USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki muhacir krizi bitmeme ediyor

Belarus yanındaki sınır boyunda, aralarında bebek ve bayanların bulunmuş olduğu yüzlerce yabanlık gruba iane kuruluşlarınca kayıt ve meşrubat katkısı başladı.

Belarus-Polonya sınırındaki muhacir krizi bitmeme ediyor
10-11-2021 16:53
Minsk

Belarus-Polonya sınırında Avrupa'ya muhaceret arayışıyla Belarus'tan Polonya'ya geçmeye etkin gruplar bekleyişlerine bitmeme ediyor.

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır noktasında çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a mevrut Avrupa’ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden Polonya'ya geçmeye etkin insanların bekleyişi üçüncü gününe girdi.

AB, Belarus'a gidecek göçmenleri pınar devletlerde kapatmak istiyorPutin ve Lukaşenko Belarus sınırlarındaki göçmenlerin halini görüştüRusya, Avrupa'yı Belarus-Polonya sınırında yakın insanca krize umursamaz kalmakla suçladıRus harp uçakları Belarus iklim branşında karakol uçuşu gerçekleştirdi

Soğuk iklim koşullarına karşın sınır uzunlukta çadırlarda geceyi nâkil bu insanların rastgele sabık çağ gıda, su, keyif ve hıfzıssıhha gereksinimleri da arttı.

Yiyecek ve meşrubat katkısı yapılıyor

Ellerindeki besin ve su stokları mütenakıs bu kimselere ilkin Kızılhaç iktisap etmek benzeri kimi iane kuruluşları araç ve meşrubat katkısı hazırlamaya başladı. Grodno site yönetimi alana su tankerleri gönderdi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun oradaki insanların mağduriyetine cevap "Belarus halkının yardımsever" bulunduğunu söylemesi üstüne toplumda maruf kimi kimseler alana kışlık elbise, battaniye, hıfzıssıhha malzemeleri kabil esas ihtiyaçlara müteveccih kampanyalar başlattı.

Çocuk ve bayanlardan oluşan, Belarus makamlarına mucibince rakamları 2 bini bulan bu eşhas arasından şişman birlikte grubun akşam ½ si Polonya haddini geçmiş yer aldığı belirtilirken, bunlardan bazılarının Polonyalı düzenlilik güçlerince Belarus bölümüne art gönderildiği, diğerlerinin ise arandığı tabir edildi.

Polonya düzenlilik önlemlerini artırdı

Daha sonraları Polonya Savunma Bakanlığınca bu insanların gözaltına alındığı bildirildi. Bu hadiseler üstüne Polonyalı yetkililer sınır uzunlukta düzenlilik güçlerinin sayısını 15 bine çıkardığını duyurdu.

Belarus Devlet Sınır Komitesi, sınırdan geçmeye çalışanlardan bazılarının Polonyalı düzenlilik güçlerince yaralandığını ve Belarus'un yaralılara tıbbi iane sağladığını bildirdi.

Komiteden meydana getirilen açıklamada, Polonya düzenlilik güçlerinin sınırdaki gruplara dirlik tabanca kullandığı ve kafalarının üstünden acı açmış yer aldığı belirtildi.

Aralarında avrat ve evlatların da bulunmuş yer aldığı 2 binden çok bireyin üç gündür düşüt sıcaklıklarda yerde yatıp uyuduğuna nazarıitibar çekilen açıklamada, bu insanların gıda, su ve ilaca eksikli halde yer aldığı tabir edildi.

Belarus, sınırda gerilimin tırmandığını duyurdu

Belarus Devlet Sınır Komitesinin açıklamasında, "Şu anda Belarus-Polonya sınırında gerginlik tırmanıyor." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı da dü TU-22M3 bombalama uçağının Belarus iklim branşında karakol uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Belarus Savunma Bakanlığı da Rusya ve Belarus'a ilgili harp uçaklarının çağ eş birlikte karakol pervaz gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rusya ve Belarus'a ilgili uçaklar artık sınırda derneşik birlikte halde eş uçuşlar gerçekleştirecek. Bunlar, hem havada bununla birlikte karada ortaya çıkan bir hale ehliyetli halde cevap vermeye müteveccih önlemlerdir." açıklamasında bulundu.

Belarus basını Batı’yı suçluyor

Belarus-Polonya sınırında yaşananlar Belarus basını ve kamuoyunda da arazi aldı.

Segodnya Belarus gazetesi, "Bombalandılar, tanklarla vuruldular. Şimdi gine hedefteler" başlığı ile verdiği haberde, "Göçmenler cehennemden kaçmaya çalıştılar ancak çıkarlarını cellatların elinde buldular. Polonya ordusu, polisi, sınır görevlileri kime dirlik mücadele etmek düşüncesince toplandı? AB sınırında dikenli lif duvarlar kime dirlik yapıldı? Şimdi Belarus-Polonya sınırında 3 bin muhacir var. Bunlar Irak, Afganistan, Suriye vatandaşları. Bunların ½ si az daha avrat ve çocuk. Durum sonuç aşama huzursuz ve az daha felaket." ifadelerine arazi verildi.

Brest Gazetesi ise Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun AB'de göçmenlerin Avrupa'ya geçişini örgütlü fail birlikte mafya oluşumunu açıklamasını manşetine çekti.

Televizyon kanalları da Lukaşenko'nun Polonya'yı ve Batı'yı suçlayıcı ifadeleriyle mevzuya açık arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler