USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bakan Koca'dan uluslararası dayanışma mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer esenlik bakanlarının katılmış olduğu toplantıda, Türkiye'nin Covid-19 sürecinde çelimli enformatik ast yapısıyla baş döndürücü aceleci gelişim aldığını anlatarak,

Bakan Koca'dan uluslararası dayanışma mesajı
17-11-2021 15:59
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer keyif bakanlarının katılmış bulunduğu toplantıda, Türkiye'nin Covid-19 sürecinde çelimli enformatik ast yapısıyla aşırı aceleci hareket aldığını anlatarak, “Bilmenizi istiyorum ki bu millet, geliştirdiği rastgele uğurlu hizmeti topu topu evren ile paylaşmaya rastgele devir hazırdır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu gezim bölgesinde ortak otelde planlı 7'nci Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı'na (HIMSS Eurasia) katıldı. Konferans ve fuara Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer keyif bakanları ve icra vekili yardımcıları, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, HIMSS Başkan Yardımcısı Bruce Steinberg, HIMSS Başkanı ve CEO'su Hal Wolf ve tababet dünyasından aşırı sayıda paydaşlık oldu.

SAĞLIK EN TEMEL ÖNCELİK

Covid-19 salgınının, insanoğlu sağlığının topu topu devletler düşüncesince en asliye evleviyet bulunduğunu ortak makam elan gösterdiğini tamlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Özellikle keyif bilişimi ve teknolojilerinin, salgınla mücadelede ne denli sansasyonel ve değişmeyen almada, tedbirleri pratikte en asliye araçlarından bir tanesi bulunduğunu da deneme ettik. Türkiye'nin Covid-19 salgınıyla mücadelesinde sayısal keyif ast yapımızın toplumumuza sağlamış bulunduğu yararları en çelimli halde hissettik" dedi.

TÜRKİYE ÇOK HIZLI AKSİYON ALDI

Türkiye'nin, bu süreçte nice kaslı ülkede yaşanmış bulunan görev kapasitesinin yetersizliği, tıbbi hazırlık zincirinin kopması, operasyonel zafiyetler kabil olumsuzluklarla tek karşılaşmadığını tamlayan Bakan Koca, “Çok aceleci hareket alarak fiziki kapasitemizi, döşek sayımızı, koyu bakım döşek sayımızı endamsız ortak müddette artırdık. 2 acemi acele boyut hastanesini aşırı endamsız ortak müddette devreye aldık" sanarak konuştu.

TÜM SÜREÇLER DİJİTAL ORTAMDA

11 Mart 2020 tarihindeki önce hadise kaydından itibaren topu topu süreçleri sayısal ortamda yürüterek faziletkâr görev kalitesiyle servis verebildiklerini tamlayan Bakan Koca, “Sağlık bilişimi ve dijitalleşmesi alegori geldiğimiz noktada, dünyaya sağlam yapılanma edecek, topu topu görev süreçleri birbirine bütünleşmiş ve hem vatandaşımızın hem keyif personelimizin hizmetine sunduğumuz aşırı sayıda uygulamaya sahibiz" dedi.

SEVİYE 7'DE AVRUPA VE TÜRKİYE

Dijital sayrılarevi açısından HIMSS mükemmellik seviyesi bulunan Seviye 7'ye erişmiş sayrılarevi sayısının topu topu Avrupa'da bütün 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı denli Seviye 7 sayrılarevi sayısının 5 bulunduğunu özetleyen Bakan Koca, “Türkiye dışında topu topu Avrupa'da 5 hastanenin Seviye 7'ye cemaat bulunduğunu görmekteyiz. Ülkemizde ise acemi validasyon süreçlerini dört başı mamur alegori getirerek Seviye 7'ye vasıl Tire Devlet Hastanesi, Yozgat kent Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Isparta kent Hastanesi ile bütün 5 hastanemiz bulunmaktadır" dedi.

TÜM DÜNYAYLA PAYLAŞIMA HAZIRIZ MESAJI

Seviye 6 pozisyonuna mevrut sayrılarevi sayısının ise 66'ya ulaştığını açıklanan Koca, “Diğer yandan dudak ve diş sağlığı merkezlerinin dijitalleşme süreçlerinde, vatanımızda aşırı endamsız ortak müddette 14 dudak ve diş sağlığı merkezimiz Seviye 6, dü merkezimiz ise düzey 7 şekilde tescillenmiştir. Salgında başta çelimli enformatik ast yapımızın sağlamış bulunduğu avantajları arkadaş ülkelerle paylaşmaya müheyya olduğumuzu, keyif dalında uluslararası dayanışmaya rastgele devir bulunduğu kabil bugün ve gelecekte de çelimli yardım sağlayacağımızı ortak makam elan vurgulamak isterim. Bilmenizi istiyorum ki bu millet, geliştirdiği rastgele uğurlu hizmeti topu topu evren ile paylaşmaya rastgele devir hazırdır" sanarak konuştu.

E-NABIZ'DA 55 MİLYONU AŞKIN KULLANICI

HIMSS Eurasia'nın açma konuşmasını fail Sağlık Bakan Yardımcısı ve Konferans Başkanı Dr. Şuayip Birinci, Türkiye'de 55 milyondan ortak tomar kullanıcıyla e-nabız marifetiyle topu topu hastaneleri birbiriyle konuşur bir vaziyete getirdiklerini söyledi. Bu sayede pandemiyle aşırı elan çelimli savaş edilmesini sağlayıcı sayısal uygulamaların aşırı endamsız müddette hizmete alındığını özetleyen Dr. Birinci, “Dijital pandemi dümen sistemimizin en ehemmiyetli parçası bulunan Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması az elan topu topu toplumumuzun kullandığı ve kendini güvende hissettiği ortak infaz durumunu aldı" ifadelerini kullandı.

NÜFUSUN YÜZDE 97'Sİ HES KODU ALDI

Bugüne denli nüfusun yüzdelik 97'sinin HES kodu aldığını ve 10 milyonun üstünde HES kodu sorgulaması yapılarak emniyetli içtimai yaşamın okunabilen devamının sağlandığını özetleyen Dr. Birinci, şu halde bitmeme etti:

“23 milyondan ortak tomar riziko uyarısı verici sistemle seyahat, görüşme ve şişko bölgelerde gayrı insanlarla temasın önüne geçilmiştir. Pandeminin arama dibine alınmasında en ehemmiyetli aksiyonumuz bulunan filyasyon uygulamasında, sahadaki çalışanların en ehemmiyetli ara bulucu Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi hareketli uygulaması (FİTAS) ile ekiplerimiz 9 milyon kilometre tarz büküm etmiş ve dünyanın etrafını adeta 228 tarz dolaşmış, Covid artı ve temaslı yurttaşlarımıza iflah olmuşlardır. 14 Ocak 2021 tarihinde başladığımız Türkiye'nin aşılama programında 120 milyon aşılama uygulandı."

KONUK BAKANLAR DA KONUŞTU

Filistin Sağlık Bakanı Mai Salem Akaila, sağlığı dijitalleştirmenin ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, Filistin'in Türkiye ile eskilere yaslanan ilişkileri bulunduğunu hatırlattı. Türk doktorların Filistinlileri iyileştirmeye bitmeme ettiğini özetleyen Akaila, "1970'ten buyana Türkiye ile keyif bölgesinden teşrikimesai yapıyoruz. Bugün de ehemmiyetli ortak konferansa katıldığım düşüncesince mutluyum" dedi.

Bosna- Hersek Sivil İşler Bakanı Ankica Gudeljevic de dü abuhava arasındaki ilişkilerin önemine ayraç ederek, Türkiye'nin başarısının her insana yararlı olacağını anlattı. Kırgızistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev ise salgında her insanın ehemmiyetli ortak imtihan verdiğini belirterek, Türkiye'nin keyif dalında eriştiği dijitalleşmedeki akıbet noktaları Kırgızistan'la da paylaşarak topu topu dünyaya da 'Bütün başarılarımızı kimseyi geride bırakmadan her insana sunabileceğimizin göstergesidir' mesajını verdiğini açıkladı.

Namibya Sağlık Bakanı Shangula Kalumbi, keyif hizmetlerinin önemine ayraç ederek, "Salgın topu topu dünyayı etkiledi. 225 milyonu değil, 5,8 bilyon kişiyi etkiledi. Dünya aşırı dobra dayanım gösterdi" dedi.

Tacikistan Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda ise salgından devletlerin ağır dokunca gördüğünü dile getirerek, Tacikistan Cumhuriyeti'nin müstevli sürecinde yurttaşı elan emeksiz otama kılmak düşüncesince efor gösterdiğini aktardı.

'İKİ VİRÜSLE MÜCADELE ETTİK'

Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Elsevar Aghayev da Türk dünyasının Türkiye'de buluştuğunu belirterek, "Türkiye'de meydana getirilen tıbbi ekipmanlar önemli. PCR testlerinin yanında aşıların ülkemize ulaştırılması Türkiye'nin yardımıyla olmuştur" dedi. 2020 senesinde dü virüsle savaş ettiklerini tamlayan Aghayev, “Lokal virüsü yendik, küresel virüs Covid-19 salgınını da inşallah yeneceğiz" dedi.

BEŞ BİLİM İNSANINA TEŞVİK ÖDÜLÜ

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) 2021 Teşvik Ödülleri 5 bilgelik insanına verildi. mükafat düzlük bilgelik kullanmakta olanları Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tuğba Şişmanlar Eyüpoğlu, Bilkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tolga Çukur, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nden Doç. Dr. Işıl Gazioğlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Dr. Ahmet Acar'a ödülleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çeşidinden ikram edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler