USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi

Yaklaşık 35 bin voltluk yüksek akıma kapılması kararı vücudunun muhtelif yerlerinde üçüncü adım koyu yanıklar oluşan 37 yaşındaki Ömer Duymaç, 6 maaş sıkıca tedavinin peşi sıra sağlığına kavuştu.

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi
08-10-2021 12:24
İstanbul

Elektrik teknisyeni adına fariza karşılayıcı Ömer Duymaç, çalıştığı tam tahminî 35 bin voltluk yüksek akıma kapıldı.

Olay anını "Sadece vücudumun kasıldığını hissettim." ifadeleriyle aktaran dinç teknisyenin o dakikadan sonraları ölümle dirim arasındaki savaşı de başlamış oldu.

Hastaneye kaldırılmasının arkası sıra el, bilek, parmaklar ve ayaklar özellikle peyda kılmak az daha vücudunun değişik bölümlerinde ağırbaşlı nesiç kayıpları oluşan Duymaç'ın bire birlikte vakitte tendon ve sinirlerinde ağırbaşlı yaralanmalar meydana geldi.

Duymaç, hayata çıkışmak düşüncesince iri savaşım verdiği 6 maaş derinliğine süreçte, nesiç kayıplarının giderilmesi amacıyla nice ameliyat geçirdi.

Yaşam mücadelesini kazanmasının arkası sıra taburcu edilen cazibe teknisyeni düşüncesince bundan sonraları toy birlikte proses de başlamış oldu.

Yaraların enfeksiyon kapmaması düşüncesince evde çıban hizmet hizmeti almaya başlamış olan Duymaç, birlikte yandan da cereyan fonksiyonlarını baştan kazanabilmek amacıyla hararetli biçimde hikmet tedaviye başladı.

Bu sayede Duymaç'ın yaralarının enfeksiyon kapması önlendi, bire birlikte vakitte cereyan yeteneklerini kazanarak toplumsal yaşamına dönmesi sağlandı.

Duymaç ağız ağıza sağlığına kavuşup, evlatlarına doyasıya sarılabileceği günlerin hayalini kuruyor.

Önce yaşama tutundu, sonraları zayi fonksiyonlarını kazandı

Yaşadığı süreci AA muhabirine özetleyen Ömer Duymaç, kazanın aşırı ansızın geliştiğini akıma kapıldığı önceki anda bedenindeki değişimleri hissetmediğini fakat şifahane süreciyle dert ve acılarının başladığını anlattı.

Önce yaşama tutunmak, arkası sıra da sağlığına kavuşabilmek düşüncesince derinliğine ve sıkıntılı birlikte proses geçirdiğini dile getiren dinç teknisyen, duygularını "Bir enstantane birlikte şeydi. Hani kimesne kendine yakıştıramaz, kimesne demez bilemez... Şükretmeye başladık, duadan apayrı elimizden tek bilinçlilik gelmedi. 10 günce hararetli hizmet sürecim geçti. Bilincim açıktı bu sürede, yaşadım isabetli rastgele birlikte gün, rastgele birlikte saat, rastgele birlikte dakika geçmedi. Kişisel ihtiyaçlarımı bile söylemekten çekindim. Kendimce güçlüyüm sanıyordum fakat o anda o derece devasız hissediyorsunuz ki... Ben normalde hayatımda beden üstü yatmış birlikte insanoğlu değilim fakat orada aylarca beden üstü yattım on paralık kımıldamadan. Çaresizlik." niteleyerek dile getirdi.

Yoğun bakım, çorlu otama merkezindeki müddet ve ameliyatlarla tahminî 2,5 ay süresince hastanede kaldığını tabir fail Duymaç, taburcu edilmesinin arkası sıra pansumanların minimum cerrahi ameliyatlar derece ehemmiyetli bulunduğunu ayırt ettiklerini, bu sebepten dolayı evde çıban hizmet hizmeti almaya başladıklarını anlattı.

Ömer Duymaç, şu biçimde bitmeme etti:

"Hızlı ve can alıcı birlikte tedaviyle endamsız müddette rastgele birlikte enfeksiyon riskiyle karşılaşmadan tedavim tamamlandı. Dokularım birleşti, bariz yaralarım kapandı. Kısa müddette ayağımdaki ten greftleri de iyileşmeye başladı ve ayağa kalktım, toplumsal yaşama dönmeye başladım. Fizik otama alıyorum. Daha da dobra olacağını düşünüyorum inşallah. İnsanın başına birlikte bilinçlilik gelmeyince değer, değer bilmez derler. Ben de bunu yaşadıktan sonraları insanoğlu kendini sorguluyor. İkinci birlikte avlu bundan sonraları birlikte şeyleri ayrım kılmak isterim. Aileme, çocuğuma şimdi aşırı katlanmak istiyorum az daha düşüncelere giriyorsun. Yaşadığım kazadan çevre dü yaşındaki kızımı kucaklayıp kavrayamıyorum. Ama bunu yapacağıma inanıyorum."

"Kazadan sonraları önceki aklıma mevrut 'Şu anda bizlerden şimdi kötüsü yok"

Duymaç'ın benzeri Neslihan Duymaç da savaşım mahmul bu süreçte yaşadıklarını şu duygularla dile getirdi:

"Bu kazada benim önceki aklıma gelen, evgin servislere gittiğimiz devir 'Bizden şimdi da kötüsü var.' dediğimiz an benim başıma gelmişti. Bizden şimdi kötüsü namevcut şu anda. Sonrasında şu demek oluyor ki eşimden mavera orada şurası düşünüyorsunuz; çocuklarım. Bu maraz sürecindeki ruh bilimsel mesail evlatları etkileyecek mi, ev ortamını etkileyecek mi? Ben yıkılırsam eşim yıkılacak, eşim yıkılırsa düz gerilecek ve ayrıntılar yıkılacak. Hani bu biçimde proses bitmeme etti. Ben o sebepten dolayı duygularımı yaşamak, ifşa kılmak istemedim. Bence bu süreçte eşim en iri dayanak adına beni gösterdi fakat en iri destekçileri çocuklarıydı. Kendinden aşırı onları düşünmesi oldu. O sebepten dolayı şimdi tez atlattık niteleyerek düşünüyorum."

"Hastalığın seyri açısından çıban hizmet tedavisi aşırı önemli"

Duymaç'ın çıban hizmet tedavisini yürüteç Medipol Mega Üniversite Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Nadire Karahan da bu süreçte hastanın koyu nesiç hasarı ve enfeksiyon riskinden çevre evde otama hizmeti alması gerektiğini, bu kapsamda 40 projeksiyon gerçekleştirildiğini aktardı.

Duymaç'ın yaralarının iyileşmesinin arkası sıra evde hikmet otama periyodunun başladığını tamlayan Karahan, şu detayları verdi:

"Hastalarımızı yakından tanımak, değerlendirmek, akla yatkın otama planını tekvin etmek ve bu süreçleri yakından izleme kılmak hastalığın seyri açısından aşırı önemli. İlk ilkin hastamız düşüncesince emniyetli birlikte düz oluşturmamız gerekiyor. Yaptığımız müdahalelerin tamamının hastalanmış düşüncesince kısır olması gerekiyor. Bakımın devamlılığı gerekiyor. İlk, akıbet etabı ve salah sürecini yakından izleme ettiğimiz takdirde salah sürecini şimdi hızlandırıyoruz."

"Tedavide rötar olsaydı cereyan fonksiyonları zorlaşacaktı"

Genç teknisyenin hikmet otama sürecini yürüteç Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da çizilen izlence üstünden tahminî 3 hafta geçmesiyle Duymaç'ın sol ayağına basabilir duruma geldiğini, el bileği hareketlerinin açıldığını ve pus fonksiyonlarının adım adım hesabına gelmeye başladığını söyledi.

Duymaç'ın bu süreçte nesiç iyileşmesi ve tamirinin bitmeme ettiğini kail Ağırman, egzersizlerin bundan sonraları klinikte bitmeme edeceğini, hastanın katkısız elinde ansızın birlikte tomar tendon yaralanması ve ağırbaşlı birlikte nesiç kaybı bulunduğu düşüncesince iyileştirme periyodunun minimum 3 ay derece şimdi bitmeme edeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler