USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bakan Koca: Ülkemizde Omicron varyantına rastlanmamıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Şu anne derece vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır. Bununla baş başa dünyada varyantın belirleme edilmesini peşinden vatanımızda çabucak hazırlık gücenmiş ve belirlenen ülkelerden aracısız yada temaslı yolcuların ülkemize antre y

Bakan Koca: Ülkemizde Omicron varyantına rastlanmamıştır
01-12-2021 21:53
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır. Bununla baş başa dünyada varyantın belirleme edilmesini peşinden devletimizde çabucak hazırlık münfail ve belirlenen ülkelerden aracısız veya temaslı yolcuların ülkemize antre yapması eğreti yerine durdurulmuştur" dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, videoteyp konuşma yöntemiyle toplandı. Toplantı sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılmış izah yaptı. Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, telkih programı, salgının seyri ve Turkovac gündemi ile nezdinde araya geldiğini belirtti. Koca, "Bilim Kurulumuz, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz ve izleme merkezimizin inceden inceye kovuşturma etmiş olduğu konulardan birisi dünkü varyantlar ve bunların salgının seyrine etkileridir. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ölçüm edilmesi müstelzim nezdinde tarama ast yapısı ile dünkü varyantı belirleme ederek halkoyu ile paylaşması akıbet aşama değerlidir. Yeni varyantın, virüsün çabucak nezdinde tomar jen branşında mutasyona uğramış olduğu anlaşılmıştır. Ön bilgilere layıkıyla Omicron varyantı elan aceleci bulaşmaktadır. Ancak elan aşırı hastalanmış edici nitelikte bulunduğunu yayınlayan nezdinde belirgi yoktur. Mutasyonlar RNA virüsleri düşüncesince muhtemel nezdinde boyut olmakla baş başa virüsün güç kazanması de namevcut olması da mutasyonlar ile gerçekleşmektedir. umut ediyoruz ki bu değişinim virüsün nezdinde elan arka dönmemek neredeyse kaybolacağının işaretidir" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZDE OMİCRON VARYANTINA RASTLANMAMIŞTIR'

Koca, Omicron varyantı hasebiyle tavsiye laboratuvarlarında jen sekanslama çalışmalarının artırıldığına nazarıitibar çekerek şunları kaydetti:

"17 semt laboratuvarımızda elde edilmiş veriler, Ankara tarz tavsiye laboratuvarımızda jen sekanslama yöntemi ile çözümleme edilmektedir. Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır. Bununla baş başa dünyada varyantın belirleme edilmesini peşinden devletimizde çabucak hazırlık münfail ve belirlenen ülkelerden aracısız veya temaslı yolcuların ülkemize antre yapması eğreti yerine durdurulmuştur. Şu an düşüncesince dünkü tedbirler alınmasını müstelzim nezdinde boyut yoktur. Süreç hassasiyetle izlenmektedir. Yeni varyanta gönül rahatlığı aşıların etkililiği ile ait de yorum yapılmıştır. Ülkemizde, aşıların katışık yerine kullanıldığı da dikkate alındığında, ehemmiyetli birtakımı avantajlarımız vardır. Literatürdeki dünkü icraat ve bakanlığımızın toplamış olduğu esas avlu verileri katışık telkih kullanımının korumada yarar sağladığını ortaya koymaktadır. Mevcut aşıların sürelerine uyma edilerek kullanılması dünkü varyanta gönül rahatlığı da sansasyonel olabilecektir. Mevcut boyut değerlendirildiğinde aşıların tesirini kısıtlayan nezdinde boyut öne çıkmamaktadır. Vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması akıbet aşama önemlidir."

'YIL BİTMEDEN YERLİ AŞIMIZIN KULLANIMA GİRECEĞİNİ MÜJDELEMEK İSTERİM'

Bakan Koca, başkaca Omicron varyantının adsız sansız yönlerine gönül rahatlığı ise halen en çelimli tedbirlerin aralık ve peçe kullanması bulunduğunu belirterek, "Kış mevsimi ile baş başa bağlı ortamlarda geçirilen müddet artmıştır. Sağlığımız düşüncesince mecburi olmadıkça havalandırması sınırlı, bağlı ve hareketli ortamlardan ırak durulmalıdır. Yerli aşımız Turkovac aceleci kullanma onayı düşüncesince arsıulusal tanınırlığı olan, ayarlama otoritesi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuza başvurma edilmiştir. Kurumun ait uzmanları ve bilgi insanlarından oluşan komisyonun değerlendirmesini en çelimsiz müddette tamamlayarak, akla yatkın görmesi şeklinde sene bitmeden evcil aşımızın yayılmış kullanıma gireceğini nezdinde defa elan tebşir etmek isterim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler