USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Rapor çıkıyor, hatam varsa bedelini ödemeye hazırım'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Eski Başkan Fikret Orman'ın konuşmalarına yer veren ve denetleme tutanağının Mali ve İdari Genel Kurul'da açıklanacağını kail Çebi, "Hatam varsa bedel ödemeye hazırım. Kimin yanlışı varsa bedelini ?

Ahmet Nur Çebi: 'Rapor çıkıyor, hatam varsa bedelini ödemeye hazırım'
20-11-2021 14:08
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bu tün ezanı oynanacak bulunan Alanyaspor maçına yer vererek laflarına süregelen Ahmet Nur Çebi, "Bugün Alanya'da ehemmiyetli birlikte maçımız var. Haftalardır takımımız yıldızı düşük neticeler aldı. Allah müsaade verirse bu talihi zaman değiştireceğiz" dedi. Maça gideceği düşüncesince derinliğine konuşmayacağını anlatım fail Çebi, "Konuşacak baş döndürücü bap var gücün başta şurası anlatmak istiyorum, finansal ve yönetimsel umumi heyet tarihimiz açıklandı. O tarihte eksiksiz umumi heyet üyelerimizi ne olursa olsun oraya bekliyoruz. Ben orada olacağım, çıkan raporun da tartışılacağı birlikte çağ olacak. Raporun ilgilendirdiği şahısların de orada olacağından tek şüphem yok. Bugün buraya gelmesi de beni baş döndürücü kıvançlı etti. Artık dışarıda bahsetmek adına burada bahsetmek önemli.

Başkan ve dostlarının buraya gelmesini ölçüm ediyorum, gelişigüzel şeyi burada konuşalım. Eski hoşgörülü arkadaşlara da bu kapının açılmasını isteriz. Eski başkanın zaman icra ettiği görüşme beni bahtiyar etti. Birlik ve el birliği kısımlarını değerlendiriyoruz, bunlar bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kendisinin bulunduğu kadar gelişigüzel birimiz burada gelip geçiciyiz. Ben de birlikte çağ gideceğim. Ancak akıllıcasına sıfır birtakım şeyler var. Krediyi TL'ye döndürdüm diyor gücün 50 milyon dolar TL'ye dönmüşken, 34 milyon Euro ise TL'ye dönmemiş. Bizim aldığımız bu cesaret baş döndürücü çetince şerait altında alındı. 1,5 sene süresince bu cesaret bizlere kullandırılmadı. Kardeşim de burada, onun evini de SGK'ya tutu şekilde verdik. Kendisine teşekkürname ediyorum. Yani o 1,5 sene havadan geçmedi. Çok şükür çalışanlara da şu anda 1 kuruş borcumuz yok" ifadelerini kullandı.

"Yaptıysak birlikte hata, bedelini öderiz"

Fikret Orman'ın dediği aykırılık mevzusuna yer vererek namına gönül rahatlığı seçimde sözlü bulunan Hürser Tekinoktay'ı yayınlayan Ahmet Nur Çebi, "Muhalefet ki mevzusuna gelelim. Sosyal medyada bizim de karşımıza çıkmak bulunan birlikte reis talibi var. Adam yazıp çiziyor gücün Tevfik Yamantürk'ü bahane göstererek buraya gelmiyor. Ben sana ne yanıt vereceğim, ego Twitter evladı değilim. Son 2 günde de emektar yönetimi geçip, bizi suçlamaya başlamış. Fikret Orman Bey, açıp bakarsanız, bunların ki bulunduğunu görürsünüz" dedi. Herkesi bütünlük ve beraberliğe çağırma fail Çebi, "Hepimizi bütünlük ve beraberliğe çağırma ediyorum. Mali ve İdari Genel Kurul'da her insanın beklediği söyleyiş açıklanacaktır. Gereken de yapılacaktır.

Bu tutanağı ego görmedim, değerlendirmek de istemiyorum ve engelleme eylemek istemiyorum. Belki raporda ego de kabahatli çıkacağım ve gelip hesabını vereceğim. Varsa hatam aritmetik vereceğim. Genelkurmay Başkanı olarak, Güneydoğu cephesine gönderdiğiniz generalin harp kaybetmemesine karşın, batıdaki mücadelesi kaybettiğinizde onu da kabahatli mu görüyorsunuz. Başkan başkandır. Her şeyden haberi olur. Yanındaki yöneticilerin gelişigüzel şeyden haberi bulunduğunu kanıt eylemek akıllıcasına değildir. Benim haberim olmaksızın nice obje yapılmış. İyisi de var, kötüsü de var. Benim tek şeyden korkum yok. Yaptıysak birlikte hata bedelini öderiz. Kimsenin bundan başağrısı çekmemesi lazım" açıklamasını yaptı.

"Fikret Bey tek değişmemiş"

Fikret Orman'ın umumi kurulda aklama edilmemesi gönül rahatlığı söyledikleriyle ilgilendiren de mütekellim Ahmet Nur Çebi, "Genel heyet kendisini aklama etmemiş. Genel heyet bizlere mezuniyet verdi, sonradan da 'Paralar nerede' niteleyerek sordu. Ben seni ne aklama edeceğim. Mahkemeye niçin gidilmemiş. Rapor dünkü çıktı, bakacağız ve gidilmesi gerekiyorsa mahkemeye gideceğiz. Fikret Bey tek değişmemiş, maatteessüf değişmemiş. Mali ve İdari Genel Kurul'da söylenecek baş döndürücü obje var" dedi.

Hakemler gönül rahatlığı konuşarak laflarını sürdüren Başkan Çebi, "Bir yargıcı konusu var. Hakemlerle ilgilendiren yakalanmış olduğumuz haksızlıkları ego de görüyorum. MHK'de birlikte ayrım oldu. Yeni mevrut MHK'ye birlikte biçimde öndelik vermemiz gerekiyor. Ancak ve fakat elimizdeki görüntülerin nerede bulunduğunu aramak düşüncesince TFF'ye, yayımcı kuruma sorduk. TFF bu görüntünün olmadığını söylüyor. Yeni mevrut MHK'ye birlikte talih aşina olmak mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyorum. Ben Beşiktaş Başkanıyım, sabahtan akşama hakemlerle ilgilendiren konuşmanın birlikte faydası bulunduğunu düşünmüyorum.

Biz elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapıyoruz. İlgili makamların kapısını çalıyoruz ve sesimizi orada yükseltiyoruz. Ben Hollanda'daki maçta 'Bana güvenin' dedim. Biz Beşiktaş'ın hakkını hiç kimseye yedirmeyiz. Şov yapmıyorsak, savaşım etmediğimiz anlamına gelmez. Sakatlıklarımızın birlikte bölümü darbeye bağlıydı. Bunların birlikte talihsizlik bulunduğunu almak zorundayız. İnşallah bu talihsizlik zaman aksine dönecek. Gelin bütünlük el birliği içre olalım, Beşiktaş'ı uçuralım. Mali umumi kurula da gelin, bazısı aklama edersiniz, bazısı etmezsiniz, bunlarla ilgilendiren birlikte obje anlatmak benim haddim değil. Hepinize baş döndürücü teşekkürname ediyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Gökhan Kılınçer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler