USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Yılmaz: Hocanın yakın zamanda radikal bir değişiklik yapmasını beklememek lazım

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz, 'Henüz 3 gündür beraberiz. Hocadan meydan süresince radikal bir değişiklik yapmasını bu derece yakın zamanda beklememek lazım. Ama ekip üstünde önemsiz dokunuşları olacaktır. Bunu siz de ayırt edeceksiniz' dedi.

Burak Yılmaz: Hocanın yakın zamanda radikal bir değişiklik yapmasını beklememek lazım
07-10-2021 18:03
A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz, "Henüz 3 gündür beraberiz. Hocadan meydan ortamında radikal bir değişiklik yapmasını bu derece yakın zamanda beklememek lazım. Ama kol hakkında ıvır zıvır dokunuşları olacaktır. Bunu siz de ayırt edeceksiniz" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7'nci maçında ferda Norveç ile karşılaşacak. Karşılaşma evveliyat planlı matbuat toplantısında Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Maçın öneminin bilincinde olduklarını anlatım fail Burak Yılmaz, "Kazanmamız müstelzim bir maç. Puan yitirilmesine tahammülümüz yok. Elemelere güzel başladık, çirkin bitmeme etti. Bunları bir kenara bırakalım. Yarın 3 puana, galibiyete mütemerkiz reşit bir ulusal kol var. Yeni bir hava, bir ortam, acemi bir öğretmen var. Bizler de namına sizler kabil yardımcı, korumak zorundayız. Tamamen yarına mütemerkiz olmuş, galibiyetten bambaşka bir fikri sıfır bir ulusal kol var. Çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı yaptık. Maç saatini bekliyoruz" diyerek konuştu.

"İLK ETAPTA YARINKİ MAÇI KAZANARAK 2'NCİ SIRAYA YÜKSELMEK İSTİYORUZ"

İlk evrede yarınki maçı kazanarak 2'nci sıraya kuvvetlenmek istediklerini anlatım fail Burak Yılmaz, "Arkadaşlarımız hem aşırı canlı bununla birlikte tecrübeliler. Üst düzet takımlarda oynayan isimler. Onların yardıma gereksinimi bulunduğunu düşünmüyorum. Futbolda ağabeylik statüsüne inanmıyorum. Sahada hepsi eşit. Ağabey, kaptan, büyük, ıvır zıvır ayırt etmiyor. Onlardan şimdi bir tomar kilometre yaptığım düşüncesince lazım konuşmalarımı yapıyorum. Benim de onlardan öğrendiğim aşırı bilinçlilik var. Ben yarınki karşılaşma düşüncesince konuşmanın gerekseme bulunduğunu düşünmüyorum. Çünkü gelişigüzel bilinçlilik ortada. Şimdilik kazanıp 2'nci kazanmak istiyorum. Her bilinçlilik yolunda. Gerekli konuşmaları yaptık" ifadelerini kullandı.

"STEFAN KUNTZ'UN RADİKAL BİR DEĞİŞİKLİK YAPMASINI BU KADAR KISA SÜREDE BEKLEMEMEK LAZIM"

Teknik yönetmen Stefan Kuntz ile ilgilendiren de mütekellim Burak Yılmaz, "Hocamız acemi geldi. Henüz 3 gündür beraberiz. Saha ortamında radikal bir değişiklik yapmasını bu derece yakın zamanda beklememek lazım. Ama kol hakkında ıvır zıvır dokunuşları olacaktır. Bunu siz de ayırt edeceksiniz. Uzun mütemadi sözleşme, idealleri şekilde buraya geldi. Ona dayanaklık etmek olup, devir saymak gerekiyor. Kısa sürede radikal bir değişiklik beklemeden. Maç böylelikle lazım etkiyi yaratacaktır. 6 maaş sürece gelince, tığ de bilmiyoruz. Geçmişi çözümleme ettik. Şu halde 6 maaş süreci konuşmanın bizlere bir yararı olmayacak. Hep bu arada yarına mütemerkiz olalım. 6 maaş süreci şimdi sonraları konuşuruz" diyerek konuştu.

"HER HATADAN DERS ÇIKARTIP, OLUMLU OLANDAN DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR"

Şimdilik geçmişteki 6 kocaoğlan konuşmanın akilane devir olmadığını anlatım fail Burak Yılmaz, şöyleki konuştu: "Geçmişi bahsetmek şu anda istemiyorum. Konuşacak aşırı bilinçlilik var. Burada mesuliyeti gelişigüzel devir tepedekiler alır. Olan hocalara olur. Burada hoppadak hocaya yükleyemeyeceğimiz şeyler var. Oyunlar şekilde üstümüze almamız müstelzim şeyler var. Her hatadan öğüt çıkartıp, müspet olandan bitmeme etmemiz gerekiyor. 6 maaş süreci yahut geçmişi konuşmanın akilane olmadığını düşünmüyorum. Tamamen yarını konuşalım. İstediğiniz devir bunu konuşuruz. Hazırım fakat bunun akilane devir bulunduğunu düşünmüyorum."

"TAKIM ÜZERİNDE BİR BASKI YOK"

Takımın hakkında bası olmadığını da kail görmüş geçirmiş golcü, "Takım hakkında bir bası yok. Ama bana gereğince futbolcuların hakkında bası olmalı. Baskı futbolcuyu ayakta, canlı markajcı en iri unsurdur. Arkadaşlarımız rahat. Stresten ırak kalmaya çalışıyoruz. Biraz internetten ırak kalmaya çalışıyoruz. Hoca da bunu sağlamaya çalışıyor. Baskıyı dair almaya çalışıyor. Takım hakkında bir bası yok. Diri ve ayakta durmamız düşüncesince bası olmalı" dedi.

"BU SEVİYELERDE EKSİKLİĞİN HİSSEDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Norveç'teki ehemmiyetli eksiklerin ferda sahaya kesinlikle yansıyacağı sorulan Burak Yılmaz, laflarını şöyleki noktaladı:

"Böyle maçlarda eksiklerin hissedileceğini düşünmüyorum. Hepimiz memleketimiz düşüncesince oynuyoruz. Karşı tarafta eksiklerin adına oynayacaklar da ülkesi düşüncesince oynadığını hissedip ona gereğince başarım verecektir. İlk maçta da mükemmel kadrolardı. Orada da güzel bir oyunla güzel bir adet elde ettik. İlk maçın da yarınki pik bir garantisi olmayacak. Bu seviyelerde eksikliğin hissedileceğini düşünmüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler