USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de Müslüman mezarlığı projesi engellenmeye çalışılmış olan dernek, 500 bin dolar ödence kazandı

ABD'nin Virginia eyaletinde belediye, İslami kuruluşun satın almış olduğu arazide Müslüman mezarlığı yapamaması düşüncesince yolsuz yöntemsiz talimatname değişikliğine gidince plan sahibi kuruma 500 bin dolar ödence ifa etmek mecburiyetinde kaldı.

ABD'de Müslüman mezarlığı projesi engellenmeye çalışılmış olan dernek, 500 bin dolar ödence kazandı
08-10-2021 21:18
New York

Virgina'nın Stafford Belediyesi, kanuna makul olmasına rağmen Tüm Müslümanlar Derneğinin (AMAA) almış bulunduğu araziyi gömütlük yapmasına müsaade kesmek düşüncesince yönetmeliğini yolsuz biçimde değiştirince plan sahibi İslami kuruluşla davalık oldu.

Konuyu çözüme sarmak düşüncesince görevlendirilen Stafford kaymakamlık denetçileri bitirdikleri oylama kararı AMAA'yı yerinde bulurken, belediyenin hızlıca almış bulunduğu farklılık kararını dini ayrımcılık yerine değerlendirdi.

Taraflar ortada meydana getirilen uyum kararı Stafford Belediyesi bahis konusu yer düşüncesince İslami kuruma mezarlık iznini arka özgülemek yerinde kalırken 500 bin dolar da ifa yapmayı onayladı.

Belediyenin, AMAA'nın açmış bulunduğu davada kendini müdafaa etmek düşüncesince ise avukatlık ve duruşma bedeli yerine da 390 bin dolardan bir tomar masraf icra ettiği bilgisi yerli medyada paylaşıldı.

AMAA yöneticisi Mossadaq Chughtai matbuat açıklamasında, "Tüm dinlerde bulunduğu kabil Müslümanların da inançlaraına makul yerine gömülmeleri baş döndürücü önemlidir. Umarım hepsi bu çileyi geride bırakabilir ve dini özgürlüğün hâkimiyet sürdüğünü isteyerek inşaata başlayabiliriz. İnançları ne olursa olsun hepsi kişilerin Stafford'ta bire bir olanaklara ehil olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler