USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa bankalarının Evergrande'den ağırbaşlı etkilenmesini beklemiyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en şişman emlak şirketlerinden Evergrande'nin yaşamış olduğu mali sıkıntıdan ağırbaşlı halde etkilenecek birlikte pozisyonları olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa bankalarının Evergrande'den ağırbaşlı etkilenmesini beklemiyor
30-09-2021 19:09
Brüksel

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Edouard Fernandez-Bollo, Politico genel ağ sitesine mevzuyla ilgilendiren verdiği demeçte, Avrupa'nın en iri bankalarının Çinli emlak devi ile bulunan bağlarını izleme ettiklerini belirtti.

İncelemelerinde aceleci şekilde endişeye illet olacak ortak gestalt belirlemediklerini anlatım fail Fernandez-Bollo, Avrupa Birliği (AB) bankalarının Evergrande'den kaynaklı sınırlanmış ortak riske verilen kalabileceğini, ağırbaşlı şekilde etkilenebilecek pozisyonları olmadığını anlattı.

Fernandez-Bollo, hâlâ evvel Lehman Brothers'ın çöküşünde bulunduğu kadar mali krizlerde gayrı aktörlerin de karışma olabildiği ikinci cevelan etkisinde bırakır yaşanabileceğine ayraç ederek, "Bu sebeple direkt linke beslemek baş döndürücü ehemmiyetli olmakla beraberce başta sistemik ortak kırılganlık bağlamında bu ehliyetli değildir." ifadelerini kullandı.

Evergrande'nin sorunlarının etraflı sistemi havi ortak akse esnasında ortaya çıkmadığını dile getiren Fernandez-Bollo, ayrımlı piyasaları direkt etkileyecek ortak bağlanak görmediklerini belirtti.

Fernandez-Bollo, Çin piyasalarının mestur doğasının mümkün intişar risklerini sınırlandırdığına dikkati çekti.

Geçtiğimiz günlerde, Çin'in en iri emlak şirketlerinden Evergrande'nin borçlarını ödeyememesi ve mali manada ağır vaziyette bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Evergrande'nin batabileceğine ve global ortak emlak krizi başlatabileceğine bağlı endişeler piyasaları huzursuz etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler