USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Enflasyon nedeniyle market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir halde vatandaşımızın alıntı enerjisini artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari

AK Parti'li Kurtulmuş: Herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır
04-12-2021 20:13
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Enflasyon nedeniyle market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir halde vatandaşımızın alıntı enerjisini artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir otelde düzenlemiş bulunduğu 15’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda mütekellim AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına değinerek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin helalleşmeden ilk milletimizden bir kusur dileyerek, özrünün ikrar edilmesi düşüncesince milletimize yalvarması müstelzim noktalar var. Bunları söylemeden helalleşmeyi gündeme getirdiler, cevaplarını aldıktan sonraları da demin helalleşmeyi de unuttular. Bugün sorsanız, 'Helalleşmeden neyi kastediyorsunuz' diye, onu da söyleyeceklerini ayrıca hatırlayacaklarını bile zannetmiyorum." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun elan ilk Merkez Bankası ile ek yarattığı münakaşanın bir benzerini TÜİK düşüncesince de hazırlamaya çalıştığını tabir fail Numan Kurtulmuş laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Başka bir idrak üstünden gidiyorlar. Devletin kurumlarını politikacı tartışmalarının veya aykırılık malzemelerinin odağına yerleştirmeye çalışıyorlar. Daha ilk Merkez Bankasıyla ek meydana getirilen şey, sonraları TÜİK'le ek yapılmış oldu evvel bakımından ve bir idrak içinde belli bundan ahir politikacı manevralarına bir tedbir mahiyetinde bunları söylediler. Birkaç güneş sonraları da unutacaklar. Ne efsus ki ego güçlü gelip bu mevzuyu burada bahsetmek yerinde kalıyorum."

'BU, BİZİM TANDIĞIMIZ CHP ZİHNİYETİNİN BUGÜNKÜ HALİDİR'

CHP’nin, kendilerinin ürettiği planlara ‘istemezük’ niteleyerek boş yere gönül rahatlığı çıktığını tamlayan Kurtulmuş, "Bu memlekette daima algılar üstünden Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti hükümetini geriletmek, bu açıdan 2023'te Türkiye'de dünkü bir zamanın başlangıcını gerçekleştirmek düşüncesince daima algı, yalan, isnat ayrıca mevhum kendisine bazı mesail ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Eğer bu denli çok ruzname tahvil gereksinimi duyuyorlarsa, onlara şuradan şurası başvuru buyurmak istiyorum. Türkiye'de iktidara gelmenin yolu algılar üstünden milletin bilinç dünyasını çalkalamak değil, iktidara geldiğinizde neyi ne yapacağınızı millete açık bir halde söyleyebilmenizdir. AK Parti şayet 19 senedir iktidardaysa ve elden o 2002 şartlarından sonraları yegâne başına iktidara mevrut bir zemine ulaştıysa bunun sebebi, millete vermiş bulunduğu itimat ve Türkiye'yi ne yöneteceğine ilişikli ortaya koyduğu fikirleridir. Bu açıdan Türkiye'nin ikinci partisinin umumi başkanına ve yöneticilerine, Türkiye'ye artık ne yapacaklarına bağlı şeyler söylemelerini başvuru ederiz. Millet mobilyasız sözler üstünden mobilyasız polemikler üzerinden, yararsız bir ekipman spekülasyonlar mevcut algılar üstünden katiyen zihniyetini değiştirmez. Asla bu açıdan oy verecekse gönlünü o partiye kaydırmaz. Dolayısıyla tavsiyemiz, evet, çıkı mitingler yapın görüşlerinizi tabir edin, ne Türkiye'yi yöneteceğinize ilişikli fikriniz projeleriniz mevcut ise bunları ortaya kucak fakat yalnızca 'istemezük', 'Türkiye hakeza olmamalıdır' derseniz, tığ de size diyoruz ki, 'Bu da bizim tanıdığımız CHP zihniyetinin bugünkü halidir.' Bu milletin ne istediğini oldukça güzel bilici politikacı ekip buradadır. Bu millet, kazançlı gelişmeyi, kalkınmayı, adaleti, hakkaniyeti, bu budun aslı lafı bir olmayı istiyor. Bu millet, millete işlev ederek baştan güçlü şişman Türkiye idealine ehil çıkmayı istiyor" niteleyerek konuştu.

'TÜRKİYE BÖYLE GİDERSE ALLAH’IN İZNİYLE BİRKAÇ SENE İÇERİSİNDE KENDİ UÇAK MOTORUNU YAPAN BİR ÜLKE KONUMUNA GELECEK'

Türkiye’nin defans sanayisinde çok ehemmiyetli adımlar attığını tabir fail Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Türkiye’nin ulusal gelişmesine, sanayide yükselmesine bir halde şu anda ısıdam bakmayanlar şöyleki bir dönsünler de Nuri Killigil’in fabrikası illet kapanmış oldu onun hesabının versinler. Geçmişle çabalamak düşüncesince söylemiyorum, zihninde şişman güçlü Türkiye gayesi olmayanın ‘Nasılsa haricen ucuza buluyoruz’ anca alırız söylediği veya bizlere 70’li senelerde söyledikleri kabil ‘Siz illet sanayileşiyorsunuz kardeşim? Siz arım ülkesi olun’ denilen, o zokayı yuttuğumuz günleri de unutmasınlar. Türkiye’nin bugün geldiği bu kazançlı güce hakeza az buçuk da ayrıklık ile icra vekili Cumhuriyet Halk Fırkası zihniyetinin çalışanları gitsinler de Nuri Demirağ’ın fabrikasının ne kapatıldığının öyküsünü görsünler. Aynı halde 1978’de Türkiye’nin tayyare sanayisinde, o devir İtalya ile yapılacak imza töreninden ışıksız odadan mevrut telgrafla Türkiye’nin ne uzaklaştırıldığını görsünler. Türkiye’nin herhangi bir etapta icra ettiği halis muhlis sanayileşme, kazançlı kendisine mücadelesinde baştan sona karışma ederek, ‘Gerek namevcut diyerek, gavurun yaptığını alırız’ zannederek gönül rahatlığı çıkanların, Türkiye’nin istikbaline bağlı ne dediğini ne söyleyeceğini esasen ortaya koymaları lazım. Türkiye’nin politikacı geleneğinin güçlü yürüyüşü bugün İHA’larımızı, SİHA’larımızı ortaya çıkardı. Savunma sanayisinde sonuç sayıları gördüm yüzdelik 78 bandında bir yerlileşme oranına geldik. Allah’ın izniyle bir iki yıl sonraları bu miktar ihtimal yüzdelik 90’lara çıkacak. S-400, F-35 diyorlar ya, köle şurası söylüyorum Türkiye’yi F-35 ve S-400 tartışmaları içinde hizaya getirmeye çalışanların esasi korktukları Türkiye’nin F-35’e ehil olması değil, S-400’e ehil olması değil. Esas maslahat nedir? Biliyorlar ki Türkiye hakeza giderse Allah’ın izniyle bir iki yıl içinde kişi tayyare motorunu önleyen bir yurt pozisyonuna gelecek. Onun düşüncesince fiili bazı ambargolarla, fiili bazı politikacı baskılarla Türkiye’yi hizada tutmaya çalışıyorlar."

'HATAY KIYAMETE KADAR DA TÜRKİYE’NİN BİR İLİ OLARAK KALACAK VE BİZİM MİLLETİMİZİN MALI OLACAKTIR'

Türkiye’nin aut baskılar yapılıp, politikacı oyunlara cihaz yapılmak istendiğini kail Kurtulmuş, "Türkiye’nin Akdeniz’den burnunu çıkarmasını istemeyenler Türkiye’nin Akdeniz’de tabii safi kavara yağı lambası ve yer yağı aramasından kırgınlık duyanlar Türkiye’yi Akdeniz’deki siyasal tartışmaların içerisine çekmeye çalışıyorlar. Bunun düşüncesince ilkin komşumuz Yunanistan kızarmak az daha Avrupa Birliği’nden, Amerika’dan ayrıksı ülkelerden aldıkları desteklerle Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de kımıldayamaz duruma sağlamak istiyorlar. Daha acısı bunlar gündeme vardığında içeride de birileri bunlarla ek endişeleri, tereddütleri gündeme getirecek sözler söylüyorlar. Şunu söyleyeyim ki ne yaparsa yapsın. Türkiye bu bölgedeki buyruk haklarının hiçbirinden vazgeçmeyecek. Şimdi bir tanesi de ‘Efendim Hatay bizimdir’ falanca niteleyerek bazı şeyler anlatmaya başladılar. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal sınırları içerisindedir. Misak-ı Milli sınırları içerisindedir ve kıyamete denli da Türkiye’nin bir ili kendisine duracak ve bizim milletimizin mülkü olacaktır. Bu coğrafyayı elan aşkın bölüp bölme senaryolarına ara bulucu olanlar, bu coğrafyada elan aşkın politikacı kalem kavgası boşaltmak istiyorlar. Biz ise derlenmenin, toparlanmanın, büyümenin, ileriye gitmenin hesabı ve kararlılığı içerisindeyiz. Türkiye’nin Libya’da kurulan oyunu bozmasından kırgınlık duyanlar, ‘Türkiye’nin Libya’da ne işi var?’ niteleyerek dâhilen de Türkiye’yi engellemeye çalışıyorlar. Ayasofya’nın açıldığı günlerin öncesini hatırlayın. Ayasofya’nın açılmasının ne başımıza bela olacağını, Avrupa’daki kimi siyasileri harekete geçireceğini dile getirenler bulunduğunu gördük. Allah’a çok şükür Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin hususiyet sistemi içinde değişmeyen verilerek Ayasofya Müslüman milletimizin ibadetine açıldı, kıyamete denli Türkiye’de Müslümanların ibadetine ek olacak" dedi.

'YILBAŞINDAN İTİBAREN HERKESİ TATMİN EDECEK ÇOK GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAKTIR'

Ekonomik açıdan milleti rahatlatacak adımların atılacağını kail Kurtulmuş, şu açıklamada bulundu:

"Enflasyon nedeniyle market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir halde vatandaşımızın alıntı enerjisini artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır. Yine ayrımsız halde bu hafta içinde sayın Cumhurbaşkanımızın keyif çalışanlarıyla ek iyileştirme, seyyanen zamla ek düzenleme, muallimlik yasasıyla ek öneri Meclis'e geliyor. 3600 ek amblem gibi, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve öteki mevzularla ek icraat sonuncu noktaya geliyor. Meclis'teki bu bütçe trafiği geçtikten sonraları inşallah bunları halledeceğiz, için koyacağız ve vatandaşımızı katiyen enflasyonun ortaya çıkardığı bu ağırbaşlı tablonun altında ezdirmeyeceğiz. Dün bulunduğu kabil artık da milletimizin beraberinde olacağız, bir farkla tığ milletimizin oylarını ikrar buyurmak veya onlara bir şeyi kem kusur söyleyerek zihinlerini dikilmek düşüncesince değil, tığ milletimizin gönüllerini yöneltmek düşüncesince isteklerine kulak veriyoruz. Bu kadronun en ehemmiyetli ayrıcalığı de budur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler