USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi: Trabzonspor maçının pazar günü oynanmasını çok isterdik'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, zaman gene beri yaşanmış olan sakatlıkların performanslarını aksi etkilediğini söyledi. Çebi, 'MHK başkanı ve yönetimi değişti, bu iş düzelmiyor. MHK başkanını görevden almak, 'Kuşa bak' eyitmek oluyor' derken, Galatasaray Baş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi: Trabzonspor maçının pazar günü oynanmasını çok isterdik'
03-11-2021 09:48
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, ahit başından bu yana yaşanmış bulunan sakatlıkların performanslarını negatif etkilediğini söyledi. Çebi, "MHK başkanı ve yönetimi değişti, bu iş düzelmiyor. MHK başkanını görevden almak, 'Kuşa bak' buyurmak oluyor" derken, Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in Beşiktaş ile ilişik meydana getirdiği açıklamalara da tepkime gösterdi. 

Kulübün YouTube kanalında açıklamalarda mevcut Ahmet Nur Çebi, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında 6 Kasım Cumartesi günü Vodafone Park'ta şef Trabzonspor ile yapacakları maçın 1 gün geç oynatılabileceğini tabir etti. Portekiz'den derinliğine birlikte yolculuğun peşi sıra Türkiye'ye döneceklerini dile getiren Çebi, "Bu maçtan sonraları ligin önderi ve çelimli birlikte ekip bulunan Trabzonspor ile karşılaşacağız. Trabzonspor maçının pazar günü oynanmasını çok isterdik. Perşembe gecesi İstanbul'a mevrut olacağız. Cuma günü evinde dinlenen oyuncuyu az hâlâ el değmemiş antrenmanla pik çıkaracağız. Federasyon bunlara uyanıklık etse çok hâlâ dobra olacaktı. Anladığım kadarıyla yayımcı kuruluşun bu mevzuda ısrarları var. Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray'ın maçları var. Pazartesi ulusal aralık dolayısıyla maç yok. Anlıyoruz fakat birlikte kerelik da olsa Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yayımcı kuruma edisyon yaparak pazar günü birlikte maçı ahit 13.00'te, birisini 16.00'da, birisini de 19.00'da oynatabilirdi. Maalesef bu mevzularda söylediğim dedikçilerin dediklerini yaptığımızda dokuncalı biz oluyoruz" halinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi, ahit başından buyana nice futbolcusunun ilçe yaşadığını aktararak, "Sakatlıklar ahit başından buyana yakamızı bırakmadı. Sakatlıklar, ligi bulunduğu kabil Şampiyonlar Ligi'ni de aksi yönde etkiledi. Yine yıldızı düşük birlikte dönemdeyiz. Batshuayi, Pjanic, Vida ve Rosier kabil kaliteli, takıma ulama verebilecek, taraftarlarımızın menfez bebeği futbolculardan uzakta birlikte maç yapacağız" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLAR BİZE GÜVENSİNLER, GEREKEN YERDE GEREKENLERİ SÖYLÜYORUM"

"Hakem kararları bizi ve taraftarlarımızı üzüyor" diyen Çebi, yargıcı kararlarına erinç seslerini yükseltmedikleri düşüncesince eleştirildiklerini belirterek, taraftarlarından namına güvenmelerini arzuladı ve şöyleki bitmeme etti: "Sosyal medyada taraftarlarımız 'Başkan çıksana, elini masaya vursana' kabil söylemlerle yaşadıkları acılara tepkime gösteriyorlar. Taraftarlarımız banko bilsinler ki ego müstelzim yerlerde, müstelzim şekilde, müstelzim tepkiyi gösteriyorum. Bunların halkoyu uğrunda konuşulması lakırtı kalabalığından apayrı birlikte nesne değil. İlgili kişilerle gerektiği halde savaş ediyorsanız birlikte nebze faydası var. Kamuoyu uğrunda bahsetmek kişilerin gazını almaktan apayrı birlikte nesne değil. Benim düşüncesince taraftarlarımızı bahtiyar etmenin hiç birlikte yolu var, o da kupalar getirmek. Taraftarlarımıza sesleniyorum; 'Elini masaya vur, çıkı konuşun' lafını bundan hakeza lütfen söylemeyin. Ben bunları olağandan müstelzim yerlerde yapıyorum. Geçen yıl de buna benzeri söylemler oldu. Yine mücadelemizi verdik. Tabii ki mezalim var. Bu haksızlıklara tepkime gösterilecek. Bunun kararında Beşiktaş'a faydasının olması lazım. Ben nite 'Şampiyon olacağız' dedim olduk, nite 'Transferleri yapacağız' dedik yaptık. Taraftarlarımı bana güvendi. Yine güvenmelerini isterim fakat bana güvenmemelerini sağlamaya etkin birlikte aykırılık var. Lütfen onlara takılmasınlar. Beşiktaş'ın menfaati, başkanlarına bulunan güvenlerini ısrarla sürdürmelerinden geçiyor. Bana güvensinler, müstelzim yerde gerekenleri söylüyorum."

"CÜNEYT ÇAKIR, YANINDAKİ YARDIMCI HOCAYI ÇAĞIRIYOR. KOCA HOCA NE SEYRETTİĞİNİ ANLAMIYOR"

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, Türkiye'de Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin uygulanmasını da eleştirdi. Mehmet Topal'ın attığı golün silme edilmesini eleştiren Çebi, "Cüneyt Çakır çok iri hoca, eksiksiz evet hoca. Yepyeni birlikte sarıklı VAR'a çağırıyor. VAR protokolünde birlikte ilçe var. VAR'daki hakemin belirgin birlikte hatayı görüp çağırması lazım. Çok enteresan birlikte şey, ne denli belirgin bulunduğu tartışılır. Cüneyt Çakır, tarafındaki araştırma görevlisi hocayı çağırıyor. Koca sarıklı ne

seyrettiğini anlamıyor. Demek ki birlikte nesne açık değil. O devir VAR hakeminin çağırmaması gerekiyor. Koskoca Cüneyt Çakır'sın. VAR'daki yargıcı seni çağırıyor.

"BİNA EĞRİYSE ÜZERİNE KOYACAĞINIZ HER ŞEY DE EĞRİ OLACAKTIR"

VAR'a karşın yanlışlar bitmeme ediyorsa bunun manası sorumluluk olmaktan çıkar. VAR'daki yargıcı Başakşehir maçında da bunları yaptı. VAR'a karşın yanlışlar bitmeme ediyorsa o devir VAR'ın birlikte hükmü kalmamıştır. O devir burada apayrı şeyler araştırmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Çebi, Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) yaşanmış bulunan dümen değişimini değerlendirerek, laflarını şöyleki sürdürdü: "Hakem sorunları ayyuka çıktığında MHK başkanının kellesi kopuyor. MHK istifa ediyor veya görevden alınıyor. Defalarca MHK başkanı ve yönetimi değişti, bu iş düzelmiyor. MHK başkanını görevden almak, 'Kuşa bak' buyurmak oluyor. Bırakın bu kuşa bak işini. İşi halletmek istiyorsanız, probleminin MHK veya TFF yönetimi olmadığını kabullenmeniz lazım. Döneceksiniz hakemlere. İşin başındaki dava hakemlerdir. Bina eğriyse hesabına koyacağınız değme nesne de mukavves olacaktır. Eskiler görevlerini anca yahut hakeza yaptılar, sona erdi kardeşim vedalaşın bundan hakeza gailesiz ihvan gelsin. Yapacaksa hatayı çoluk çocuk yapsın. Ödeyeceksek birlikte kefaret geleceğimiz düşüncesince ödeyelim. Geçmişi bırakmayan hakemler yapısı bana uyarınca Beşiktaş'a, Fenerbahçe başkanına uyarınca Fenerbahçe'ye, Galatasaray başkanına uyarınca Galatasaray'a dokunca veriyor. 'Kuşa bak' deyip, MHK başkanlarını değiştirip uğur boncuğu şeyi geçiştiremeyiz. Yepyeni birlikte çatışma kuracağız. Sistemi değiştireceğiz. Yeni manzume ve toy hakemlerle toy birlikte dünyaya yelkenli açacağız. Bu işin apayrı kurtuluşu kalmadı. Bu da birlikte atılganlık işidir. Elini masaya darp işi odur. Bağıra bağıra konuşmayla birlikte şeyler olmuyor."

"GALATASARAY YÖNETİCİSİ AYIP ETMİŞ, kusurlu KONUŞMUŞ"

Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın derbide DOĞRU birlikte yengi aldığını dediğini hatırlatarak, "Bizim ve Galatasaray'ın attığı gol birbirine çok benziyor. Biz 'Galatasaray'ınki gol değil.' demedik, 'Bizimki gol.' dedik. Dolayısıyla Galatasaray'ın golünü gösterdik ve 'Bu golse bu da gol.' dedik. Biz Galatasaray'ın golüne 'Gol değil.' demişiz kabil birlikte idrak yaratıldı. O devir kişi golümün gol olmadığını söylüyorum. Bu idrak yanlış, bunu düzeltelim. Galatasaray maçından sonraları yöneticileri centilmence izahat yaptı, hakkımızla maçı aldığımıza dair. Sonra çıkmak biricik yöneticisi, 'O yöneticimiz anca anlattı fakat esasen tığ anca söylemedik, anca değil böyle. Galatasaray maçı nahak yere kaybetti.' diyor. O dost kusur konuşmuş. İkisinden birisi kusur konuşuyor. Başkanlarına düşer hangisinin akıllıcasına dediğini belirleme etmek. Bazı kişilerin kulüplere girerek mesleksel PR yapmalarını çok abesle karşılıyorum. O dost da otursun oturmuş bulunduğu yerde mesleğini yürütme etsin. Kulübüne bilmiş bulunduğu yerlerde iane etsin. Futboldan bilmeden konuşana kadar, gitsin kulübünün türel sorunlarıyla ilgilensin. Ayıp etmiş, kusur yapmış. Arkadaşını önemsiz düşürmüş, başkanını çetince halde bırakmış" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler