USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Akşener: Sokağa çekmek isteyenlere izin vermeyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Bu yolda provokasyonlar olacak, rahat olacağız. Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine azaltmak isteyenler olacak; izin vermeyeceğiz ve o mübrem güneş geldiğinde, onlar istese de istemese de bu bulaşık zihniyeti o sandığa gömeceğiz'

Akşener: Sokağa çekmek isteyenlere izin vermeyeceğiz
24-11-2021 13:23
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu yolda provokasyonlar olacak, rahat olacağız. Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine dökmek isteyenler olacak; izin vermeyeceğiz ve o mübrem güneş geldiğinde, onlar istese de istemese de bu bulaşık zihniyeti o sandığa gömeceğiz" dedi.

İYİ Parti önderi Akşener, TBMM'de partisinin kol toplantısında icra ettiği konuşmada, sabık hafta Denizli'de gerçekleştirdikleri mitingde vatandaşın menfaatlerini bekâr bırakmadığını, Türkiye'yi il il, kaymakamlık kaza gezdiklerini söyledi. Akşener, "Görüyorum ki milletimiz kararını çoktan vermiş. Sayın Erdoğan ve arkadaşları düşüncesince bundan sonra kere görünmüş. Bavulları kaydetme zamanı bundan sonra gelmiş. Hareket saati bundan sonra gelip çatmış. Bu vesileyle Sayın Erdoğan'a güzel yolculuklar, tekaütlük hayatında da başarılar diyorum" dedi.

Meral Akşener, sabık hafta bire ortak kürsüde konuşmuş olduğu tam doların 10 teklik 43 kuruş, bu sabahleyin ise 13 teklik olduğunu, Türkiye'nin borcunun 1 haftada 1 trilyon 920 bilyon teklik arttığını söyledi. Ekonomideki gelişimin sorumlusunun erk partisi bulunduğunu kaydeden Akşener, "Buradan iktidardakilere sesleniyorum; arzu ettiğiniz denli bağırın çağırın. Ekonomiye ettiğiniz ihanetin ispatı, göstergeç kanallarının saf madun köşesinde duruyor. Orada dolar 13 teklik yazıyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, dolar yükseliyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, pahalılık artıyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, milletimiz fakirleşiyor. Ne söylerseniz açıklayın ne esassız uydurursanız uydurun ne masal anlatırsanız anlatın, cıdak bundan sonra çuvala sığmıyor, gerçeğin ta kendisi, açıkça arasında duruyor" diyerek konuştu.

'GETİR SANDIĞI'

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ekonomik halas savaşı' sözünü hatırlatarak, şu şekilde konuştu:

"Hamasette gelinen noktaya bakar mısınız? Muhterem; elan 2 hafta evvela 'Türkiye uçuyor' diyordun. Ekonomiyi şaha kaldırıyordun fazladan ciltler dolusu kitabını yazıyordun. Hayırdır Sayın Erdoğan, hesabın mı şaştı? Anlatacak masallar mı bitti? Suçlayacak manzume grubu mu kalmadı? Türkiye ekonomisini obstrüksiyon etmeye kalkanlar, sen, 5 müteahhidin ve değimsiz kadrolarından diğeri değil. Ekonomiyi yerle ortak fail siz, ticareti obstrüksiyon fail siz, tarıma saldırı başlatan siz, milletin hazinesini çalıntı görüp, yağmalayan da siz. Şimdi çıkıp, kime karşı, neyin savaşını vereceksin? Ekonominin dibe vurmasının, zamların, işsizliğin, uçar enflasyonun, dövizin nedeni sensin. Şimdi çıkıp, zat kendinle mi uğraş edeceksin? Bak Sayın Erdoğan, bu iş hakeza olmuyor. Sen saçmaladıkça bulunan bu güzelim memlekete oluyor. Gel kendini de milletimizi de elan ortak tomar yorma. Daha ortak tomar tadımız kaçmadan getir sandığı gerisini kılıç hallederiz. Sen kâfi ki silüet etme, kılıç ayrıksı iyilik istemeyiz."

'İKTİDARIMIZDA ÖĞRETMENLERİ KADROLU İSTİHDAM EDECEĞİZ'

Akşener, Türkiye'de 'atanamayan öğretmenler' problemininin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı sorunları duvara anlatır üzere konuşmaktan ego yoruldum; siz yersiz abur cubur bakmaktan yorulmadınız. Şu problemi çözmek, problemi konuşmaktan elan kolay. Ama hala tık yok. Gerçekten beyin alır üzere değil. Değerli hoca kardeşlerim, meslektaşlarım; bu kafayla ortak yere varılmaz. Ama on paralık alçalma etmeyin aşırı az kaldı. Buradan sizlere ortak gır veriyorum. Hem de öyle, iktidarın verdiği laflar üzere lafta kalmayacak, ortak 'öğretmen' lafı veriyorum. Biz, öğretmene ve öğrenime yapılacak yatırımın, Türkiye'nin istikbaline yapılacak envestisman olduğuna inanıyoruz. O sebeple İYİ Parti iktidarında evvela iş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzdelik 85'i maaşlara revan ve kuşa dönmüş bütçesini, doğruluk etmiş olduğu sayılara çıkaracağız. Öğretmenlerimizi, 'kadrolu ve sözleşmeli' üzere anlaşılmaz tariflere bölen, ucube uygulamaları kaldıracağız. Her öğretmenimizi, amelî namına istihdam edeceğiz."

Meral Akşener başkaca partililere seslenerek, "Sorumluluğumuz büyük, görevimiz kutsal, yolumuz çetin. Bu yolda tuzaklar olacak, düşmeyeceğiz. Bu yolda provokasyonlar olacak, rahat olacağız. Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine dökmek isteyenler olacak izin vermeyeceğiz. Ve o mübrem güneş geldiğinde, onlar istese de istemese de bu bulaşık zihniyeti o sandığa gömeceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler