslan, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Zaten aşırı ümitliydim. Sonra ECMO aletine bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim. Sonra dedim ki 'İyileşecek.' Allah'a inandım ,güvendim. 'Çok iyi şeyler olacak.' dedim oldu. Ondan sonraları teneffüs problemi vardı birazcık, onu da atlattık. Sonra ayrıksı müşterek makineye bağlıydı burnundan onu da atlattık Allah'ın izniyle. Şimdi de iyiyiz. Yani elbette ki arama edilecek. Böyle bitmeme edecek zorla gitgide aşırı iyi, dimdik müşterek döl olacak inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler