USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya’nın iş gücünde düşüşü karşılamak düşüncesince yılda 400 bin açık göçe gereksinimi var

Almanya’da nüfus bilimsel nedenlerle iş gücü arzındaki düşüşün fakat yılda tahminî 400 bin yabanlık ortak kemiksiz barhana olması yerinde telafi edilebileceği bildirildi.

Almanya’nın iş gücünde düşüşü karşılamak düşüncesince yılda 400 bin açık göçe gereksinimi var
23-11-2021 17:14
Berlin

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü (IAB) çeşidinden meydana getirilen araştırmada, Almanya’da nüfusta yaşlıların kalan payı nedeniyle, iş gücü arzı 2035 yılına derece bulunan 47,4 milyon insandan 7,2 milyon hâlâ az olabileceği ortaya konuldu.

Ülkede nüfusun yaşlanmasının hastalık bulunduğu iş gücü arzındaki düşüşün ama yılda kısaca 400 bin nefis müşterek kemiksiz hicret olması yerinde telafi edilebileceğine ayraç edilen araştırı raporunda, bunu başarmanın çetince olabileceği vurgulandı.

IAB’nın araştırmasına göre, ülkede hâlâ çok eğitimle feyiz artırılırsa eksilen iş gücü arzının tesiri hafifleyebilecek.

Araştırmada, 2060’a derece ise ülkede iş gücü arzının 16 milyon azalacağı kestirim edilerek, yılda 100 bin nefis kemiksiz hicret ile avrat ve encam gözyaşı istihdamında hâlâ çok çoğalma olursa, azalma 2035 yılına derece kısaca 3 milyon ile hudutlu olacak.

IAB araştırmacıları raporda, “2020'de yürürlüğe giren Nitelikli İşçi Göç Yasası da akla yatkın yönde atak etap ama bunun da çıtırbom olması muhtemel.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Almanya'nın önde mevrut konuşu akıl kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nün (Ifo) Bertelsmann Vakfı düşüncesince meydana getirdiği araştırı da Almanya’da konuşu büyümenin 2035’te, nüfus bilimsel değişimin defa açmış bulunduğu iştirakçi eksikliğinden ötürü yüzdelik 0,6 gerileyeceğini ortaya konmuştu.

Nitelikli öge eksikliği ülkede süreğen bir vaziyete gelirken, ekonomideki faiz ve istihdamdaki üstün dereceli artışa karşın kısaca 1,5 milyon yöresinde işe akla yatkın öge bulunamıyor.

Uzmanlar, kalifiye öge açığından ötürü Alman ekonomisinin yılda kısaca 30 bilyon ekü kayba uğradığını kestirim ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler