USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Helallik 2023'te sandıkta verilecek

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına ilişkin, "Tamam, verdik fakat bizim helallik vermemiz yetmez, 2023'te helallik sandıkta verilecek. Sandık helal edecek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Helallik 2023'te sandıkta verilecek
20-11-2021 22:48
Gümüşhane

Yıldırım, partisinin Gümüşhane Kültür Merkezi'nde planlı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, kentin dağları, gölleri ve ovaları ile aşırı dobra tabiata eş olduğunu, kendilerinin de bu güzelliklere tüneller ve yöntemler arttırma ederek erişen, erişilebilen ve erişilen müşterek toprak durumuna getirdiklerini söyledi.

AK Parti'nin 20 salname politik geçmişi bulunduğunu anımsatan Yıldırım, "20 sene ara sıra aşırı derinliğine müşterek müddet ara sıra de aşırı endamsız müşterek süre. Dönüp baktığımızda, 'Ne acele geçmiş?' diyoruz. Hamdolsun yılları 'lay loy' ile geçirmedik, aralıksız fiilen liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdumuzun değme köşesini cennete çevirerek bugünlere geldik." diyerek konuştu.

Yıldırım, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün vuruş girişiminden sonradan yaşanmış olan sürece bağlı şu değerlendirmede bulundu:

"İşte o geceden sonra, 'Artık tek bilinçlilik eskisi kabil olmayacak' dedik ve 100 yılı müşterek tomar süreden buyana baştan sona gelişmemizi, ilerlememizi geciktiren bu vasilik sistemine müşterek akıbet özgülemek icap ettiğini yaşayarak gördük ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en iri reformunu gerçekleştirdik. Silahlı Kuvvetler reformu bunların başlangıcında geliyor. Bu ıslah bizlere neyi sağladı? Darbeden çıkmak müşterek ordu, üstünden elan 1,5 sene geçmeden güneyimizde oluşturulmaya çalışılmış olan yıldırı devletine erinç dizi eylem gerçekleştirdi, Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. 'Bu Silahlı Kuvvetler bundan hakeza belini doğrultamaz' dedikleri çabucak en doyurmak operasyonu gerçekleştirdik. Birkaç ay sonradan Zeytin Dalı Operasyonu'nu gerçekleştirdik ve Fırat'ın batısını ağız ağıza yıldırı yuvalarından temizledik. Daha sonradan Cumhurbaşkanımızın zamanında Barış Pınarı Harekatı ile Fırat'ın doğusunu itimat dibine aldık."

"Tayyip Erdoğan gitsin." diyerek daima içeride ve dışarıda konuşanları gördüklerini, bunu aşırı elleme buyurmak icap ettiğini dile getiren Yıldırım, şu biçimde bitmeme etti:

"Bunun nedeni açıktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bölgede, Türkiye'de mevcut yer aldığı müddetçe emperyal güçler amaçlarına erişemiyorlar, oyunları bozuluyor. Aslında onların, iktidarın ki olduğuyla aşırı müşterek tomar ilgileri yok. Onların ilgileri, onlara naşir olacak bazıları lazım. Arkalarından yürüyecek, onlar konuştuktan sonradan konuşacak, çekingen fiil fiil müşterek yönetici, çekingen fiil fiil müşterek iktidara hevesleniyorlar. Bunu istiyorlar. Türkiye, bu millet, bu gençler, hakeza müşterek şeye müsaade verir mi? Verir misiniz? Artık Türkiye, emektar Türkiye değil. Birleşmiş Milletler kürsüsünden toptan haksızlıkları, toptan adaletsizliği dünyaya haykıran müşterek Türkiye var, müşterek önder var."

"Bu Türkiye'yi hazmedemeyenlerin bulunduğunu biliyoruz"

Yıldırım, 20 senedir bölgedeki hedefleri ve oyunları bozulan toptan emperyal güçlerin ahit umutlarının içerden ve dışardan az buçuk elan kalık kabil göründüğüne ayraç ederek, "Pandemi dönemini kullanarak, etraflı dünyanın ortamında bulunmuş yer aldığı belirsizliği kullanarak, 'Türkiye'de acep toy müşterek muvazenesiz fasıl başlatabilir miyiz?' diyerek müşterek hız ortamında politik muhaliflerimizin ittifakla beraberce cereyan ettiğini görüyoruz. Normal koşullarda birbirine esenleme vermeyecek olanların dizi film kolalama gitmesinin gerisinde ne işe yaradığını bizim milletimiz aşırı elleme biliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en iri problemininin yıldırı bulunduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir ilimizden müşterek ilimize gidemezdik. Ben Erzincan milletvekiliyim. 2007'den sonradan ilçelerimizden birine gideceğim, jandarma komutanı bana sıkılarak, hakeza huzursuz müşterek şekilde, 'Efendim gitmesek elleme olur.' Niye? 'E yıldırı tehdidi var, asayiş problemi var.' Kardeşim benim gitmeyeceğim yere vatandaşa kuşkusuz 'Sen oraya gideceksin' diyeceğiz, kabil mu anca şey? 'Hadi ego gidiyorum, istersen sen gelme' diyorum. Bugün elhamdülillah yurdun değme köşesine gidebiliyor muyuz? Her yerde bayrağımız dalgalanıyor mu? Her yerde ocağımız tütüyor mu? Bırakın 780 bin kilometrekare topraklarımızda, etraflı sınırlarımızın ötesinde bayrağımız dalgalanıyor mu? Askerimiz güvenliğimizi sağlamaktadır mu? İşte bu Türkiye'yi hazmedemeyenlerin bulunduğunu biliyoruz. Onları da huzursuz etmeye bitmeme edeceğiz. Sizlerle yapacağız bunları."

Binali Yıldırım, 15 Temmuz vuruş girişiminin Türkiye'ye kazandırdığı en ehemmiyetli işlerden birinin de defans sanayisindeki atak olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bundan hakeza zat tankını, topunu, tüfeğini, helikopterini, uydusunu, domestik ve ulusal otomobilini, harp gemisini yaptığını, müşterek iki sene arasında de zat harp uçağını yapacağını belirtti.

Türkiye'nin domestik ve ulusal istihsal hamlesi hasebiyle gaye diyar bulunduğunu özetleyen Yıldırım, "Eğer bunlara karışmazsanız, 'Baş üstüne' derseniz, ne verirlerse onunla yetinseniz kimesne size müşterek bilinçlilik demez ancak kılıç buna razı kabil muyuz, bu budun buna razı kabil mu? Türkiye, hoppadak Türkiye'den ibaret değil gençler. Türkiye ahit çevresinde 1,5 bilyon nüfus, 30 trilyon dolar ulusal gelire eş ve aşırı iri müşterek coğrafyaya seslenme ediyor. Bizim tarihten mevrut müşterek sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gereğini hesabına getirmenin esas yolu da yalçın ara özgülemek ve 2023'e tehlikesiz adımlarla yürümek." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'na helalleşme tepkisi

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına bağlı de şu görüşlerini paylaştı:

"Ana aykırılık partisi umumi başkanı helallik istiyor. Helallik verelim gitsin. Demek ki gitmeye değişmeyen verdi, yararlı olsun, gitsin. Bizim milletimiz cömerttir, helallik isteyene helalliğini verir. Demek ki bundan hakeza '15 defa seçime girdim, müşterek meyve alamadım, meydana getirecek müşterek bilinçlilik kalmadı helallik istiyorum' diyor. Ne diyelim, helalliğimizi verelim mi? Tamam, verdik ancak bizim helallik vermemiz yetmez, 2023'te helallik sandıkta verilecek. Sandık helal edecek. Sandığa bu arada gideceğiz ve boyumuzun ölçüsünü alacağız."

Dünyayı tesiri dibine meydan koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin doyurmak imtihan verdiğini, bu süreci evren devletleri ortamında minimum hasarla atlatmayı başaran diyar bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "En ağır bilinçlilik belirsizliktir. Dünyayı bu bir duruma getiren, toptan ekonomiyi bu bir duruma getiren de belirsizliğin ta kendisidir. Bu belirsizliğe karşın işi en geniş hasarla atlatan devletlerin başlangıcında Türkiye var." diyerek konuştu.

Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) çeşidinden Afrika'da kullanılmak neredeyse 2,5 milyon düze Kovid-19 aşısı bağışlandığını anımsatarak, Türk aşısının da devreye girmesiyle Afrika'da aşılamanın ehemmiyetli seviyede artacağını tabir etti.

Partililere de çağırma cihazı önleyen Yıldırım, 2023'te yapılacak intihabat düşüncesince bütünlük ve el birliği arasında aşırı hararetli düzen müşterek biçimde çalışmalarını istedi.

"Sorunlara bigane olmadık bugüne kadar"

Programı kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını da görüşme fail Yıldırım, iş dünyasının dava ve taleplerini dinledi.

Binali Yıldırım, burada icra ettiği konuşmada, müstevli zımnında dünyada hazırlık zincirinde aksama bulunduğunu ve arzı karşılayacak denli para ve işlev üretimi yapılamadığını aktardı.

Arz açığının oluşmasının eder istikrarını zedelediğine dikkati çekici Yıldırım, "Bugün yaşadığımız odur. Buna bitkisel arsa yağı fiyatlarındaki peş peşe revan yükselmeyi katarsanız natürel gazda, şu anda Avrupa devletleri natürel kavara ve petrole tutma yapmıyorlar, ne geliyorsa yansıtıyorlar ancak kılıç hoppadak yüzdelik 20'sini vatandaştan alıyoruz, maada yüzdelik 80'ini Hazine'den karşılıyoruz. Bunun oluşturduğu bedeli siz kestirim edin. Ciddi müşterek görünmez destektir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şu biçimde bitmeme etti:

"Tabii ki bambaşka bölgelerde da avlu pahalılığı, başta besin kaynaklı, ev kiralarına yönelik, maada esas ihtiyaçlara müteveccih eder artışlarının da vatandaşlarımızı minimum etkileyecek biçimde tedbirlerimizi de devreye alıyoruz. Pandemi sürecinde türlü adlarla bu destek sunar yapıldı. Şimdi ahacık minimal ücretti, maada ihtiyaçlardı, bunları da önümüzdeki endamsız çağda hükümetimiz, Cumhurbaşkanlığı Kabinemiz çeşidinden değerlendirilip, en elleme biçimde eldeki olanakları kullanılıp bunlar sonuçlandırılacak. Bu mevzuda bitkisel ki problemlerin bulunduğunu da biliyoruz. Sorunlara bigane olmadık bugüne kadar, bundan sonradan da olmayacağız."

Bu ağır sürecin dayanışmayla atlatılacağını tabir fail Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunun gayreti arasında olacağız. Özetle beyan etmek istediğim bilinçlilik bitkisel ki maneviyat bozup bu ağır hali kullanmaya çalışanlar bitkisel olacaktır. Bunlar eskiden de ha ancak anlamsız heveslenmesinler, gene utangaç olacaklar. Bu milletin sağduyusuyla, dayanışmasıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve feraseti, alacağımız kararlarla bu sıkıntıları geride bırakacağız. Bundan endişeniz olmasın, şen olun. Tabii ki darlığın sonu ferahlıktır. İnşallah elan dobra günleri de baştan sona bu arada algı edeceğiz, yaşayacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler