USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Amerika'dan Türkiye'ye geldi, 2 cheesecake dükkanı açtı

Amerika Birleşik Devletlerinden İstanbul'a geldikten sonradan Beykoz'a yerleşen Maria Perdue enteresan cheesecake hikayesiyle nazarıitibar çekiyor.

Amerika'dan Türkiye'ye geldi, 2 cheesecake dükkanı açtı
07-10-2021 10:49

Beykoz'da müşterek nebzecik müşterek dükkanda cheesecake özne Maria Perdue'nin kekleri anca ünlü ki İstanbul'un gelişigüzel yanından haz tutkunlarını ağırlıyor. Perdue 10 bin 770 km'lik lezzetin gizemini Beykoz'da yetişen katıksız ürünlere bağlıyor. Perdue'nin ehil bulunduğu 2 şubede ise 8 çalışanın hepsinin avrat olması özen çekiyor.

San Francisco'da kalburüstü taş uzmanı ve dü bebek anası 1951 tevellütlü Maris Elena Perdue, eşinin, onunla evlenmeden ilkin müşterek müddet çalışmış bulunduğu İstanbul'a evvel kere 1995 senesinde geldi. İstanbul'u ve Türk insanını aşırı takdirkâr Perdue, elan sonradan buraya yerleşmeye değişmeyen verdi. Bostancı Pazarı'nda alım satım yaparken tanıştığı Karadenizli müşterek aileyle birbirlerini aşırı sevip ahbap oldular. Karadenizli aile, onları Beykoz'daki çiftliklerine çağırma etti. Beykoz'u ve ailenin misafirperverliğinden mutlu küsurat Perdue Florida'da mevcut 22 dönümlük arsasını satıp çiftlikten müşterek dönüm mekân alıp ev yaptı. Perdue, "Bana cel dediler. Ailenin kızı kabil oldum" sanarak anlatıyor. Bugün bile ayrımsız çiftlikte baş başa yaşamaya bitmeme ediyorlar.

Maria Perdue aşındırmak işine de aşırı âşıklı olduğundan, arkadaşları evini görüşme ettiğinde onlara cheesecake ağırlama etmeye başladı. Arkadaşları keki aşırı beğenince, müşterek arkadaşı kafesinde kıymak neredeyse Perdue'den cheesecake yapmasını istedi. Perdue, Beykoz Çavuşbaşı Mahallesinde bayanların gidip oturabileceği on paralık arazi olmadığını görünce, müşterek arazi açmaya değişmeyen verdi. Perdue ayrımsız sürede Türk kadınlarının ip oyalarını Amerika'da satarak hevesli müşterek fırın almış. Minik müşterek kafe açtığında Beykozlular da buna şaşırdı. Perdue, 8 ev kadınını iş dünyasına kazandırarak ev ekonomilerine ulama da bulunmalarını sağlıyor. Uzun senelerdir müşterek ekipman ruhu ile çalıştıklarını tamlayan Perdue bayanların baş başa birbirlerine dayanak kendisine çelimli olacaklarını düşünüyor.

Maria Perdue, biraz değişik tarzda cheesecake yapıldığını ve kendisinin en aşırı Boston seçimi yaptığını söylüyor.
Perdue, New York tarzı ile elan aşırı peynir kullanıldığını ve balıketinde olduğunu, dibine da fındık konduğunu belirtti. Boston tarifinde ise elan müeddep ve elan leziz cheesecake elde edildiğini dile getirdi. Yazın ise dolgunca Belçika çikolatalı, pişmemiş cheesecake yaptığını tamlayan Perdue, haya konmadığı düşüncesince bu tarifin kolay bulunduğunu söyledi. Cheesecakede eksiksiz soslar asıl meyveden yapılıyor. Ayrıca Perdue cheesecakede kullandığı materyallerin kimilerini şahıs çiftliklerinde yetiştiriyor. Kirazı şahıs bahçesinden elde ederken keçi yemişi ise Karadeniz'den geliyor.

“Amerika'dan Beykoz'a müşterek ceheescake hikayesi”

Ticaret serüveninin müşterek davetle başladığını tamlayan Maria Perdue, “1989 senesinde evvel kere Türkiye'ye geldim. Eşim Türkiye'de muallimlik yapıyordu. 1995 senesinde ise Türkiye'ye yerleştim. Beykoz Çavuşbaşında oturuyorum. Bostancı pazarında müşterek kom ailesiyle tanıştım. Aile bana “Cel bizim çiftliğe” dedi. Ben bilmiyordum Çavuşbaşı nerede ancak celdim. Ailenin üvey evladı kabil oldum. Arkadaşlar bana misafirliğe geldiklerinde cheesecake ağırlama ettim ve aşırı beğendiler. Arkadaşım kafesinde kıymak düşüncesince benden cheesecake yapmamı diledi derken işler sıradan büyüdü. Türkiye'den bayanların meydana getirdiği oyaları Amerika'da satarak fırın aldım ve avrat oturması düşüncesince çay içmeleri ve zaman geçirmeleri düşüncesince Çavuşbaşında ıvır zıvır müşterek dükkan tuttum” sanarak konuştu.

“Çalışanların bütünü bayan”

Ev kadınlarına arkalamak amacıyla onları işe aldığını kail Perdue, “Beykoz ve Ataşehir peyda etmek neredeyse 2 kıta şubemiz var, yekûn kendisine 8 isim çalışıyoruz. Sigara kullanmıyoruz, asılsız sevmiyoruz, ekipman kabil çalışıyoruz. Kadınlara dayanak hasretmek gerekiyor, dünya ayrıksı memleketlerden geliyor. Burada birbirimize dayanak vererek elan çelimli olacağımızı düşünüyorum. Dükkanı evvel açtığımda çetin oldu. 15 sene ilkin müşterek hanımın tecim yapmasından Çavuşbaşı'nda korktular. Zamanla adım adım aşina oldular. Şimdi ego burada müşterek bacı oldum, herkesi aşırı seviyorum. Hanımlara müşterek arazi gerçekleştirmek istedim ve cheesecake kıymak istedim. 15 senedir dobra he kimesne buradan çökmek istemiyor familya kabil olduk” sanarak konuştu.

“Maria Hanımla idman aşırı güzel”

Uzun senelerdir Maria Perdue ile etkin Aynur Uysal, “Ben Maria kadınla çalışmaya, 18 sene ilkin başladım. Maria doğurgan hakkıyla aşırı yunak hunriz müşterek insan, senelerdir bayıla bayıla de çalışıyorum. İlk vakitler Maria Hanımla evden cheesecake hazırlamaya başladık. Dükkan açacağını ve beni oraya alacağını söyledi. Ben de onama ettim o devir bu gündür bu arada çalışıyoruz. Ben emek vermeden ilkin ev hanımıydım. Bu işi sevdiğim düşüncesince bitmeme ettim, evimin ekonomik durumuna katlıda bulundum. Uzun senelerdir fiilen arkadaşlarıma da sağlam oldum. Maria kadınla idman aşırı güzel” sanarak konuştu.

Aykut Zor
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler