USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, "İki sene aradan sonraları en kalabalık Ramazan Bayramı olacak. Bu fasıl bizim düşüncesince esas manada birlikte neşe olacak." dedi.

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü
24-04-2022 12:04
Antalya

Her sene milyonlarca turiste ev sahipliği önleyen ve Ramazan Bayramı düşüncesince rezervasyonların yüzdelik 80'in ilişkin çıkmış olduğu Antalya'da, akıbet dü senenin en neşeli sefa tatili yaşanacak.

Denizi, kumu, güneşi, zamanı ve katıksız güzellikleri, antika kentleri, mıhlı ve emin turizm hizmetiyle öne çıkan turizm kenti Antalya, sezona çapkın başladı.

Farklı ülkelerden turiste ev sahipliği meydana getirilen kentte, Ramazan Bayramı tatili hasebiyle iç pazardan rezervasyonlar arttı. Bazı otellerin rezervasyonları yüzdelik 100 doldu.

Eğlenceden taam içmece sektörüne derece bütün hazırlıkların titizce yapıldığı Antalya'da acemi kimse koronavirüs hasebiyle dü sene aradan sonraları en neşeli sefa tatili olacak. Bazı tatilciler otelleri yeğleme ederken birileri da otellerin "Maldiv Evleri" konseptli havuzların içerisine kurulan villalarda tatil yapacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinin 2020'de müstevli hasebiyle otellerin kapalı, sabık sene de üç haftalık kusursuz kapanmaya balya geldiğini hatırlatarak, bu sene dip müşterek devre olacağını söyledi.

Salgının hafiflemesine karşın araştırmaları kalın düzen tuttuklarını tabir fail Kavaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu devirde bundan böyle kapanma bahis konusu olmayacağından bayramı her daim bu arada tebrik kartı şansımız olacak. İki sene aradan sonraları en neşeli Ramazan Bayramı olacak. Bu devre bizim düşüncesince asıl manada müşterek sefa geliyor. Rusya-Ukrayna mücadelesi hasebiyle açılışlarını öteleyen oteller olmuştu. Otellerin tamamına yakını Ramazan Bayramı'yla beraberce açılıyor. Dolayısıyla otellerde yüzdelik 80'in üstünde doluluk sağlanacak. Bu devre düşüncesince baş döndürücü şişman müşterek doluluk oranı."

Araçlarıyla kente doğacak misafirlerin tetik olmalarını talip Kavaloğlu, bu zamanda bazısı otellerde rezervasyonların akıbet dakikaya kalabildiğini dile getirdi.

Kavaloğlu, misafirlerin açıkta kalmamaları düşüncesince ellerini acele tutmaları icap ettiğini vurgulayarak, "Misafirlerimiz bayramda denize girebilir, canlılık programlarına katılabilir. Eğlence ve araç meşrubat programlarımızı baş döndürücü dobra düzenledik. Bu manada Türk misafirlerimizi baş döndürücü bahtiyar edeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

"Tatilcilerin sefa düşüncesince dip talebi var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da akıbet yılların en neşeli bayramı olacağını belirterek, başta sanatçıların dinleti vereceği otellerin henüz dip dikkat gördüğünü söyledi.

Tüm tesislerde çabukluk yaşandığına dikkati çekici Atmaca, "Çok dobra müşterek Ramazan Bayramı olacak. Tatilcilerin sefa düşüncesince dip talebi var." ifadesini kullandı.

"Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu mahmul kırcı müşterek sefa olacak"

Granada Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Üçdan ise Belek Turizm Merkezinde birisi 15 bin metrekare 21 havuzla işlev verdiklerini hatırlatarak, otellerinin misafirle mahmul bulunduğunu anlattı.

Üçdan, Ramazan Bayramı'nda otellerin mahmul olacağını belirterek, "1 Nisan bakımından derinti gruplarını almıyoruz. Ramazan Bayramı'nda yüzdelik 100 mahmul olduğumuzdan rezervasyonların yenisini alamıyoruz. Hatta Kurban Bayramı düşüncesince şimdiden doluyuz. Alanya'daki otellerimiz de açık. Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu mahmul kırcı müşterek sefa olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor"

Turizmde "her nesne dahil" sisteminin geliştiricisi yerine aşina turizmci Cem Kınay ise müstevli sonrası evren genelinde tatile dip müşterek istem olduğunu, bire müşterek yoğunluğun Türkiye'de de yaşandığını anlattı.

Bayramda gereksiz arazi kalmayacağını vurgulayan Kınay, "Açık bulunan otellerin bütün dolar. Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor. Şölen havasında müşterek sefa olacak. Bayram, müstevli öncesine devir yerine kutlanacak." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler