USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da üç fırka koalisyon müzakerelerine start dair uyum sağladı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP), resmi koalisyon müzakerelerine start dair anlaşmaya vardı.

Almanya'da üç fırka koalisyon müzakerelerine start dair uyum sağladı
15-10-2021 15:53
Berlin

Berlin'deki acemi hükümeti ihdas hedefiyle meydana getirilen üçüncü ön görüşmelerin arkası sıra partilerin yetkilileri, koalisyon müzakerelerine döşeme oluşturacak 12 sayfalık kuma dimdik üstünde anlaştı.

SPD'nin başvekil talibi Olaf Scholz, planlı kuma matbuat toplantısında, sonuç 2 haftadır bitmeme fail koyu görüşmelerden sonradan hükümeti ihdas etmek düşüncesince ön anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Scholz, kurulacak acemi hükümetin hedeflerinin aksiyon ve sonuç 100 senenin en iri çağcıllaşma hamlesi olacağını vurguladı.

Partiler yayımladıkları kuma metinde, ön görüşmelerin "güven ve saygı" ortamında geçtiğini belirterek, "Bunu bitmeme etmek istiyoruz, iddialı ve uygulanabilir hissedar koalisyon anlaşmasına varabileceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ortak metinde partilerin, Almanya'da amme hizmetlerinin modernleşmesi, dijitalleşme, minimal vakit tutarının 12 avroya çıkarılması ve tekaütlük yaşlarının yükseltilmemesi, ailelerin güçlendirilmesi, evlatların edep bilimi bilimi kalitesinin artırılması, iklimin korunması, 2030'a denli kömür kullanımının bitirilmesi, bürokrasinin azaltılması, Ar-Ge harcamalarının artırılması ve akla yatkın pahalı konutların sağlanması kabil ayrımlı mevzularda anlaştıkları belirtildi.

Ayrıca partilerin, çağcıl demokraside denklik ve çeşitliliğin sağlanması, sürdürebilir amme finansmanı ve Avrupa'da sayısal altyapı, kuma sert yolu ağı, yenilenebilir erke yatırımları dair da geçim sağladıkları anlatım edildi.

Partilerin bahis konusu kararı, Almanya'da çoğu kez aylar geçindiren koalisyon hükümetine revan yolda ehemmiyetli aşama namına değerlendirildi.

Öte yandan, kuma dimdik SPD ve FDP'nin değişmeyen organlarında görüşülecek. Yeşiller Partisi de dimdik düşüncesince alışveriş haset "küçük kurultay" düzenleyecek.

Partilerin diploma vermesinin arkası sıra hükümeti ihdas etmek düşüncesince müzakerelerin başlaması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler