USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

30 metrede ipin ucundaki ekmek mücadelesi

Antalya'da erdemli bükülmüş iş merkezleri ve apartmanları aut cephelerindeki camların temizliğini darülfünun mezunu iple muvasala teknisyenleri tehlikeye aldırmadan yapıyor. Teknisyenler görenlerin, ‘Abi bu işi nite yapıyorsunuz dinamit değil mi?” laflarına karşın ekmeklerini

30 metrede ipin ucundaki ekmek mücadelesi
30-09-2021 13:19

Her şehirde bulunduğu neredeyse Antalya'da da sonuç çağda faziletkâr bükülmüş iş merkezleri ve yapıların sayısı arttı. Bu faziletkâr ve cıncık kaplamalı binaların aut cephelerinin harbilik problemi ise ehemmiyet arzetmeye başladı. Bu baş döndürücü bükülmüş binaların aut cephelerinin temizliği meraklı dağcılıkta karşılayıcı iple muvasala teknisyenlerince yapılıyor. Gerekli asayiş önlemlerinin alınmasının peşi sıra teçhizatlarını binaya kurup takma fail ekipler, yapının aut cephesindeki camları güya beraberinde düzlem zeminde neredeyse temizliklerini yapıyor. Pencereleri açıp, kendilerine, “Abi bu işi ne yapıyorsunuz heyecan değil mi” laflarını de duyan teknisyenler, kestirmece 30 metre yükseklikten zemine denli temizliklerini özen ile yapıyor.

Evli ve beraberinde bebek babası 33 yaşındaki Semih Ulusu, 12 senedir faziletkâr yapılarını temizlediklerini söyledi.
Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki yapının cıncık yüzeyini paklamak düşüncesince ip sistemlerini kurduklarını ve mukteza asayiş önlemlerini aldıklarını dile getiren Ulusu, “ Genelde güç beraberinde iş yapıyoruz baştan sona beraberinde içimizde düşünce oluyor. Yüksekten ve tedenni korkusu var. Eğer insanda ikisi de var ise bu mesleği elhak yapamaz. Akdeniz Üniversitesi'nden Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden yetkilendirilmiş oldum. Okul yıllarında başladığım dağcılıkla baş başa yüksekte tırmanmanın ve onun verdiği güvene dayanarak, bizlere iş teklifi geldi. ‘Gelin hem mülk kazanırsınız' dediler, hakeza beraberinde meydan bulunduğunu o devir öğrendik” dedi.

"Farklı yapıları temizliyorlar"

12 yılı bölgede geride çoğaltmak neredeyse olduklarını hatırlatan Ulusu, yalnızca cıncık iptal değil, beraberinde baş döndürücü sektörde iple muvasala işinin yapıldığını belirtti.

Cam temizliğinin dışında, yel tribünleri, çatı aut savaş alanı ve güreşçi köprüsü aydınlatma, rafineride ölçümleri ipli erişimle yapabildiklerinin altını çizen Semih Ulusu, “Biz şuan bu binada 5 insan çalışıyoruz. Bu işe girdiğimde beraberinde henüz çıkmadım. Beden eğitimi bölümü ortamında kendimi geliştirdim, bu işi yapıyorum. Bu işin eğitmenlik yönünü da yapıyorum. Öğretim becerileri ile mesleğimi birleştirdim” niteleyerek konuştu.

"Üniversite öğrencileri yeğleme ediyor"

Hayatlarının faziletkâr bükülmüş yapıların engel ve ya camlarında geçtiğini dile getiren Ulusu, kazançlarının ise tam derecede bulunduğunu belirtti.

Yapıların içinden çıkarlarını görenlerin tepkilerinden bahseden Ulusu, “ ‘ Ya abi bu işi ne yapıyorsunuz heyecan değil mi' diyorlar. Aslında 12 senedir yapıyorum, mukteza biçimde ip sistemi kurarsanız beraberinde iskelede çalışmaktan güvenlidir. Güvenli sıfır incitici kenar ve kanarlar. Buraları dobra yalıtarak ipin kopma riskini önlemelisiniz. Genelde bu işi darülfünun öğrencileri yeğleme ediyor. Çünkü darülfünun vaktiyle hem okuyup hem mülk kazanabileceğiniz beraberinde iş. Serbest devir yönünde bakarsak. Bu henüz sonradan devamlıya dönüşüyor. Dağlara tırmanmaya da bitmeme ediyorum. Spor bulunan iş henüz eğlenceli, bizimki güç bölümü ve bulaşık iş. Tırmanışta riziko alabilirsiniz fakat bizim buradaki yaptığımızda riziko alamayız” ifadelerine toprak verdi.

"Zor fakat yapılmamaktadır değil"

Yerden kestirmece 30 metrede cıncık temizliği yaptıklarını dile getiren Ulusu, “Yukarından bakıldığında inilen toprak endamsız neredeyse görünebilir. Sıkışık beraberinde ortamda cıncık temizlemeye çalışıyoruz. Hava ısıdam cıncık sıcak. Silinen cıncık doğrudan kuruyor beye beraberinde zorlanıyoruz. Zor fakat yapılmamaktadır değil. Aşağıya bakmıyoruz. Buradaki harbilik sonlanmış oluyor evimizdeki harbilik başlıyor. 160 metrede arıtımevi temizliği yaptım" dedi.

"Altı üstü cıncık siliyorsunuz' diyenler var

Firma sahibi Ömer Faruk Yüksel, faziletkâr binalarda iple muvasala sistemleri ile harbilik yaptıklarının altını çizerek, “Türkiye'nin en dobra ekiplerinden biriyle çalışıyoruz. Güvenli biçimde bu harbilik işlemleri gerçekleştiriliyor. Uzun saatler çalışmış oldukları düşüncesince iklim koşulları ehemmiyetli arkadaşlarımızın. Bazen sabahleyin er bazı bazı tün ezanı saatlerinde çalışıyoruz. ‘Altı üstü cıncık siliyorsunuz' diyenler var. Zor beraberinde iş yapıyor arkadaşlarımız” niteleyerek konuştu.

İsa Akar - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler